Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое покритие при плочите на ютиите е най добро?

Featured Replies

Искам да си купя нелоша ютия за 80 - 90 лв да речем, но не знам кои са с най добро покритие.По обикновените ясно, но си имат недостатъци.Тефлоновите се надраскват, алуминиевите също в комбинация с това, че изстиват бързо, керамичните са тежки.Искам да науча повече примерно за лазерно обработените, титаниевите също са ми интересни и изобщо всички останали, които си заслужават внимание.

Има и по - скъпи! Твоя работа! Моята е за 10 лв. купена някога на промоция от голяма търговска верига. Работи си идеално вече 10та година и си има още актуалния дизайн и функциите като на такава, предлагана днес! Плочата и е - не знам т.е. струва ми се някакъв вид неръждаема стомана! Не залепва, глади идеално!!!!! А и какво има толкова да пробираш т.е. купуваш си ютия, а не Бентли!

• Автор

Знам, че има и скъпи, но не всеки ден си купуваме ютия.Аз съм на принципа, че като купувам нещо или взимам нещо добро да знам, че съм взел нещо като хората или не взимам.Гледам да е нещо качествено и преди това проучвам нещата, а не взимам каквото ми падне без значение дали е за 5, 50 или 500 лв.

Сега ако кажеш и че ще я зареждаш с дестилирана вода...

Вземай някоя евтина и си свиркай.Аз моята Нео я купих за 20 лв от Техномаркет и вече 4-а година си я ползвам.Слагам вода от чешмата.Никакви проблеми.

И да,най-важното е,че глади.

преди 3 часа, onogondur написа:

Сега ако кажеш и че ще я зареждаш с дестилирана вода...

На новите много изрично пише да не ги зареждаш с дестилирана и преварена вода. :) Ютиите са проектирани за чешмяна (колкото и да е широко понятието). Когато водата е дестилирана, се получава интересен ефект (прегряване), който може да доведе до нежелани неща, като капене и т.н.

Ютия с парогенератор е много готино, защото количеството и налягането на парата е в пъти повече и се глади много по-лесно - жената каза че се е преродила. Но са скъпи и обемни и въпросът е струва ли си, ако не гладиш често и много.

Тефлоновото покритие не е лош избор ако се гони цена/качество - ако е по-хубаво - вярно лесно се драска, ама няма да гладите копчетата и готово :)

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, flare написа:

На новите много изрично пише да не ги зареждаш с дестилирана и преварена вода.

По мое мнение е относително.Зависи дали ютията има опция за самопочистване и в такъв случай може да се ползва чешмяна вода.При повечето има тази опция дори и при по евтините.

Когато водата е дестилирана, се получава интересен ефект (прегряване), който може да доведе до нежелани неща, като капене и т.н.

При много модели има една система наречена Anti-Drip, която предотвратява точно това капене при парно гладене.

Тефлоновото покритие не е лош избор ако се гони цена/качество - ако е по-хубаво - вярно лесно се драска, ама няма да гладите копчетата и готово :)

То ако беше толкова лесно да си кажа "няма да правя еди какво си" щеше да е много лесно, но някой път се случва може да падне, да я чукна без да искам и ...

Между другото точно за това си избрах ютия керамично покритие за да не стане някой фал.Сравних доста модели и тази ми се видя най добрата за под 90 лв, а и не е някоя куче марка.Какво ще кажете? -> ЛИНК <-

Редактирано от tyrboman (преглед на промените)

преди 42 минути, tyrboman написа:

При много модели има една система наречена Anti-Drip, която предотвратява точно това капене при парно гладене.

Говорим за две различни неща. AntiDrip предотвратява капенето по принцип, при нормална операция на ютията.

Това, което аз имам предвид e Superheating - при който дестилирана вода може да се нагрее до доста над 100 градуса без да почне да ври. Това по принцип е гадно щото ще произведе рязка прегрята пара и може да изгориш нещо по деликатно или гладещия, но според производителите на ютии предизиква капене, нежелано изпускане на пара и такива.

Относно ютията дето си избрал, чети по-хубаво - в смисъл за мен е това е много добра ютия, ама ти си против драскането... Та тя не е точно керамична ами PalladiumGlissee, т.е. керамика с паладиево покритие. А паладият се драска.

• Автор

И какво става, като се одраска това паладиево покритие?

Току що, tyrboman написа:

И какво става, като се одраска това паладиево покритие?

Ми незнам, нямам такава, едни приятели имат подобен модел, но не им е надраскана. :) Предполагам, че ако е повечко, ще ти иде ползата от паладия за лесно плъзгане. От друга страна вече си казах мнението, че не ми се вижда толкова голям проблем ако си пазиш ютията. Иначе и в линка дето е дал @ExaFlop пише същото за паладия.

Наскоро си взех ютия филипс за 80 лв много съм доволен. По важно е да гледаш да има някой съвременни екстри като автоматични изключване след време. А покритието няма значение, стига да спазваш температурните предписания за различните платове!!!

• Автор

Ок, мерси на всички и понеже пропуснах в първият пост - за много години на всички :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.