Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопът ми не може да достигне максималната интернет скорост

Featured Replies

Здравейте!

Преди няколко дни интернет доставчикът ми ми прати мейл, че безплатно ми увеличава скоросста, която до момента по договор беше 2 MB/s.

Понеже не забелязах промяна си инсталирах Speedtest на телефона и след няколко теста показа скорости между  4,1 и 4,7 MB/s. Това много ме изненада, защото същият тест (www.speedtest.net) никога не е превишавал 1,7 MB/s на лаптопа ми, който използвам всекидневно и е свързан към същата мрежа. Опитах с още един телефон и един малък нетбук и всички показаха скорости около 4,5 MB/s.

Прочетох в интернет, че може да се дължи на настройките на рутера и по-специално wireless канала. По default беше на канал 6. Пробвах всички листнати и с канал 5 достигнах най-добри резултати на лаптопа - 2,4 MB/s. Останалите уреди вече достигат между 5,5 и 5,9 MB/s.

Явно, че нещо пречи на лаптопа да достигне максималната скорост, но нямам идея какво. Надявам се, че някой от вас ще знае нещо по въпроса. Благодаря! :)

• Лаптоп - Dell Studio 15, Windows 7 с последните възможни драйвери
  • Модем - Thomson TWG 870U

Ми то това зависи от адаптера, разстоянието, електронния шум и много други... Инсталирани програми/приложения и работещи такива, които използват интернет трафик и други.

• Автор

Лаптопът е на по малко от метър от модема и има същите инсталирани програми като на нетбука. Единственото нещо, което постоянно използва интернет и се синхронизира е Dropbox. Нямам вируси или други вредни неща. Редовно чистя junk и temp файловете.

E ако постоянно има трансфер на файлове тогава какво очакваш? Това намалява скоростта на теста.

• Автор

Има трансфери на word файлове 2-3 пъти на седмица. И на двата компютъра съответно. Не може заради това да ми е с 3 MB/s по-ниска скоростта на единия компютър.

btw. и в safe mode не се покачва над 2.4 MB/s. Не мисля, че проблемът е в инсталиран софтуер.

Редактирано от Yonex (преглед на промените)

Ако Wi-fi  адаптера на компютъра ти е  стандарт b, g   това е показателно защо не можете да достигнете по голяма скорост. Трябва да е   n. А и както сте написал модела на лаптопа, мисля че това е чиста 15, а не примерно 1555, 1558. Напишете точният модел или вижте от упътването  какви стандарти ви поддържа вграденият адаптер на лаптопа.

• Автор
преди 1 минута, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Ако Wi-fi  адаптера на компютъра ти е  стандарт b, g   това е показателно защо не можете да достигнете по голяма скорост. Трябва да е   n. А и както сте написал модела на лаптопа, мисля че това е чиста 15, а не примерно 1555, 1558. Напишете точният модел или вижте от упътването  какви стандарти ви поддържа вграденият адаптер на лаптопа.

Мерси. Dell Studio 1535 e модела, мисля, че поддържа n.

Вие мислите, но аз не мисля като че ли:

Максималната скорост на g стандарта при WI-FI картите е 2,4, какъвто е вашият случай. с други думи, ако е възможно, трябва да си намерите картта  и със "n"стандарт.  MINI

Снимка015.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Да, така е, изрових книжката, моя грешка.

Но 802.11g поддържа до 54 мегабита, което е почти 7 мегабайта. Значи не трябва това да е проблема, нали?

Значи, че точно това е проблема. А 54 мегабита е по кабел. 

• Автор

:(

А тези 2,5 MB/s ли са максималното, което мога да достигна с g стандарта?

Ефирно, да. Дори няма да са 2,5 а някъде около 2,2.

• Автор

OK, имам тук един network кабел в комплекта, свързах модема и лаптопа без да правя каквито и да е настройки и вдигнах 5 MB/s. Това обаче се случи само веднъж и не иска да се повтори. :D

Някой може ли да ми обясни, моля, нищо не разбирам.

Capture.PNG

Приятел! Задавай си въпросите както трябва и карай подред. Кой може да знае какво правиш и за какво мислиш?  Имаш кабел от модема на лаптопа, нали. Можеш ли да тестваш, независимо че не е много точен метод с speedtestmeter? Дай един шот за да видим какво става. Ето ти линк:  http://www.speedtest.net/

• Автор
преди 2 часа, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Приятел! Задавай си въпросите както трябва и карай подред. Кой може да знае какво правиш и за какво мислиш?  Имаш кабел от модема на лаптопа, нали. Можеш ли да тестваш, независимо че не е много точен метод с speedtestmeter? Дай един шот за да видим какво става. Ето ти линк:  http://www.speedtest.net/

Като казах network кабел, мислех, че се разбра, sorry. :-) Да, свързах модема и лаптопа с този кабел и без допълнителни настройки скоростта ми се увеличи. Скрийншот съм дал още в предния пост.

Въпрсът ми беше как така без никакви настройки нещата заработиха? И защо само за 1 минута.

Never mind, ресетнах модема към стандартните му настройки, рестартирах го, рестартирах лаптопа и пак го свързах с модема чрез кабела. Скоростта е около 5 MB/s сега. Останалите уреди си работят с WiFI. Мисля, че всичко е наред вече, благодаря за помощта, особено на ПОТРЕБИТЕЛ 65, че ме светна за b/g/n стандарта, нямаше да се сетя сам скоро.

Чудесно, щом е заработило всичко.То просто при твоя случай не може да бъде от нищо друго проблема освен това, за което писахме. Използвай линка за тест, който съм ти дал аз , а не този на който нищо не се разбира.Даже при моя линк можеш да си настроиш теста така, че да можеш да отчиташ реалната скорост на сваляне-качване, а не да я пресмяташ като делиш цифрите на 8. Жив и здрав и лека вечер на цялата фамилия пожелавам!

Ето ти и още един тест с много екстри по него. Почти всичко, което може да те заинтересува. Вярвам,независимо че е на руски, ще се справиш.     https://2ip.ru/

преди 12 минути, Alex&Vanko^ написа:

Щом си сигурен!

Ти освен да спамиш друго можеш ли? Доста ясно стана какъв точно е "проблема". Намесваш се само да се намираш на работа и да трупаш тук там някое мнение. Поради тези причини може да има някакъв проблем, но няма да е свързан по никакъв начин с този.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.