Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Маймунска държава

Featured Replies

Живеем в маймунарник и така сме му свикнали, че изобщо не се впечатляваме от нещата, които ни заобикалят и от това, с което ни занимават политици и журналисти.

Вчера, например, някакъв изнервен великотърновски доктор нахапал бил полицай. Той искал да му вдигне колата, че била неправилно паркирана, лекарят съвсем по маймунски, се метнал на покрива на колата си, за да попречи на паяка да я вземе, а, когато полицаят опитал да го свали оттам, му се метнал на врата, и зверски го нахапал.

Тази новина стана водеща в много издания, това нормално ли е? Та чак виц чух по случая: жена звъни на пожарната и ги моли бързо да дойдат на улица еди си коя. Какво гори? - питат от пожарната? - Нищо не гори, само че тук един лекар е захапал ухото на един полицай, и аз не знам на кого да се обадя... - притеснила се жената.

Как да не са изнервени докторите, с тези заплати, кажете вие? Как да не вземат допълнително пари за работата, която вършат, кажете? И как да не им давате пари, кажете, когато знаете какво правят и колко получават за това? Хората с удоволствие и благодарност плащат на докторите.

А пътните полицаи богатеят за сметка на държавата. Дори тарифи си имат. Един приятел веднъж им дал 50 лв. нацяло, а те му развалили и му дали ресто, представяте ли си?

Защо баба ми от Пловдив, като ме изпращя за София, ми пожелава лек път и дано не те срещне някой от „Атака“ по пътя?

А и тези досиета? Не ви ли писна да се говори за тях?! Като деца са политиците: ще ги отворим, няма да ги отворим, ааааа, ще ги отворим, ще ги, трябва си то, оооо, не, не бива да се отварят, голяма грешка! И така – години.

Какво значение има, бе, аланкоолу, дали ще ги отворим, или няма, като то отдавна вече всичко е потулено и унищожено? Какво толкова ще стане, като ги отворите? Ще се разбере кой е бил агент на Държавна сигурност, голяма работа. Всички са били, това е истината.

Нещо повече: не си могъл да не си, няма начин да откажеш, това е! Имам приятел, когото също са вербували за агент на ДС. А той е музикант, човекът. И им отказал с този довод, какво ви разбирам аз от проучвания и доноси, аз съм музикант, само ноти ме интересуват. Няма да се плашиш, рекли му, тук ние също си имаме група, в нея ще свириш. Ха-хааа, агентите на ДС със собствена рок банда, ще падна!

А в Европейския Съюз ще ни приемат ли?

Информация:Dnes.bg

Живеем в маймунарник и така сме му свикнали, че изобщо не се впечатляваме от нещата, които ни заобикалят и от това, с което ни занимават политици и журналисти.

Вчера, например, някакъв изнервен великотърновски доктор нахапал бил полицай. Той искал да му вдигне колата, че била неправилно паркирана, лекарят съвсем по маймунски, се метнал на покрива на колата си, за да попречи на паяка да я вземе, а, когато полицаят опитал да го свали оттам, му се метнал на врата, и зверски го нахапал.

Тази новина стана водеща в много издания, това нормално ли е? Та чак виц чух по случая: жена звъни на пожарната и ги моли бързо да дойдат на улица еди си коя. Какво гори? - питат от пожарната? - Нищо не гори, само че тук един лекар е захапал ухото на един полицай, и аз не знам на кого да се обадя... - притеснила се жената.

Как да не са изнервени докторите, с тези заплати, кажете вие? Как да не вземат допълнително пари за работата, която вършат, кажете? И как да не им давате пари, кажете, когато знаете какво правят и колко получават за това? Хората с удоволствие и благодарност плащат на докторите.

А пътните полицаи богатеят за сметка на държавата. Дори тарифи си имат. Един приятел веднъж им дал 50 лв. нацяло, а те му развалили и му дали ресто, представяте ли си?

