Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма или идея за избягване на невидими реклами

Featured Replies

Здравейте, от скоро се "главоболя" с един сайт в който ме дразнят рекламите, още повече като са скрити върху някой бутон, който най-често се натиска.

Давам за пример: кликам с мишката в менюто "HOME", но само аз си мисля, че кликам него. Върху самият бутон е имало реклама и веднага ме препраща към друга страница, която дори не е в нов таб.

Опитах с AdBlock и uBlock, но когато рефрешна страницата ми изписва, че няма как да ползвам сайта с включен стопер на рекламите:

mp10qqx.png

Въпроса ми е дали мога с някоя програма/метод да заобиколя досадните реклами, или поне само тия, които са на бутоните, другите не пречат толкова.

Благодаря!

П.п.: Забравих да спомена, че самият бутон не е рекламен и след 1-2-3 рефреша рекламата изчезва, но след няколко минути пак се появява.

Редактирано от Sc0user (преглед на промените)

Най-доброто е ADBlocker, но има и значение кой от всичките. Надявам се си със Google Chrome. Това е ADblocka който аз ползвам от близо две години и една реклама не съм видял. https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?utm_source=chrome-ntp-icon

• Автор

Прочете ли целия пост?

преди 1 минута, Sc0user написа:

Прочете ли целия пост?

Да приятел прочетох ти поста и разбирам за к'во иде реч. И аз съм имал същият проблем... тва ти казвам, тоя адблок дето ти дадох е най-добрия начин да се отървеш от рекламите. Обаче има и сайтове които засичат че имащ адблок и те молят да го махнеш за да си покажат гнусните реклами. За по добър начин на премахване на реклами не съм чувал.

• Автор

Ами аз точно за това говоря.

Все пак се справих към момента, но не с адблок. Тоест рекламите си стоят още, но за въпросния сайт намерих вратичка.

Мисля, че няма. Аз спрях да посещавам няколко сайта, именно заради подобни "тактики". Може да видите, дали с инструментите за разработка (Файърфокс), но не знам как... А между другото, трябва да ви кажа, че това може да не е от издателя на сайта. Има вероятност да имате инсталиран адуер или сайта да е компрометиран... и просто да пренасочва посетителите. Ако ви пренасочва към някой ..."неприличен" сайт или нещо подобно, най-вероятно е именно това.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Не. От рекламите в сайта е. Нямам инсталиран адуер. До онзи ден ги нямаше, но явно са решили да се лакомят още повече и са сложили тия реклами, за да имат и уникални посещения на рекламите, за които им се плаща. Едната реклама е от гугъл.

преди 18 минути, Sc0user написа:

Не. От рекламите в сайта е. Нямам инсталиран адуер. До онзи ден ги нямаше, но явно са решили да се лакомят още повече и са сложили тия реклами, за да имат и уникални посещения на рекламите, за които им се плаща. Едната реклама е от гугъл.

Не е задължително адуера да е инсталиран като приставка към браузъра... може да е програма директно инсталирана в PC-то. Примерно ако си инсталирал нещо като игра или програма и си цъкал само next next next... то те пита примерно "искаш ли да инсталираш още нещо заедно с тази програма" и ти като си цъкал next и не си чел за кво става на въпрос може без да искаш да си инсталирал някой side bullshit. Случва се много често. Пробвай да изтриеш браузъра и да го сложиш на ново или пробвай с друг.

• Автор

Внимателно гледам отметките.

Не съм и казал, че нямам инсталиран само на браузъра.

И при други е тоя проблем, което означава, че е от сайта.

Благодаря все пак.

Аз решение по този въпрос имам отдавна -  Ublock Origin - и тези 2 филтъра от настройките му:

преди 29 минути, Oscar D. Santana написа:

Не е задължително адуера да е инсталиран като приставка към браузъра... може да е програма директно инсталирана в PC-то. Примерно ако си инсталирал нещо като игра или програма и си цъкал само next next next... то те пита примерно "искаш ли да инсталираш още нещо заедно с тази програма" и ти като си цъкал next и не си чел за кво става на въпрос може без да искаш да си инсталирал някой side bullshit. Случва се много често. Пробвай да изтриеш браузъра и да го сложиш на ново или пробвай с друг.

То за тази работа за Windows си има unchecky но не всички адуери ги прихваща и ънтиква самичък този софтуер. Трябва да се гледа внимателно като се инсталира а не  на сляпо доверие да се натиска некст директно, както правят доста хора за да си спестят време и след тва - Изненада - Адуерчета и всякви други подобни...

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Koletz_N написа:

Аз решение по този въпрос имам отдавна -  Ublock Origin - и тези 2 филтъра от настройките му:

То за тази работа за Windows си има unchecky но не всички адуери ги прихваща и ънтиква самичък този софтуер. Трябва да се гледа внимателно като се инсталира а не  на сляпо доверие да се натиска некст директно, както правят доста хора за да си спестят време и след тва - Изненада - Адуерчета и всякви други подобни...

Можеш ли да ми кажеш как да ги настроя, че нещо не съм много наясно, вчера се опитах и без успех.

Действа ли на другите uBlock, а не на хромския Origin?

Не е хромски. Ако правилно помня човека които го е създал продължава да разработва точно Origin (вероятно за това е такава и добавката в името).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

IIoaREo.png

Оставих само тия двете, запаметих, ъпдейтнах всичко и пак излизат.

П.п.: скриха се, но ми показа отново, че трябва да спра uBlock-a за да продължа работата си.

Явно не става нещо, защото оставя ли ги само 2-те включени от Ads то рекламите излизат, ако пък има други отметнати реклами няма, но ми излиза съобщението, че трябва да го изключа.

преди 3 часа, Sc0user написа:

Можеш ли да ми кажеш как да ги настроя, че нещо не съм много наясно, вчера се опитах и без успех.

Действа ли на другите uBlock, а не на хромския Origin?

Извинявай за късното включване - добавката е налична за Опера Мозила и Хром базирани браузъри доколкото не ме лъже паметта.

Настройва се по начина по който колегите съфорумци са ти показали от скрийшотите малко по горе. Съжалявам че не съм прочел питането ти и не съм отговорил навременно.

Пробвай с който филтъра който съм си направил. Само трябва да го импортнеш.

Само импортни и кажи резултата...

Импорта се прави от таб сетингс - долу в ляво има бутон.

• Автор

Пак е така.

Само не знам дали импортвам какво тярбва филтъра. Правя го от Settings -> Restore from file...

преди 27 минути, Sc0user написа:

Пак е така.

Само не знам дали импортвам какво тярбва филтъра. Правя го от Settings -> Restore from file...

Правилно импортваш. Сега ще ти дам друго предложение.
Свали MVPS Hosts архива...

След това го разархивирай в папка на хард диска ти.

След това навигирай до %windir%\system32\drivers\etc (пишеш го директно в адрес лентата на експлорер...)

Направи си копие на настоящия host файл на място различно от оригиналното му местоположение. (Ако не ти хареса винаги можеш да си върнеш стария хост файл. Ако не чрез скрипт за регистъра, който след като се въведе позволява да получиш права над всеки един файл чрез команда Take (Get ) Ownership) от контекст менюто на ОС...

След което активирай с администраторски права - mvps.bat

Рестартирай машината или се разлогни и логни наново и кажи има ли резултат?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.