Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщане на фабрични настройки на таблет Privileg mid-72c

Featured Replies

Здравейте, интересува ме има ли как да се върнат фабричните настройки на таблет Privileg mid-72C, но като се върже към компютър? Дисплеят му е спукан и заради пукнатините не може да се борави с него. Иначе работи. Има ли някъде обяснение как точно да му върна фабричните настройки по този начин?

А защо искаш да му връщаш фабричните след като не може да се борави с него? И ако една част от екрана е видим, включи му автоматичната ориентация и можеш да го обръщаш откъм видимата част и от там да го върнеш. Иначе въобще няма смисъл да се мъчиш, ако не може да се борави с него.

• Автор

Всичко се вижда, просто както и да го въртя, пукнатините не позволяват да се управлява от никъде. Искам да му върна фабричните настройки, защото ще го дам за части, а вътре има лична информация. 

• Автор
преди 20 минути, techmaniac написа:

Ако има USB кабел не е ли най-лесно да се форматира направо хранилището ?

Точно това питам как да стане. Има USB кабел, но не зная как да го направя :)

преди 1 час, DYDK написа:

Точно това питам как да стане. Има USB кабел, но не зная как да го направя :)

Когато свържете кабела трябва да се разпознае устройството, и от там да ви се появи хранилището като диск в моя компютър.

Виж как се прави reset на твоя таблет в YouTube. Това се прави без компютър

П.П.- Не виждам какво ще направиш през компютра, моля хора които нямат таблет да не дават съвети. Всичко е дадено в YouTube, дали е reset, hard reset всичкото е едно и също. Ето линк: https://www.youtube.com/watch?v=x6u2qWWeaEM

Редактирано от Person (преглед на промените)

преди 2 часа, Person написа:

Човека каза, че не му работи тъча и не може да го направи от там и за това иска от компютъра. То е ясно, че може и без. Само не ми е ясно как ще влезе в таблета си, ако не позволи на компютъра да има достъп до таблета. Мисля, че единствения начин е да го преинсталираш... Досега и със смартфон да съм и с таблет винаги ми е искало достъп... Иначе ако говориш за reset като външно копче, надали... Ресет можеш чрез игла да правиш на модема си за интернет...:) , а той няма ОС. Не съм много запозната дали дефакто (то е ясно, че от компютъра можеш) можеш да върнеш фабричните от компютъра без позволението на таблета. Пробвай да вземеш клавиатура за таблет и да се мъчиш да налучкваш или мишка, но за нея ще ти трябва ако е с нормално USB, HUB, който аз си го взех за 20 лева на HAMA за ей такива непредвидени ситуации. Естествено има и китайски за по 3-4 лева. С този HUB можеш да го включиш и към компютъра и с да кажем мишка да дадеш достъпа...

• Автор

Таблета се разпознава безпроблемно от компютъра. Ще пробвам да форматирам хранилището. Мисля, че ще се получи по този начин :) Благодаря за съдействието.

• Автор

Когато свържа таблета с компютъра ми позволява само да вляза във вътрешното хранилище, но няма опция за форматиране. По принцип паметта му е 8 GB, като отворя хранилището пише, че има 3.89 свободни от 6.62 GB. Това означава ли, че ако изтрия всички папки в хранилището, няма да се изтрие ОС? Може да е глупав въпроса ми, но наистина не разбирам от това.

на 8.12.2015 г. at 13:43, Person написа:

П.П.- Не виждам какво ще направиш през компютра, моля хора които нямат таблет да не дават съвети. Всичко е дадено в YouTube, дали е reset, hard reset всичкото е едно и също. Ето линк: https://www.youtube.com/watch?v=x6u2qWWeaEM

Господине, или нещо не съм добре или вие не разбрахте. При РЕСЕТ независимо дали вътрешен или външен, повярвайте не трие всичко. И ви го казва човек, който има у дома си 2 таблета и 1 с пукнат дисплей, и 3 смартфона. И за пример ще ви дам заложените игри във всеки таблет -  не връща игрите на начални настройки. Запаметява си нивата до които си стигнал. А ако таблета има вътрешен проблем, дори и при хубавия РЕСЕТ остават файлове, които не са желани. РЕСЕТ-А не решава проблема с изчистването. В 80% ресета ти решава проблема и хората са доволни. Но аз съм правила 10 пъти ресет на таблет и чудото си стои с нивата на игрите и толкоз...Плюс всичко останало таблета си нямаше копчета за volume.А идея си нямам на човека дали си ги има копчетата. На моя такива очевидно липсваха. А някой (казвам някои) файлове си останаха на местата, при наличие че не съм правила резервни копия на файлове и никога не съм слагала SD карта. И сега е на ремонт поради тези малки детайли. Аз като правя ресет и връщам фабричните, очаквам да си е всичко нулирано. Много ми е интересно правили ли сте имидж на компютър. Ресета на таблетите и смартфоните е същото. Интересно дали сте се сблъсквали с вируси чийто файлове са абсолютно защитени о т вируса и единствено изтриването на всичко, премахва всичко. Не мога да ви разбера. Когато практиката изпреварва теорията, трябва да се доверим на практиката. На пукнатия таблет игрите пак си стояха с нивата. 

DYDK ако толкова искате от компютъра да си правите ресета, а не от видеото, което е толкова скалъпено направено, ето една статия и дано ви помогне. Съветвам Ви след това да прегледате таблета си от компютъра, защото както споменах при вътрешен проблем, връщането на фабрични не винаги помага.

http://support.sonymobile.com/bg/xperiaz2/userguide/Resetting-your-device/

Редактирано от liuba4e (преглед на промените)

*liuba4e* игрите се записват в Google+ и аз не намирам начин как се изтриват. Таблет държа в ръцете си 2 години 6 месеца и досега вирус не съм срещал, Вие къде се ровите, че ги намирате тия вируси. Ресета найстина не изтрива всичко, защото Google всичко помни. Затова във Франция имаше дело срещу Google, Facebook и Twitter, а в Турция Twitter направо го забраниха. Моля те обясни как се прави reset през компютър защото за пръв тъп го чета това....

• Автор

Благодаря за съветите. Копчета имам, но стига до recovery mode и пак си зарежда. Google + акаунт нямам, изтрих го като оставих само gmail, на нито едно устройство не съм синхронизирала данните да се качват там. Цъках и на дупчицата за reset, но според мен всичко си е както преди. Ще опитам някои от начините, ако не стане се отказвам :) . Благодаря отново.

• Автор

В крайна сметка не успях да залича всичко, но изтрих снимки, които бяха в таблета, промених паролите на всички приложения, които изискват такива, както и на съществуващите профили и така. 

12373396_10205514203394786_4677122227164

12346446_10205514203274783_6524165686615

Признавам че "изтриване" никога не съм го пробвал, другите две опции често ги използвам и работят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.