Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lenovo Vibe P1,Lenovo Vibe X3 или нещо друго до 650?

Featured Replies

Търси се телефон - 5,5 инча,с добра батерия - да не се зарежда всеки ден и да могат да вървят повечко приложения без да забива.
  Да има добър говорител и микрофон,за да чувам добре и да ме чуват при разговор,добра камера за снимки.
  Игри - не държа особено,но някоя по - лека от време на време,интернет - през wi-fi  и мобилен,който да върви гладко,както в къщи,така и навън.
  Имам Леново S650,което се задъхва та затова се замислям,че 2 GB RAM  /P1/ може да ми е малко!
  Бюджет - около 600 - 650 лева като идеята е да не сменя телефона около две години и  да няма технически неуредици.
  Гледах Леново Р90,ЛГ Г3 /3 GB RAM/ и горните два,които ми изглеждат най-близко до очакванията.
  Какво мислите - ползвам боб /1000 мин + 2000 мб за 15 лв./ и въпроса ми е дали мога да мина от стандартна сим към нано сим чрез изрязване, защото боб не предлагат  или е по-добре от техен микросим да изрежа наносим?

Гледам техно вериги и онлайн магазини в BG,не ми се поръчва през външни сайтове като ми се иска да е на БГ менюто и без китайски йероглифи понеже ми се случва на сегашния телефон - China внос през физически вносител от България.

Стана сложно,но от толкова ревюта...А и да няма хардуерни и софт изненади от сорта,греене,петна по дисплея,забиване и прочее.Вградената батерия е ли проблем?

Благодаря на отзовалите се!

Lenovo Vibe X2 съм продавал на приятели и са много доволни, даже с допълнителен гръб батерия.
Лично аз ползвам Huawei Ascend G7 и нямам забележка. Единственото лошо което е, че правят дефект на дисплейте като цяло на марката, но вече ги ремонтират в България и става бързо :)

За тези пари препоръчвам LG G3 16 GB

преди 1 час, COD написа:

Подкрепям. Като видях бюджет 650, това беше първото което ми хрумна.

П.П. Някой може ли да ми каже, защо в магазините, всички мостри са с дефекти ? (на S6 дисплея е порозовял, на Note 4, LG G3/G2/G4/Flex 2 и т.н. изображението все едно се е запечатало като при плазмите, а на Iphone-а ме хваща ток)

преди 4 часа, tikettiket написа:

Авторе, потърси дали още го има някъде Lenovo Vibe Z2 Pro.
Нищо, че е 6 инча - рамката му е никаква и това не го прави огромен.
гарантирам ти, че ще си супер доволен и от апарат и от камера и от батерия - от всичко.
Няма аналог този модел в този ценови диапазон.

преди 5 часа, tikettiket написа:

Търси се телефон - 5,5 инча,с добра батерия - да не се зарежда всеки ден и да могат да вървят повечко приложения без да забива.
  Да има добър говорител и микрофон,за да чувам добре и да ме чуват при разговор,добра камера за снимки.
  Игри - не държа особено,но някоя по - лека от време на време,интернет - през wi-fi  и мобилен,който да върви гладко,както в къщи,така и навън.
  Имам Леново S650,което се задъхва та затова се замислям,че 2 GB RAM  /P1/ може да ми е малко!
  Бюджет - около 600 - 650 лева като идеята е да не сменя телефона около две години и  да няма технически неуредици.
  Гледах Леново Р90,ЛГ Г3 /3 GB RAM/ и горните два,които ми изглеждат най-близко до очакванията.
  Какво мислите - ползвам боб /1000 мин + 2000 мб за 15 лв./ и въпроса ми е дали мога да мина от стандартна сим към нано сим чрез изрязване, защото боб не предлагат  или е по-добре от техен микросим да изрежа наносим?

Гледам техно вериги и онлайн магазини в BG,не ми се поръчва през външни сайтове като ми се иска да е на БГ менюто и без китайски йероглифи понеже ми се случва на сегашния телефон - China внос през физически вносител от България.

