Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

На един приятел му подариха сървър hp proliant ml350 g5 с един xeon e5 5405 (4-ядрен на 2.00ghz), 2gb ram ddr2 ECC. Помолиха ме да го пригодя са домашно ползване т.е. за десктоп. Ще се ползва за youtube, някой леки игри (war thunder, евентуално gta4), работа и тн.. Та, имам няколко въпроса:

1. Тази рам ще свърши ли работа:   http://olx.bg/ad/sarvarna-pamet-4x-1gb-ddr2-667mhz-ecc-upotrebyavana-ID5rfK8.html#6e15f9cdb1

2. Смятам да добавя видео карта (gt 640), но на дънната платка има само pci-e x8 слотове, ще ми свърши ли работа този преходник: http://rmania.net/aksesoari-pci-e-8x-to-pci-e-16x-cable-adapter-1500.html

и ако да, ще има ли забавяния, които да обезсмислят видео картата?

3. Сървъра няма вградена звукова карта и ще трябва да добавя. Има 3 pci-x (не експрес) порта. На единия има RAID контролер за хард дисковете, два са свободни. Четох по форуми, че може да се сложи pci карта в pci-x слот, но това щяло сериозно да забави останалите карти по pci-x шината т.е. RAID-контролера, което не искам. Моля ако някой може да ми намери pci-x звукова карта. Другия вариант е pci-e аудио карта, но са скъпички. В краен случай - usb аудио карта ама не е за предпочитане изобщо.

4. Още един въпрос: Ще имам ли звук през hdmi-я на видео картата?

Ако искате кажете да пращам снимки

Благодаря предварително!

В тази тема, пак ли си ти: 

1. Божа работа. Щом си "Софианец" отиди до Квант и там тествайте с памети, докато тръгнат.

2. Трябва да стане, няма да има забавяне, поне не и с тази картата.

3. Слагаш за 2 лв. PCI звукова карта в PCI-X слота. Нищо няма да се забави.

4. Зависи от картата на някои имаше едни буксички от звуковата до видеота, за конкретната нямам представа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.