Защо баба ми от Пловдив, като ме изпращя за София, ми пожелава лек път и дано не те срещне някой от „Атака“ по пътя?

А и тези досиета? Не ви ли писна да се говори за тях?! Като деца са политиците: ще ги отворим, няма да ги отворим, ааааа, ще ги отворим, ще ги, трябва си то, оооо, не, не бива да се отварят, голяма грешка! И така – години.

Какво значение има, бе, аланкоолу, дали ще ги отворим, или няма, като то отдавна вече всичко е потулено и унищожено? Какво толкова ще стане, като ги отворите? Ще се разбере кой е бил агент на Държавна сигурност, голяма работа. Всички са били, това е истината.

Нещо повече: не си могъл да не си, няма начин да откажеш, това е! Имам приятел, когото също са вербували за агент на ДС. А той е музикант, човекът. И им отказал с този довод, какво ви разбирам аз от проучвания и доноси, аз съм музикант, само ноти ме интересуват. Няма да се плашиш, рекли му, тук ние също си имаме група, в нея ще свириш. Ха-хааа, агентите на ДС със собствена рок банда, ще падна!

А в Европейския Съюз ще ни приемат ли?

Информация:Dnes.bg

Много бих искала да опонирам и да кажа,че не си прав,но не мога да си кривя душата... sad.gif допреди известно време доста ревностно защитавах държанието на цялата ни нация с обяснението,че сме"каръшка държава"...Да,ама осъзнах,че не държавата ни е виновна,ами ние самите...знаем непрекъснато да се оплакваме и недоволстваме,ама с това си оставаме...ами какво да направим?Много често се питам това и все до един отговор стигам-не сме дорасли да се защитаваме и да си защитаваме правата,а камо ли да влизаме в ЕС...Та парламента е най-големият цирк,а там би трябвало да се решава съдбата на държавата ни??!!Да,ние сме най-големите маймуни,защото и избираме маймуни да ни управляват...Тази държава никога няма да се оправи...Осъзнавам го,но не искам и няма да я напусна,щото мамка му тук съм родена и тук ще си пукна!!! :)

Тази държава сама няма как да се оправи.

Трябва ние с вас да я оправим.

Да спрем да се самосъжаляваме и да се оправдаваме.

Да осъзнаем недостатъците си и да започнем да ги преодоляваме.

Да се научим да защитаваме правата си и да отстояваме позициите си.

Да спрем да даваме подкупи и когато сме виновни да признаваме вината си.

Да не се страхуваме.

Да започнем да ценим труда си и да не се примиряваме с подаяния.

На мен не ми е приятно да ме смятат за маймуна, сигурен съм че и на вас не е.

Знам, че звучи като общи приказки, но истината е простичка и няма нужда от украса.

Бъдете здрави всички !

• Автор
Много бих искала да опонирам и да кажа,че не си прав,но не мога да си кривя душата... sad.gif допреди известно време доста ревностно защитавах държанието на цялата ни нация с обяснението,че сме"каръшка държава"...Да,ама осъзнах,че не държавата ни е виновна,ами ние самите...знаем непрекъснато да се оплакваме и недоволстваме,ама с това си оставаме...ами какво да направим?Много често се питам това и все до един отговор стигам-не сме дорасли да се защитаваме и да си защитаваме правата,а камо ли да влизаме в ЕС...Та парламента е най-големият цирк,а там би трябвало да се решава съдбата на държавата ни??!!Да,ние сме най-големите маймуни,защото и избираме маймуни да ни управляват...Тази държава никога няма да се оправи...Осъзнавам го,но не искам и няма да я напусна,щото мамка му тук съм родена и тук ще си пукна!!! :down:

Тази държава сама няма как да се оправи.

Трябва ние с вас да я оправим.

Да спрем да се самосъжаляваме и да се оправдаваме.

Да осъзнаем недостатъците си и да започнем да ги преодоляваме.

Да се научим да защитаваме правата си и да отстояваме позициите си.

Да спрем да даваме подкупи и когато сме виновни да признаваме вината си.

