Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ Светевъртеж ,главоболие и болки в тилната област

Featured Replies

Здравейте ,искам да помоля за помощ на 24 години  съм. Преди 3 месеца започна внезапен световъртеж, който се задържа около 2 седмици едвам ставах от леглото с болки в главата , тила и тежест. Последва посещение при лекар ,кръвна картина, при която всичко беше нормално .Световъртежа отмина, но след две седмици се повтори отновo докато бях навън ,този път се задържа по дълго  ,след което  последва посещение при невролог ,който  назначи следните изследвания :ренген  шийни прeшлени ,скенеp глава , доплер, еег, хормони- щитовидна жлеза. Всичко беше нормално като изключим доплера на който излезе спазъм в кръвоносните съдове от лявата страна отпред и на  ренгена леки ошипявания в шийният отдел Беше ми предписано вестибо 24мг и сибелиум 5мг по едно вечер пия ги месец и половина нямям такивa приковаващи световъртежи но често ми е замаяно и уморено и болките в тила си останаха .Така продължава и започвам да се притеснявам от тази постоянна замаяност  пречи ми на нормалното ежедневие много .Сега ми предстои ЯМР на врата  моля дайте ми някакъв съвет от какво според вас може да са тези замаяности ?

Не бива, да се лекувате по форуми и четейки уикипедия. Диагноза се поставя, след извършен преглед и изследвания. Всички съвети и препоръки, дадени във форум, са опасни.

преди 38 минути, Marie Stoyanova написа:

...

Здравейте!

А,прочетохте ли нежеланите реакции на лекарствата,които поемате?!

Вестибо :

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Вестибо може да предизвика нежелани лекарствени реакции.При лечение с продукта могат да се наблюдават следните нежелани реакции от страна на:

Централна нервна система - сънливост, отпадналост, главоболие; Кожа - обриви, пруритус;

Храносмилателна система - леко стомашно неразположение, което може да се избегне при приема на продукта с храна.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

СИБЕЛИУМ :

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

♦ В някои случаи може да се наблюдава сънливост или умора, но тези признаци преминават спонтанно. Ако те продължат дълго време и Ви създават проблеми, моля консултирайте се с Вашия лекар.

♦ Възможно е покачване на теглото. В този случай опитайте се да не приемате повече храна от обикновено.

♦ При по-продължително лечение е възможна поява на депресия, и то главно при предразположени пациенти от женски пол. При възрастни пациенти се наблюдават по-често признаци на забавени движения и скованост. Възможна е и поява на безпокойство, треперене и неконтролирани движения на лицето, ръцете и краката. В тези случаи също е необходима лекарска консултация.

Информирайте Вашия лекар за появата на всички нежелани лекарствени реакции.

Добре би било в този случай да се консултирате с вашия личен лекар!

Да не стоиш много на компа ? Или в седнало положение.Прави повече движение ,прави паузи  и яж здравословно.Премахни и алкалоидите.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Истината е, че нямаме никакво здравеопазване. Боли те нещо, некомпетентни лекари ти препоръчват някакво рекламирано от представители лекарство от което ти се оправя (не винаги) болежката и те заболява или се уврежда друго. Цикалът се затваря когато се спрат лекарствата. А пораженията за организма са необратими. На лекарите не им пука за това. За тях е важно само да им се махнеш от главата и да си получат заплатите.

Къде отиде Хипократовата клетва написана със големи букви в рамка във всеки лекарски кабинет? Вместо нея има бележка "3 лева такса".

• Автор

Вече разбрах причината за замаяностите след проведен ЯМР на шийни прешлени мерси за отговорите 

Сподели каква е. Виж също и това:

http://kukushev.com/

Намира се във Военно медицинска академия в София. Първоначален преглед е 50 лева, контролен 30. Прегледа става с предварително записване по телефона и трае около 1 час. Моя позната мина от там и се чувства много добре. Едно от лекарствата беше същото.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• Автор

Дегенериране на каналчетат на прешлените през който минават съдове и нерви  Аз съм от Варна за съжеление ако бях от София бих се консултирала

• 4 години по-късно...

Здравейте, Stoyanova22

От 3 мес имам същия проблем. Споделете въз основа кое точно изследване Ви поставиха тази диагноза. Как се лекувахте? И най-важното сега как се чувствате?

на 18.01.2016 г. в 14:46, Stoyanova22 написа:

Преди 3 месеца започна внезапен световъртеж, който се задържа около 2 седмици едвам ставах от леглото с болки в главата , тила и тежест.

А каква е рутината ви какво точно правите по цял ден. Нещо наведена ли стоите на компютър или работите или ползвате нещо в необичайна позиция на тялото изкривяваща  врата ви... Как спите по гръб по корем настрани.По корем и настрани ще ви облекчи но ... преди тези 3 месеца нещо да е отключило това .Сутрин правите ли гимнастика на всичко  изобщо .Ако не -всяка сутрин ставайте и правете разгрявка на врата.Въртите главата по ччасовниковата 30 пъти После 30 пъти надясно После изпъвате брадичка нагоре и повдигате нагоре и надолу главата по 30 пъти.Стоене  на 1 крак в хоризонтална поза ще балансира равновесието ви. Нещо не е в час вестибуларният ви апарат. Да нямате някоя зъбна инфекция. Или някакви сливици ,възпаление по гърлото или някаква инфекция в  тялото .Някакви кучета , котки имате  ли  .Обезпаразитени ли са. Трябва да опишете доста по подробно състоянието си. И симптомите си в цялост. MRI е боклук ,а не решение на каквото и да е !!! Най малко ще ви деструктурира цялостното поле на тялото.Лекарства някакви химии пиете ли взимате ли Наркотици ? Упойващи субстанции като алкохол .Какви храни ядете ??? Кога се активира най често...И какъв е този спазъм в кръвоносен съд .Да не искате да кажете Аневризма случайно. Ако е така по добре нищо не правете , защото ако е Аневризма може да я спукате и да стане много по зле. ....Нещо тренирали ли сте някога някакви травми в шийната област или главата да сте имали.Какъв цялостен начин на живот водите пушите ли цигари. Не звучи никак добре да имате спазми в кръвоносни съдове в областа на врата .Това може да има много причини. Важното е какво точно се храните.Изкючена ли е като първопричина кръвоизлив при спазъма ви. Ако имате кръвоизлив най вероятно се казае за животозастрашаваща анервизма и е много опасно да правите там каквото и да било натоварване .Най вероятно при аневризма ще налага допълнителни изследвания и оперативна интервенция. Защото колапс на кръвоносен съд може да се дължи на кръвозагуба.Което да доведе до тежки последствия. Отговорете на всички въпроси подред моля. Без да пропускате нищо. Силно се надявам да мога да ви помогна

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.