Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с KNOPPIX 5.0.1 LIFE DVD

Featured Replies

Преди два дена си изтеглих KNOPPIX DVD 5.0.1. LIFE,за което беше даден линк наскоро тук.

Обаче се появи проблемче и неще да boot-ва нещо.

Ето за какво говоря,значи след като ми detect-не CD/DVD-ROM устройствата ми излиза ето това:

Accessing KNOPPIX DVD at /dev/hdd...insmod:error inserting `/cdrom/knoppix/modules/cloop.ko`: -1 Bad file number

Та ако някой знае за какво става дума да ми каже,може ли нещето да се направи или съм теглил 4GB на вятъра.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Администратор

Ами може и така да се окаже.

За да разбереш провери MD5 сумата на диска, който си записал с тази на официалният сайт.

Ако не съвпаднат, то или не изтеглил изображението правилно или просто то е било счупено.

• Автор

zazzko,не съм го теглил от вашия линк,тъй като DVD версията я няма там,мисля че има само нещо като update за DVD-то 47mb (и той не може да се тегли).Също така там е посочен друг линк за DVD-то,но и той не работи.

В коментарите някой беше дал други линкове и аз от там теглих.

Още си пазя ISO-то и незнам дали може нещо да се "бръкне" там и да се оправи.

Теглих го за един познат и не съм запознат с тези неща :down: ,ползвам Win-a, и просто исках да видя след като съм го дръпнал дали работи ... и го записах на DVD.Едва ли нещо съм объркал при записването.

П.П.Ако някой го е изтеглил FULL DVD-то,и работи,нека да ми метне едно линкче ,ще съм благодарен ..

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Заглавието на темата мисля, че е подходящо за това питам тук, вместо да пиша нова - някой може ли да даде линк за "KNOPPIX 5.0.1 LIFE DVD-EN" от български сървър? Има достъчно места извън бг от които може да се свали, но ще трябва да ги свалям 3-4 денонощия тези 4 GB.

Опитах да сваля от linux-bg.org това, но с Windows и използване на Download Master се свалят 47MB, а не 4GB. Ако някой е успял да го свали с нещо друго, нека каже с какво. Още пробвах да сваля торента от http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/, но Bitcomet ми дава грешка "Error: Tracker Response Error:uploaded missing in Tracker: http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/announce" - е никъде не видях опция да се регистрирам, а няма от къде да имам upload на този тракер.

Не открих версия 5.0.1 DVD в никой от бг торент тракерите които ползвам(нямам регистрация в арената).

Струва ми се малко странно да е толкова трудно да се намери mirror в България от който да го сваля, за това питам - който знае да каже.

Предварително благодаря на отзовалите се!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.