Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ян Мърдок, бащата на Debian, почина на 42

Featured Replies

RIP

Ian Murdock, father of Debian, dead at 42

http://arstechnica.com/information-technology/2015/12/ian-murdock-father-of-debian-dead-at-42/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

За много години!

Ужасно събитие в навечерието на новата година. Тази година... в края на миналата започнах да използвам "Дебиан" без да влизам в "Уиндоус" и в момента пиша от "Дебиан", което още повече засилва ефекта от новината. Видяхте ли всичките му туитове? Аз лично нямам твърдо обяснение, теория, за това, което се е случило. Но съм склонен да вярвам на нещо. Всеки от нас предполагам познава хора с изключителни умове. Йън със сигурност е бил такъв. Подобни хора се отличават с особена чувствителност и накърнимост. Та, АКО е имало наистина полицейско насилие, от което се е почувствал нещастен и засрамен (говори, че са му скъсали бельото - ако именно той пише туитовете), то човек с подобна чувствителност, нищо чудно да посегне на себе си. Не знам, тов е само теория. Езикът на туитовете му не е обичаен и много объркан. Четох много коментари в  Reddit, "The Register" и на други места, и много хора се чудят именно за използвания език, и този @jackstormwriter, за който говори... Има иначе публикувана сводка от ареста му, това, че е оказал съпротива при задържането му. Много е неясна историята му, но доста прилича поне на външен поглед на начина, по който държавата се разправя с Арън Суорц. Грубо и без обяснения.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Навсякъде по света има репресивни машини. Дори и в най-демократичната страна...Дори и в старата правова държава...

Изключително мътната смърт на Йън Мърдок, основател на Debian

Направо не ми се говори. Не и сега в този момент. Но всичко ще се изясни, Йън. Те не могат да заличат с един замах теб и Делото ти, каквото и да правят, като си мислят, че като изтрият страницата ти в Туитър, изтриват и теб.

--------------
https://web.archive.org/web/20151229122 ... m/imurdock
https://news.ycombinator.com/item?id=10813524
----------

Това са част от туитите на Йън, видимо писани под изключително напрежение и стрес, пребит от животни в униформа и някаква изродка в полицейска униформа МУ СЪДИРА БЕЛЬОТО!!! и очевидно ГО ОСТАВЯ ГОЛ!!!!

Нещо ме души страшно дали това не е някаква форма на съобщение към Линус, че ако не е послушен...

This was right after the female officer ripped off my underwear.. I guess that's not considered rape if you're not a woman being raped. - Това стана точно след като жената-полицай ми съдра бельото... Предполагам, че това не се счита за изнасилване, освен ако изнасиленият не е жена.

"We're the police, we can do whatever the fuck we want.." - Ние сме полицията, можема да правим каквото си искаме...

The rest of my life is to fight against the police.. they are NOT friends, so don't ever ever believe otherwise. Остатъкът от живота си ще го посветя на борбата срещу полицията... те НЕ СА приятели, така че не вярвайте на никого, който твърди противното.

The police are uneducated, evil, and sadistic. Do not trust them. - Полицаите са необразовани, представители на злото и садисти. Не им се доверявайте.

(2/2) They are uneducated, bitter, and and only interested in power for its own sake. Contact me [email protected] if you can help. -ian Те са необразовани, безмилостни, и се стремят към власт заради самата власт. Свържете се с мен на имейла ми, ако можете да помогнете. - Йън

(1/2) The rest of my life will be devoted to fighting against police abuse.. I'm white, I made $1.4 million last year, - Остатъкът от живота си ще го посветя на борбата срещу полицейското насилие... Аз съм бял мъж, миналата година заработих 1,4 млн долара.

i'm hoping coming from a successful white guy it will help everyone - надявам се, че думите ми на бял успешен мъж ще помогнат на всеки (да прозре истината).

i'm going to post my case on my blog.. if anyone can post it on hacker news or wherever i would apprieciate it - ще публикувам моя случай в блога си... ако някой може да го пусне на хакер нюз или където прецени за добре, ще му бъда повече от благодарен...

Writing up my experience for others to hopefully prevent others from police abuse then you won't hear from me again - споделям преживяното от мен с надеждата да предотвратя това да не се случва на други, да страдат от полицейски насилие и повече няма да ви търся...

where they put you in a cell with absolutely no instructions whatever aside from the spell on the floor in piss? - където ви пъхат в килия без абсолютно никакви инструкции за каквото да било с изключение на кратката почивка на пода сред локва урина?

shall i post pictures for all my bruises from my against the police officers? - да пусна ли снимки на всичките ми контузии, причинени ми от полицаите?

then followed my home from there - след това ме проследиха до дома ми (оттам)

then they pulled me out of my house and did it again - след това ме измъкнаха от дома ми и го направиха отново

they followed me home - проследиха ме до дома ми

Прoопуснали сте това за негъра. Не пише "BLACK", ами "NIGGER". Кой използва тази дума? Това ми направи на мен впечатление. Въобще цялото това послание, че той не е някакъв си негър, ами "успешен бизнесмен". Не съм следил други публикации на Мърдок (освен едно-две неща в блога му) преди, и не знам би ли се нарекъл точно той сам себе си "успешен бизнесмен"?

Цитат

Maybe my suicide at this, you now, a successful business man, not a NIGGER, will finally bring some attention to this very serious issue.

Мисля си, че точно той - пак казвам, не съм слушал интервюта с него, не знам начина му на изразяване - но човек, който е толкова свързан с open source общността да говори за себе си, като "successful business man". Иначе той си е и такъв. В някакъв смисъл.

• 2 седмици по-късно...

Повече от седмица след смъртта на Мърдок, така и не виждам (IT) медиите да коментират случая, независимо от неизвестните... Когато американската прокуратура с помощта на корпоративната машина убиха (точно така!) Суорц, все пак се шумеше. Признаха, че съдийката се е пооляла - разбира се именно тя само изгърмя само - и общо взето дотам. За Мърдок и това няма. Не видях някъде и Столман, Торвалдс, да не говорим за Надела или Кук нещо да казаха. Даже и да е имал психически проблеми - нещо, в което се съмнявам, защото човек, който не е с всичкия сие малко вероятно да се самоубие, има толкова неизвестни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.