Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на монитор до 650 лв

Featured Replies

Здравейте, търся си монитор за видео едит и за игри.Искам да знаете, че съм много некомпетентен в тази сфера и не съм наясно с много неща.Доколкото знам трябва да е с IPS матрица.Видях, че има тема на която пише да е без  PWM ,flickering не знам какво е това но като видях flickering се сетих и за tearing имал съм този проблем на моят монитор когато съм спирал Vetical Sync tearing.jpg.6cc0ff24a2fd1259a03b88eb05dfза повече fps и за движение в реално време, защото, когато vertical sync e включен има леко забавяне, когато мърдам мишката и движението в играта.Та въпросът ми е дали има и такъв монитор без този Tearing.До сега съм бил с 19 инча Phlips, точният моделs-l1000.jpg.7ebb1e57390a339c4bd4d1f1cf7d
Не съм сигурен дали е по - добре за мен да е 1080 или 2560 x 1440 но моето мнение е, че не ми е нужен 2560, защото ми е слаб компютъра и ще се товари много на тази резолюция, мисля, че 1080 ми е напълно достатъчен.
Ето и спецификациите на компютъра ми:
System:
- CPU: Intel Core i3-4160 CPU @ 3.60GHz
- VGA: GB N750OC-2GL- GTX750 2G GD5
- MOBO: Gigabyte GA-H81M-HD3
- Sound: Sound Blaster Audigy Fx
- RAM: 2X4G DDR3 1600
- HDD: SEAGATE 1tb & Toshiba 1tb
- PSU: 460W
- CASE: Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-II Black

Ето, какво съм си харесал аз, по принцип но не знам дали е нужно да е толкова скъп и дали този е точният за мен нямам си никаква представа от монитори.
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=59_60&product_id=9070&sort=p.price&order=DESC
Но държа стойката да му е хубава да е тънки рамки и стилен. :D 
Моля за някакви предположения и съвети за спецификациите по мониторите.

Ами очевидно може да се вземе нещо с по-висока резолюция и да се наслаждаваш на филмите както си трябва.

За съжаление с тая видеокарта ще трябва да играеш на по-ниска. Лошото е че си и с Nvidia карта щото мониторите са с Freesync.

LG 29" 29UM67-P, 5ms, 300cd/m2, DVI, HDMI, DP, Speakers, IPS UltraWide 

пс. Да "без трептене" е а повече инфо тук - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-29UM67-ultrawide-monitor

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 57 минути, Roujin Z написа:

Ами очевидно може да се вземе нещо с по-висока резолюция и да се наслаждаваш на филмите както си трябва.

За съжаление с тая видеокарта ще трябва да играеш на по-ниска. Лошото е че си и с Nvidia карта щото мониторите са с Freesync.

LG 29" 29UM67-P, 5ms, 300cd/m2, DVI, HDMI, DP, Speakers, IPS UltraWide 

пс. Да "без трептене" е а повече инфо тук - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-29UM67-ultrawide-monitor

Какво ще рече Freesync?
И теб няма да те забравя никога, където ми помогна при сглобяването на компютъра ми спести ми много пари и ми помогна да си сглобя много по мощен компютър за по малко пари от това, което щях да дам за по слаби части.И съм много доволен от него и от цялата конфигурация която ми каза да си направя :)

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

С една дума замазва нещата за да ти върви по-гладко играта и да няма накъсвания и подобни ефекти.

Nvidia има алтернативното G-Sync но там нещата са доста по-скъпи и в тоя ценови диапазон монитора ще е доста по-скапан.

Не говоря само че ще е по-малък а най-вече че ще е TN та такъв просто не мога да ти препоръчам.

пс. U2415 не знам доколко са го оправили но стария 2412 си имаше доста негативи а хич не са евтини. 

Честно казано като им видя лепенката на тия и почвам да се мръщя та по-добре някой друг да се изкаже ако държиш на DELL

• Автор

А след като този монитор на LG да разбирам, че е за amd видео карти, какво ще се получи при мен, кое няма да е наред и това freesync означава ли , че vertical sync няма да мога да го изключвам или просто, когато е изключен няма да го има накъсването.Знам,че щом го предлагаш този монитор значи е един от най - добрите за тази цена и за това което търся аз гледах и клипове за него и го фалат много но разликата за мен е огромна а нямам знанията за него и не разбирам, как мога по най - добрия начин да се възползвам от него и ми идва малко голям и с тази 21:9 незнам дали ще имам проблеми най - вече, всичко идва от неразбиране, притеснението ми.И този DELL, който съм избрал можеш ли да ми кажеш нещо за него, какво има или незнам, защото не разбирам нищо :D.И каква е разликата да си купя монитор с G-Sync, който е за Nvidia и с Freesync, който е за AMD а аз съм с Nvidia и какъв проблем ще е това, кое няма да мога да ползвам или ще е объркано не разбирам нищо :D

То може и с вградената графика да го ползваш ако ти е кеф просто тая функция ще работи с карти на АМД та ако беше с такава щеше да е плюс.

Просто някога като решиш да сменяш видеокартата с по-добра гледай да е АМД.

пс. Иначе ако държиш на стандартен монитор гледай за нещо до 350 лв. и не се охарчвай -   AOC 23.8" I2481FXH, 4ms, 250cd/m2, VGA, HDMI, IPS 

Останалите пари ако държиш да ги профукаш  първо продай GTX750 и си купи една GIGABYTE 4096M GTX960 N960OC-4GD DDR5 PCI-E3.0 

Така май е по-удачния вариант пък и с тая икономична карта не се налага да сменяш захранване.

• Автор

Обърках се нещо, трябва ми време да помисля, как да го направя но днес си тръгвам за София и нямам време да го реша, какво ще е най - добре да направя в петък се връщам и се надявам до тогава да имам някакво решение. Но се страхувам, че заради, видео картата няма да има място за аудио картата ми.20150922_133418.thumb.jpg.43d3ab02cafe6a
large.20150724_225943.jpg.50c762c4e2b5a9large.20150724_225923.jpg.58a2640c8ac4ae

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

Модела за които съм ти дал линк е компактен и не би трябвало да е проблем. Тоест щом със старата която също е двуслотова всичко е наред трябва и с новата да е.

Даже новата ще е 1 мм по-тясна като гледам. Като цяло е и по-къса но това е без значение. Мисълта ми е че картата е дори малко по-компактна от старта ти.

• Автор

Най - добре е да утидя до този магазин и да ги видя на живо как са мониторите. И дали ще си заслужават и от там вече ще реша дали има смисъл да взимам толкова скъп.Също, мисля, че ще е трудно продаването на видео картата ми.

Е то не е казано да я купуваш сега. Монитора е 350 лв. та ти остават 300 лв. от бюджета които може да правиш каквото искаш.

На GTX750 принципно може да и се вземат 100 лв. та реално пак няма да стигнат понеже GTX960 4GB е 440 лв.

Естествено може да и искаш и 140 лв. но продажбата и ще е трудничка.

пс. В Скай и Никем няма как да видиш нещо на живо понеже нямат наличности. Това са онлайн търговци.

Аз за това като поръчвам нещо го правя предварително и отивам след няколко часа да го взема.

Принципно може да го върнеш без обяснения до 48 часа но ако го поръчаш онллайн.

• Автор

А има ли ги в някой магазин налични тези модели за да ги видя?

Ами може би в някоя бакалия като техномаркет или технополис ще има изложено нещо... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.