Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Преди няколко месеца пералнята както переше спря и не можеше да тръгне повече. Извикахме техник който установи, че пералнята е задръстена от натрупване на останал прах поради ниската температура на пране от дълго време. Почисти маркуча за извеждане на водата и каза, че трябва почти всяка седмица да се пуска на поне 60 градуса за да не се получава това задръстване. Пусках я пералнята няколко пъти на 90 градуса с малко лимонена киселина за да се изчисти хубаво. Също перем и на 60 градуса поне на две седмици веднъж, обаче водата мирише на гадно и това е всеки път когато перем.

Имали начин да се почисти по добре и да не мирише на лошо или най-добре да я сменяме с нова?

Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно остава вода в маркуча ако на по-високо, и от там има миризма. Може и филтъра да е за смяна. Пуснете я празна на 90 градуса с малко препарат, но без центрофуга. Така трябва да изчезне миризмата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, cipollini написа:

Здравейте,..............че пералнята е задръстена от натрупване на останал прах........................

Благодаря предварително!

Здравей.

Сменете праха.

неприятна миризма от пералнята

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правите разтвор с висока концентрация на лимонена киселина! Пускате пералнята да работи на най - дългата програма при най - висока температура! Повторете процедурата! Повторете процедурата, но този път с чиста вода! Сменете маркуча за мръсната вода! Сменете маркуча за чистата вода! Извадете и почистете добре филтъра! Проверете за микротечове под самата пералня! Почистете тавичката за перилни препарати! Проверете чисти ли са вентилационните отвори на казана - 1 или 2 бр в задната страна на уреда! Почистете общите замърсявания по уреда  - външни и вътрешни! Монтирайте правилно маркуча за оттичане на мръсната вода!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах подобен случаи с предната пералня. От както жената слага КАЛГОН /тия дни започва промоцията в Кауф ..... на 1/2 цена/ прането мирише на хубаво и неприятната миризма изчезна. Успех !


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря много за съветите!

преди 5 минути, Black Power написа:

Правите разтвор с висока концентрация на лимонена киселина!

С колко лимонена киселина трябва да направя разтвора? Аз слагам 40 гр. без да я разтварям в отделението за прах. Техника ми каза, че голямо количество киселина може да изгори нагревателя. Вярно ли е това?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, 2249 написа:

Имах подобен случаи с предната пералня. От както жената слага КАЛГОН /тия дни започва промоцията в Кауф ..... на 1/2 цена/ прането мирише на хубаво и неприятната миризма изчезна. Успех !

В по-скъпете и качествени прахове си има добавка. 

У дома от години перем с гел/течен прах за пране.

Един-два пъти в годината почиствам ваничката. 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

У нас също се пере с гел. Когато някой познат ходи по белите страни си поръчвам да ми донесе. Отделно от това винаги слагаме калгон. Честно да ти кажа - има разлика. Освен това вратата на пералнята винаги стои отворена докато пералнята не работи и от време на време почистваме със суха кърпа където можем. Като вид профилактика.

А по темата - на автора не му пречи да пробва с ... проветряване на пералнята, смяна на праха, ползване на добавки ... Дано има положителен резултат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, cipollini написа:

Благодаря много за съветите!

С колко лимонена киселина трябва да направя разтвора? Аз слагам 40 гр. без да я разтварям в отделението за прах. Техника ми каза, че голямо количество киселина може да изгори нагревателя. Вярно ли е това?

Нагревателя няма да изгори - спокойно! Лимонена киселина 40 + 40, но ако имате притеснения не слагайте! Може да използвате и Калгон

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.