Да не се страхуваме.

Да започнем да ценим труда си и да не се примиряваме с подаяния.

На мен не ми е приятно да ме смятат за маймуна, сигурен съм че и на вас не е.

Знам, че звучи като общи приказки, но истината е простичка и няма нужда от украса.

Бъдете здрави всички !

Тази държава е на това дередже поради причаната, че от близо 900 години все е била под робство - Византийско,Турско,Руско - през тези години се е оформил един маталитет на българина ,който е горе-долу следният "Аз да съм добре, пък останалите - кучета ги яли" или "След мен и потоп".

Докато това не се промени и не разберем че трябва да сме гражданско общвство отстояващо интересите си и докат не се промени това малодушие,което в момента изобилства няма да се оправим.

Тряба да се научим , че няма да се прецакаме ако работим и за другите

Тази държава е на това дередже поради причаната, че от близо 900 години все е била под робство - Византийско,Турско,Руско - през тези години се е оформил един маталитет на българина ,който е горе-долу следният "Аз да съм добре, пък останалите - кучета ги яли" или "След мен и потоп".

Докато това не се промени и не разберем че трябва да сме гражданско общвство отстояващо интересите си и докат не се промени това малодушие,което в момента изобилства няма да се оправим.

Тряба да се научим , че няма да се прецакаме ако работим и за другите

Нашият народ никога не е бил достатъчно единен,задружен да се освободи...Оставяме се на инертността,защото така е по-лесно...Живеем в жестоката заблуда,че някой друг може да ни оправи проблемите и ние какво?Само чакаме,чакаме... ;) Типичен пример е ЕС-за какво се бутаме толкова?Да сме в Европа?!Та ние винаги сме били там!!!Мислят си,че като ни приемат ще ни решат проблемите и ще станем "нормална" държава"???!!!Никога,ама никога няма да стане с този манталитет,който имаме...Заради потисничеството толкова векове сме се научили "всеки да гледа своята паница" и другите да не го интересуват.Това и до ден днешен е така и няма в близко бъдеще да се изкорени...И това е жалкото-не правим и опити за това... sad.gif На това дередже сме,защото нямаме достатъчно воля да се борим за държавата,а само за себе си....

Това разбира се е моята позиция... :P

• Автор
Нашият народ никога не е бил достатъчно единен,задружен да се освободи...Оставяме се на инертността,защото така е по-лесно...Живеем в жестоката заблуда,че някой друг може да ни оправи проблемите и ние какво?Само чакаме,чакаме... :P Типичен пример е ЕС-за какво се бутаме толкова?Да сме в Европа?!Та ние винаги сме били там!!!Мислят си,че като ни приемат ще ни решат проблемите и ще станем "нормална" държава"???!!!Никога,ама никога няма да стане с този манталитет,който имаме...Заради потисничеството толкова векове сме се научили "всеки да гледа своята паница" и другите да не го интересуват.Това и до ден днешен е така и няма в близко бъдеще да се изкорени...И това е жалкото-не правим и опити за това... sad.gif На това дередже сме,защото нямаме достатъчно воля да се борим за държавата,а само за себе си....

Това разбира се е моята позиция... ;)

Бъди малко по оптимист, ще се оправим, но ние сме тези които трябва да изкоренят тази заблуда,че друг ще ни помогне. Да го направим, да се обединим около тази позиция и да не даваме да ни газят, пореден пример - химна ни отново поруган във филм и нищо,ако не напавим ние нещо, опасявам се ще бъдеш права

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Ох, уморих се да повтарям. Имаме такива отвратителни национални недъзи, толкова изкривен национален характер и съдба, че цяло чудо е че още съществуваме като нация.

И няма да се оправим, защото трябва да минат много поколения всичко това в главите ни да се изчисти и нещо да се случи, което да ни промени. Защото фундаменталните събития направили ни такива са Византийското робство, Турското робство, след Освбожденски период, Социалзъм, след 1989.