Стана сложно,но от толкова ревюта...А и да няма хардуерни и софт изненади от сорта,греене,петна по дисплея,забиване и прочее.Вградената батерия е ли проблем?

Така като гледам варианта за теб е LG G3, но обърни внимание при покупката за ROM-а. Бягай далеч от Z2 Pro(имам чувството, че предложилият го работи в някоя технобакалия). За SIM картата - във всеки сервиз ще ти я изрежат с/у 5-ка.

Успех! 

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

Бягай далеч от Z2 Pro(имам чувството, че предложилият го работи в някоя технобакалия).  

А удобно ли е да се обосновем малко защо да бяга от модела или е въпроса ей така да си говорим без покритие и елементарни мотиви?!?!

И какво общо има "технобакалията" (каквото и да означава това) с моята месторабота?

пп. Моля следващия отговор да е без чувства, ако е удобно.

преди 46 минути, algor написа:

А удобно ли е да се обосновем малко защо да бяга от модела или е въпроса ей така да си говорим без покритие и елементарни мотиви?!?!

И какво общо има "технобакалията" (каквото и да означава това) с моята месторабота?

пп. Моля следващия отговор да е без чувства, ако е удобно.

Мисля поне веднъж те помолих да направиш това и това, но от теб реакция = 0. Следователно и аз не съм длъжен да ти разяснявам неща, които са ясни на хората, които си имат идея от този род техника и тенденциите там. 

Ами същите думи съм ги чувал от продавач - консултант в една технобакалия, а знаем отлично какви специалисти работят там. 

Отговорих абсолютно без всякакви чувства. Нищо не усещам.

Айде у лево и лека вечер!

• Автор
преди 4 часа, Ultimate Computers написа:

Машината е много сериозна,обаче се опасявам че с 3000 мамп. батерия ще съм на зарядното всяка вечер,а и много пари ми изглеждат за непозната за мен марка.

преди 4 часа, COD написа:

Това го подарих на приятелката си като беше на 750 лв.,днес го имаше на 540 лв. Хубав дизайн,приятно тяло обаче вечерта е на контакта и то при условие,че ползва само мобилен интернет,скайп,крачкомера,календар и  приказва.Игра като инсталирам и поцъкам почва да се нагрява и ме е страх,че дисплея ще дефектира.Блазни ме идеята за 2-4 дни без зареждане,а това е възможно ако процесорът не е много мощен и екрана не е с висока разделителна способност като LG - то.Иначе всеки иска производителна мощ.Като цяло се търси балансирана машина с акцент върху дълъг живот,без лагване за приложения,интернет,прилична камера за снимки и безаварийна работа,бързо зарядно също е плюс.Х3 /3 GB версията/като музикален телефон ли го позиционират макар,че цената начално ще бъде към 750 лв.

преди 2 часа, algor написа:

Авторе, потърси дали още го има някъде Lenovo Vibe Z2 Pro.
Нищо, че е 6 инча - рамката му е никаква и това не го прави огромен.
гарантирам ти, че ще си супер доволен и от апарат и от камера и от батерия - от всичко.
Няма аналог този модел в този ценови диапазон.

Z2 Pro e изчерпан,а Z3 Pro e интересно  на каква цена е след като стария модел е паднал на 700 лв.Има ли значение версията на андроида или всичко е рекламна пушилка?Съществено ли е дали RAM-а е едно или двуканален или не се отразява значително?Заглеждам и Р90,някакво мнение,проблеми като Р70?Как се отразява на производителността на телефона версията на андроида!

Редактирано от tikettiket
правописна грешка (преглед на промените)

преди 27 минути, XECUTIONER написа:

Мисля поне веднъж те помолих да направиш това и това, но от теб реакция = 0. Следователно и аз не съм длъжен да ти разяснявам неща, които са ясни на хората, които си имат идея от този род техника и тенденциите там. 

