Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри до 1000-1200 лв.

Featured Replies

Здравейте! В момента съм със следната конфигурация:

Дъно:ASRock FM2A55M-VG3

Видео карта:nVidia GTX 650

Процесор:AMD Athlon X4 750K

Хард диск:465GB Seagate ST500DM0 02-1BD142 SATA Disk Device

РАМ:Kingston 4GB, 1600 mhz

Монитор:LG M228WA (1152x864@75Hz)

Всички части са закупени преди 2 години. Кутия, мишка, клавиатура и всякаква друга периферия имам. Захранването обаче изгоря 2 месеца, след като изтече гаранцията му, а тогава бяха празници и един познат ми сложи някакво друго втора ръка, но не знам какво е. Старото беше някакъв DELUX, 500W, така че предполагам и сегашното е толкова мощно.

Когато си закупих конфигурацията имах  много ограничен бюджет от 700 лв. и затова се ориентирах към АМД процесор.

В момента играя LoL, CS 1.6 и ETS 2. Въпросът ми е дали ще мога да подкарам Crysis 3, GTA V и подобни с тази конфигурация поне на средни графични настройки с 60 fps или трябва да правя нова? Ако тази е прекалено слаба, моля предложете нещо в рамките на 1000-1200 лв.

MSI H110M PRO-D LGA1151
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX
8G DDR4 2133 ADATA
XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9
Zalman Case ATX Z1 USB3.0
PALIT GTX970 JETSTREAM VER2
Обща стойност: 1 248.74 лв. с ДДС

Може да се използва стария хард диск и така се спестяват 100.лв може и старата кутия така пестиш още 50.лв и точно влизаш във бюджета 1200.лв.

преди 1 час, metallica_333 написа:

Монитор:LG M228WA (1152x864@75Hz)

Вземи си оправи резолюцията и го пусни на 60Hz.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за съвета и конфигурацията на nesa007, колкото до коментара на chelsea.2012, ще те помоля да не ми спамиш в темата. Очаквам още предложения.

Благодаря за съвета и конфигурацията на nesa007, колкото до коментара на chelsea.2012, ще те помоля да не ми спамиш в темата. Очаквам още предложения.

Старата ти конфигурация е окей за игрите, които си написал. Предлагам ти да вземеш една плочка РАМ, а с другите пари да ги пазиш за по-нататък, когато този компютър няма да ти върши работа :)

Разбира се, не ти пречи да си дръпнеш игрите и да тестваш на теб как ще ти вървят, ако те устройва си оставаш със същият компютър, ако ли не тогава го мисли.

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/56183p1r55895p1r52202p1r55763p1r55587p1rf.html 

П.С. Използваш старата кутия и хард диска. Остават пари за 1 SSD, кутия, ако решиш или по-добро захранване, а пък можеш да вземеш и по-добър процесор, като например 6320 е 20-30 лева отгоре.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

• Автор

А каква е разликата м/у 6100 и 6300 или 6320? И действително има ли смисъл на този етап от нова конфигурация или по-добре да изчакам сегашната да се скапе и да мисля по нататък за нова? След като прегледах  2-та  клипа по горе се замислих сериозно. Защото на монитора от време на време, започнаха да му се появяват разни бели линии и сенки, и трябва постоянно да вадя и изваждам кабела, за да се оправи. И не знам дали проблемът е от монитора или самия кабел, но ако е от монитора и вече е започнал да сдава багажа, и там ще заминат пари за нов, така че най-добре да си тикам със сегашната конфигурация, а след време ще видим. А иначе процесорът ми може ли да се клоква, понеже не разбирам от тия неща, но познавам хора, които разбират? Другият ми въпрос е дали игрите ще ми вървят както на двата клипа по-горе, след като моята GPU май е по-слаба от въпросната  HIS R9 270X IceQ X² , която според някакви тестове, които гледах бие GTX 650 Ti Boost, като се има предвид, че моята е само GTX 650?

