Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пазаруване от Aliexpress/Gearbest

Featured Replies

Здравейте колеги, намислил съм да си сменя сегашният телефон. Харесал съм си Doogee F5. Имам няколко въпроса, относно пазаруването:
1. Някой пазарувал ли е от Gearbest? Какви са отзивите ви за този сайт?
2. Да речем, че ще пазарувам от този купувач: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_234307.html

- в US долара е 139.69 * 1.80800 = 252,56 лв.

- в рубли е 9434.76 * 0.024258 = 231,91 лв.
Да ви попитам сметките правилни ли са?

Първо, долара в момента е 1,84304, по какъв курс смяташ това 1,80?

Второ , ако не пазаруваш от европейските складове на магазините, които имат такива, имаш голям шанс да платиш ДДС 20% на митница.

• Автор
Току що, stanpet написа:

Първо, долара в момента е 1,84304, по какъв курс смяташ това 1,80?

Второ , ако не пазаруваш от европейските складове на магазините, които имат такива, имаш голям шанс да платиш ДДС 20% на митница.

За митницата всичко ми е ясно... Има си начини за избягване на митницата. Курса на долара 1,84304 е за продаване (не знам от къде го гледаш).
Фиксинга на долара е 1.85, а за купуване е 1.80800 - в ПИБ откъдето ми е картата... ЦЪК

От къде взе курсовете? Курс продава ще гледаш на банката си

• Автор
преди 1 минута, ExaFlop написа:

От къде взе курсовете? Курс продава ще гледаш на банката си

Защо продава? След като аз купувам от тях долари, за да си платя покупката?

• Автор
преди 2 минути, ExaFlop написа:

Не купуват от теб, а ти продават на теб долари!

Тъжно... Благодаря за отговорите :)

Не е тъжно , а реалност. Има опция в paypal да ти таксуват около фиксинга. А за  митницата, ако имаш някаква сигурна врътка  я използвай, ма и без нея за телефони е само 20% ДДС + 3,50 пощенска такса.

Няма как да купуват от теб на висок курс, а да продават на друг на нисък. Има как, но е в разрез с всяка добра търговска практика и ще си закачат опашка от КФН и други 3,,5 буквени учреждения.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, stanpet написа:

Не е тъжно , а реалност. Има опция в paypal да ти таксуват около фиксинга. А за  митницата, ако имаш някаква сигурна врътка  я използвай, ма и без нея за телефони е само 20% ДДС + 3,50 пощенска такса.

Врътката е проста... Казваш на продавача, да напише на пакета, че е MP3/MP4 плеър, който струва 15-20$ и ако той спази уговорката си всичко е окей :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Явно не си пазарувал никога от Китай. Рядко вече електрониката се промъква без ДДС, независимо какви нещо пишат продавачите като gift,sample и тн. В началото минаваха лесно така нещата, сега контролът е доста затегнат. Аз често пазарувам от Китай.

• Автор
Току що, stanpet написа:

Явно не си пазарувал никога от Китай. Рядко вече електрониката се промъква без ДДС, независимо какви нещо пишат продавачите като gift,sample и тн. В началото минаваха лесно така нещата, сега контролът е доста затегнат. Аз често пазарувам от Китай.

Наскоро един приятел поръча Doogee F5 за една приятелка, на пакета пишеше MP3 Player, Price - 15$. И мина успешно без да се плащат таксите на митницата за него :)

Пазарувам от алиекспрес, курса на валутата е плаващ но обикновено е курс купува по фиксинга на БНБ.+ минимална банкова такса.

За три калъфчета по 49 евро цента от сметката ми удържаха 2.75лв. по курса на БНБ трябваше да ми вземат 2,87лв.

За десет евро пък ми взеха 20лв. 

Ако търговеца пише сума над 18 долара и пакета е обемист отива в митница. Скъпи стоки задължително с ДHL.

Прегледах линка. Нямам опит с този саит.

В евро цената е 131,11 евро х 1,95лв. = 255,66лв

• Автор
преди 11 часа, Alica521 написа:

http://www.tinydeal.com/doogee-f5-55-fhd-ogs-android-51-mtk6753-octa-core-4g-phone-px32hsl-p-156383.html
Ето с безплатна доставка от европейския склад.

Бихте ли дали линка наново?

• 3 месеца по-късно...

gearbest - имам над 20 поръчки, повече от половината са над 50$, най скъпата 120$, на всичките ми поръчки над 50$ пишат - 20$ за което съм им благодарен, по този начин стимулират да се купуват по скъпи неща от тях

преди 1 час, extext написа:

gearbest - имам над 20 поръчки, повече от половината са над 50$, най скъпата 120$, на всичките ми поръчки над 50$ пишат - 20$ за което съм им благодарен, по този начин стимулират да се купуват по скъпи неща от тях

Преди дни направих две поръчки от тях; да, оформили са ми ги като 20 доларови. За първи път ползвам Gearbest - държат много добри цени на ел. цигари и джаджи. Това, което ме изненада и не съм го срещал примерно в Ebay, снимката на пакетите :)

Доста неща съм поръчвал от Ebay, пристигащи от Китай, и до сега, слава Богу, не съм плащал мито или ДДС. @П.е.т.ъ.р, аз определено бих избягвал DHL, там задължително се минава през митница. Чувал съм, че ти освобождават стоката след седмици ходене по мъките и куп разправии, разкъсани пакети, счупени и тем подобни DHL-ски простотии... Нещо не ги обичам много DHL, ама това си е мое субективно мнение. При Gearbest примерно, имаш застраховка, тъй че не виждам място за особени притеснения.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.