Ами същите думи съм ги чувал от продавач - консултант в една технобакалия, а знаем отлично какви специалисти работят там. 

Отговорих абсолютно без всякакви чувства. Нищо не усещам.

Айде у лево и лека вечер!

Никой не е длъжен с нищо на никой и детинските глупости няма смисъл да се хишат в такива теми.

Относно Z2 Pro съм написал кратко и ясно, че като производителност апарата е перфектен, софтуера е добре оптимизиран, а и има възможност за превключване на стоков андроид за тези, които го предпочитат.
Камерата му е повече от прекрасна и в режим "Професионална камера" (или както там се наричаше) можеш да правиш ръчни настройки на бленди, затвори, скорост и прочие - нещо, с което не много мобилни апарати могат да се похвалят, а снимките са брилянтни и на светло и на тъмно.
За батерията какво повече да кажа - според зависи от натораването изкарва 1-3 дни с всичко пуснато и работещо и без значение дали ще се товари с игри, браузване или снимки.
Няма игра, която да насича или да се забавя на апарата или иначе казано всичко най-ново и тежко върви на пушка тук.

Кое искаш още да обясня?
Хайде, кажи да видим кое точно те интересува.

В предишни мнения (относно модела) поне 7-8 пъти съм давал линк към теми в специализирани форуми с мнения на ползвателите на апарата и 90% от хората са перфектно доволни.
Е, нормално е да има и някой проблем, но не виждам нищо фрапиращо или правещо апарата негоден за ползване.

Можеш още 15 пъти да ме пратиш и у лево и у десно, ама явно това те кара да се чувстваш значим, а не аргументираните мнения за даден апарат и модел, каквито не съм виждал да пишеш до сега.
Толкова ли можеш?

2-4 дни без зареждане, при игри, нет и музика ? Няма шанс. Просто си вземи някоя преносима батерия. Например Xiaomi MiPowerbank. Аз я ползвам и съм доста доволен от капацитета и компактния дизайн.

А проблема с дисплея се покрива от гаранцията.

Спокойно, и аз съм с 3000mah и се зарежда за 3 часа. А държи около 2-2 и половина дни. При теб ще е малко по-малко.

• 4 седмици по-късно...

Защо предлагате китайчета на тази висока цена  .... Разгледай Samsung Galaxy S5 Neo , LG G3 32GB , LG G Flex 2 , Sony Xperia Z3 и Z3 Compact ще покрие всички важи изисквания със сигурност особено S5 Neo-то !!!

Редактирано от ayo1337 (преглед на промените)

преди 5 минути, ayo1337 написа:

Защо предлагате китайчета на тази висока цена  .... Разгледай Samsung Galaxy S5 Neo , LG G3 32GB , LG G Flex 2 , Sony Xperia Z3 и Z3 Compact ще покрие всички важи изисквания със сигурност особено S5 Neo-то !!!

А защо трябва да взима марковото, като пожертва качеството ? А това S5 Neo си го ... Не става за нищо. А айде иди и ми намери Z3 на 600-650 ЧИСТО НОВ С ГАРАНЦИЯ ОТ МАГАЗИН!

преди 4 минути, niki292002 написа:

А защо трябва да взима марковото, като пожертва качеството ? А това S5 Neo си го ... Не става за нищо. А айде иди и ми намери Z3 на 600-650 ЧИСТО НОВ С ГАРАНЦИЯ ОТ МАГАЗИН!

S5-Neo не става за нищо ти май имаш ли си някаква представа за смартфони ? водоустойчив прахо сменяема батерия добър дисплей зверска камера и подръжка на 6.0 андроид ! кое му е минус е че не виждам ? докато Z3 има минуси също и G Flex 2 ? Ако не ги знаеш да ти кажа и тях ? А и човека си е написал без китайчета ! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО !!!!!!!!! А и ако си гледал клипове в youtube топ смартфоните не виждам китайчета освен Huawei ? и то само на някой клипове ? 