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

А каква е разликата м/у 6100 и 6300 или 6320? И действително има ли смисъл на този етап от нова конфигурация или по-добре да изчакам сегашната да се скапе и да мисля по нататък за нова? След като прегледах  2-та  клипа по горе се замислих сериозно. Защото на монитора от време на време, започнаха да му се появяват разни бели линии и сенки, и трябва постоянно да вадя и изваждам кабела, за да се оправи. И не знам дали проблемът е от монитора или самия кабел, но ако е от монитора и вече е започнал да сдава багажа, и там ще заминат пари за нов, така че най-добре да си тикам със сегашната конфигурация, а след време ще видим. А иначе процесорът ми може ли да се клоква, понеже не разбирам от тия неща, но познавам хора, които разбират? Другият ми въпрос е дали игрите ще ми вървят както на двата клипа по-горе, след като моята GPU май е по-слаба от въпросната  HIS R9 270X IceQ X² , която според някакви тестове, които гледах бие GTX 650 Ti Boost, като се има предвид, че моята е само GTX 650?

Вярно че говорим за по-ниска резолюция поне докато караш със стария монитор а и ниски настройки но с тоя умрял Атлон и старата 650 нещата са много зле.

Смениш ли монитора нещата ще се влошат още ако се опиташ да играеш на 1920х1080. Естествено може да я намалиш.

А на клипове не вярвай. Дори вградената графика на най-скапания Селерон от старите Хасуел би подкарал игрите това обаче не значи нищо. Та клипчета или не забрави. 

Говоря за Crysis 3, GTA V и подобни. За CS; GO и от сорта минаваш и със сегашната ако не държиш на подобрение. 

пс. Дори да сложиш видеокарта за над 1 000 лв. процесора ще я ограничава. Всъщност ето ти тестове да придобиеш представа.

Твоя както и всеки за дъното ти е извън класацията. Разбирай че е толкова зле че няма смисъл от споменаването му!

http://pclab.pl/art66945-12.html и http://pclab.pl/art66945-13.html

А разликата м/у 6100, 6300 и 6320 са честотите, кеша и цената. Как се представят се вижда в тестовете от линка.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Аз бих взел това - http://nikem-bg.net/cart/54223p1r56183p1r52202p1r54615p1rf.html + 650, която имаш за известно време и след това да взема една 970 и всичко да заспи.

П.С. Аз това бих направил, но това съм си аз :Д

Да ти си ти :Д ок ся ми кажи как i7 6700*K* може да се клокне със   H110M  чипсет (не може) ? 

преди 4 минути, nesa007 написа:

Да ти си ти :Д ок ся ми кажи как i7 6700*K* може да се клокне със   H110M  чипсет (не може) ? 

Да съм споменавал за клок ?

6700 и без клок е достатъчно производителен, за клок ще мисли много след като е взел 970 и процесора започне да се задъхва с игрите.

П.С. До колкото знам "К" моделите е безопасно да се клокват дори и без подходящо дъно, но не съм сигурен. Тук ще трябва, някой по-запознат да ни разясни.

Току що, kyoshinn написа:

Да съм споменавал за клок ?

Вземи прочети още малко,гледай готовите конфигурациите и чети.И чак тогава давай мнения.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

преди 4 минути, lindroos1 написа:

Вземи прочети още малко,гледай готовите конфигурациите и чети.И чак тогава давай мнения.

Не мога да ти разбера мисълта, ако все пак съм разбрал нещо това, е че искаш да кажеш, че да се вземе 6700К без клок е глупаво ?, ако е така не съм съгласен, тъй като дори и без клок 6700К си е достатъчно производителен и няма смисъл да се дават повече пари за охладителите и т.н., а пък и бюджета не го позволява.

преди 6 минути, kyoshinn написа:

Не мога да ти разбера мисълта, ако все пак съм разбрал нещо това, е че искаш да кажеш, че да се вземе 6700К без клок е глупаво ?, ако е така не съм съгласен, тъй като дори и без клок 6700К си е достатъчно производителен и няма смисъл да се дават повече пари за охладителите и т.н., а пък и бюджета не го позволява.

Значи и7 ХХХК ако има К на края значи е за клок и са подходящи дъна със z170 чипсет просто ако се вземе цпу със К и не'кво дъна от 100.лв което няма възможност за клок това е набутвация.

• Автор
преди 12 часа, Roujin Z написа:

Вземи си оправи резолюцията и го пусни на 60Hz.