Но ние ще сме изчезнали като народ докато успеем да изменим националните си характеристики.

И това не го казвам аз - има си цяла наука, която учейки я имах чувството, че ми казват колко сме зле.

• Автор
Ох, уморих се да повтарям. Имаме такива отвратителни национални недъзи, толкова изкривен национален характер и съдба, че цяло чудо е че още съществуваме като нация.

И няма да се оправим, защото трябва да минат много поколения всичко това в главите ни да се изчисти и нещо да се случи, което да ни промени. Защото фундаменталните събития направили ни такива са Византийското робство, Турското робство, след Освбожденски период, Социалзъм, след 1989.

И аз това казвам, но песимизмът тие прекален.

Помните ли фразата "Шъ съ оправим" Ще стане

Ти как виждаш да се оправим?

По-добре да се осъзнаем и да гледаме реалистично на нещата. Това моето си е чист реализъм...ясна и трезва позиция с оглед на света, в който живея.

Редактирано от SKY (преглед на промените)

• Автор
Ти как виждаш да се оправим?

Признавам бърза си.

Как ще се справим? Моето скромно мнние е, че ако повече млади хора раберат това ( че не трябва да гледаш само себе си, а и другите ) ще стане, но за да стане това трябва да го разпространяваме ( това убеждение ) и вярвам че ще се оправим.

Значи искаш всички да направим по една малка промяна в себе си. Как ще загърбим начина по който родителите ни отраснали и живяли през социализма са ни възпитали.

Бихме започнали такова разпространение, но знаеш мнителността на българина, недоверчивостта му, страхът насаден от столетия. Че нали ако седнеш да му говориш да не бъде егоист ще те помисли за някакъв сектант..а и егоизма далеч не е единственият ни проблем.

А управляващите ни...колко поколения политици ще се извъртят докато крадливото постсоциалистическо и ченгеларско самосъзнание се изгуби. И с този естествен прираст...ще има ли кой да управляват вече по-добрият ни елит и политическа класа.

С обединена Европа ни се дава последен шанс за живот. То ще означава, че нашето проклето географско положение ще спре да ни поставя в критични ситуации, при които трябва да се борим за оцеляването си. Но ако нищо не се промени в обществото ни, ако духовният ни и политически елит не се стресне и не осъзнае историческата отговорност на този момент, ако всички ние не се оттърсим от гибелните си недъзи то 21век ще бъде последният в историята ни.

• Автор
Значи искаш всички да направим по една малка промяна в себе си. Как ще загърбим начина по който родителите ни отраснали и живяли през социализма са ни възпитали.

Бихме започнали такова разпространение, но знаеш мнителността на българина, недоверчивостта му, страхът насаден от столетия. Че нали ако седнеш да му говориш да не бъде егоист ще те помисли за някакъв сектант..а и егоизма далеч не е единственият ни проблем.

А управляващите ни...колко поколения политици ще се извъртят докато крадливото постсоциалистическо и ченгеларско самосъзнание се изгуби. И с този естествен прираст...ще има ли кой да управляват вече по-добрият ни елит и политическа класа.

С обединена Европа ни се дава последен шанс за живот. То ще означава, че нашето проклето географско положение ще спре да ни поставя в критични ситуации, при които трябва да се борим за оцеляването си. Но ако нищо не се промени в обществото ни, ако духовният ни и политически елит не се стресне и не осъзнае историческата отговорност на този момент, ако всички ние не се оттърсим от гибелните си недъзи то 21век ще бъде последният в историята ни.

Не го ли направим загубени сме, не може да се разчта само на ЕС ( пак на някой да разчитаме ), че ще ни оправи,трябва да я направим ние тази промяна, а политиците- те не са вечни.

А и промени ли се самосъзнанието и те ще се променят, сега грабят защото никой нишо не казва и не претендира.

От топлофикация ти казват плащаш вече с 50% повече и ти мълчаливо изпълняваш, докато е така ще грабят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.