преди 5 минути, ayo1337 написа:

S5-Neo не става за нищо ти май имаш ли си някаква представа за смартфони ? водоустойчив прахо сменяема батерия добър дисплей зверска камера и подръжка на 6.0 андроид ! кое му е минус е че не виждам ? докато Z3 има минуси също и G Flex 2 ? Ако не ги знаеш да ти кажа и тях ? А и човека си е написал без китайчета ! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО !!!!!!!!!

Кой ти говори за китайчета тука ? Ти започваш много сериозно да ме дразниш. Я си прочети предишния пост ОТНОВО. А и S5 Neo е нищо в сравнение с оригиналния S5. ;) 

Току що, niki292002 написа:

Кой ти говори за китайчета тука ? Ти започваш много сериозно да ме дразниш. Я си прочети предишния пост ОТНОВО. А и S5 Neo е нищо в сравнение с оригиналния S5. ;) 

Знам ;) точно преди 2 дена го смених !!! Дадох го на брат ми и си взех нов телефон ;) !!!   

Току що, ayo1337 написа:

Знам ;) точно преди 2 дена го смених !!! Дадох го на брат ми и си взех нов телефон ;) !!!

Как лъжеш. Първо, казваш, че имаш G3. После, че имаш Z3 Compact, А сега изкарваш, че си имал S5 Neo.

Току що, niki292002 написа:

Как лъжеш. Първо, казваш, че имаш G3. После, че имаш Z3 Compact, А сега изкарваш, че си имал S5 Neo.

LG G3 16GB го купих Юни месец  след това го замених за S5 и сега съм с Z3 Compact !!!! Пише S5-neoto е нищо сравнение с оригиналния S5 > И аз ти отговорих ЗНАМ ! 

Моля престанете със спора !

Темата е на един месец, а автора не е влизал от доста време. Сигурно е излишно да казвам, че навлизате във офтопик.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Не съм писал,но следях темата.Взех преди 4 дни Lenovo Vibe P1.Vibe X3 във варианта 7010,който е на 599 лв. го отказах заради батерията и процесора,а и цената малко ми се струва,че беше в повече.Vibe X3 в пълноценната версия от 900 лв. е доста над бюджета / не очаквах да го пуснат  на тази цена/ и отпадна .LG G3  3  GB   го изключих заради батерията,иначе в сравнение с Р1 по-удобно тяло за една ръка,прибрана рамка,малко по-лек, пък и да не дублира в къщи още една бройка...Sony z версиите ценово ме отказаха,Asus Zenfone2 с 4GB - липса на достатъчно отзиви и по-слаба батерия и накрая взех P1.Батерията държи прилично - след разряд и първо зареждане-над 10 часа екран и 3 денонощия - wi-fi и 3g ( не през цялото време обаче),малко разговори,  вкл. и през viber,браузване,менюта  и приложения,без игри и музика,с около 10 клипа от тубата.Доволен съм.Тепърва ще го ръчкам повече.Звукът при разговор е отличен,със стандартните  приложения и 3-4 добавени от мен консумира от 1  до 1,4 GB RAM.Версията с 3 GB официално не се предлага за съжаление.Толкова от мен и благодаря за съветите.

Screenshot_2015-12-30-09-22-58-872.jpeg

Редактирано от tikettiket
допълнителна информация и прикачен файл (преглед на промените)

До момента Lenovo Vibe P1 показва рекордни тестове на батерия !!! Да си го ползвате с здраве ! Аз имах възможност да си го взема но се отказах поради че е доста груб и тежък и голям иначе относно самия телефон като характеристики е уникален за цената си 

• Автор

Бллагодаря!Наистина е голям и тежък,но това е и заради батерията.Набелязах го заради нея,търсех нещо над 3000 амп.,за да не зареждам постоянно и на разумна цена,а и като е китаец да работи добре и да е сглобен грамотно...На тестове се  държеше твърде добре на сърфиране и разговор и така се насочих

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.