За съжаление при друга резолюция нещата изглеждат много грозни както на десктопа, така и при игрите. А тия херцове не мога да ги намаля на 60, защото единствената опция е 75 както си е по дефолт.

По принцип мислех си за нова конфигурация чак в краен случай, ако наистина не може да подкара новите игри въобще, колкото до средните графични настройки май по-скоро са глезотия и на този момент искам да си ги играя ако ще на най-минималните но с прилично fps, без лаг. Според по горните клипове, не би трябвало да има проблем, но най-добре ще е да си ги инсталирам на PC-то и сам да видя за какво иде реч. Защото все пак само преди 2 години си закупих сегашната конфигурация и ми се искаше поне още 1-2 години да изтикам с нея или да и добавя плочка рам, или нещо, с което поне малко може да се подобри без да се налага да правя нова, която си е в краен случай. 

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

преди 8 часа, nesa007 написа:

Значи и7 ХХХК ако има К на края значи е за клок и са подходящи дъна със z170 чипсет просто ако се вземе цпу със К и не'кво дъна от 100.лв което няма възможност за клок това е набутвация.

Аз знам, че "К" моделите са отключените, които позволяват по-стабилен клок, но не виждам защо е необходимо да се клоква такъв процесор... Просто за глезотия ?

П.С. Някъде из форума бях прочел, че "К" моделите могат да се клокват и без подходящо дъно като Z170.

преди 14 минути, metallica_333 написа:

За съжаление при друга резолюция нещата изглеждат много грозни както на десктопа, така и при игрите. А тия херцове не мога да ги намаля на 60, защото единствената опция е 75 както си е по дефолт.

По принцип мислех си за нова конфигурация чак в краен случай, ако наистина не може да подкара новите игри въобще, колкото до средните графични настройки май по-скоро са глезотия и на този момент искам да си ги играя ако ще на най-минималните но с прилично fps, без лаг. Според по горните клипове, не би трябвало да има проблем, но най-добре ще е да си ги инсталирам на PC-то и сам да видя за какво иде реч. Защото все пак само преди 2 години си закупих сегашната конфигурация и ми се искаше поне още 1-2 години да изтикам с нея или да и добавя плочка рам, или нещо, с което поне малко може да се подобри без да се налага да правя нова, която си е в краен случай. 

Ами тогава смени процесора, РАМ-та и захранването ? Сложи поне DDR4, ето за клок - http://nikem-bg.net/cart/54144p1r52202p1r56208p1r54432p1r55641p1rf.html 

П.С. За по-горните коментари - доволни ? Z170+i5-6600K и нека клоква колкото иска.

Не съм сигурен единствено за охладителя, ако някой знае нещо по въпроса да драсне 1 коментар.

• Автор

Не знам защо, но 200+лв. за дъно множко ми се виждат. Освен това моята видео карта с i5 процесор не знам дали ще е добра идея. Може би ми трябва известно време да си помисля, защото парите не са малко. А ако на сегашната конфигурация, да речем, сложа още една плочка 4 ГБ рам, ще има ли някаква съществена разлика, да речем от порядъка на 15-20 fps примерно?

преди 8 минути, metallica_333 написа:

Не знам защо, но 200+лв. за дъно множко ми се виждат. Освен това моята видео карта с i5 процесор не знам дали ще е добра идея. Може би ми трябва известно време да си помисля, защото парите не са малко. А ако на сегашната конфигурация, да речем, сложа още една плочка 4 ГБ рам, ще има ли някаква съществена разлика, да речем от порядъка на 15-20 fps примерно?

Не, ако беше с вградено видео, тогава можеше да има 10-20 ФПС отгоре, но не и с отделно.

П.С. Това дъно е направено за клок на процесора, затова е 200+ лева. Определено видео картата ще спъва процесора, но няма да е голяма, а след време като вземеш 970 всичко ще е идеално.

преди 16 часа, kyoshinn написа:

Аз бих взел това - http://nikem-bg.net/cart/54223p1r56183p1r52202p1r54615p1rf.html + 650, която имаш за известно време и след това да взема една 970 и всичко да заспи.

П.С. Аз това бих направил, но това съм си аз :Д

С това захранване 4-ри 970-ки можеш да вържеш... Пълна набутвация, както са ти казали и по-горе ;)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.