Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Progressive Scan Функция на DVD

Featured Replies

Здравейте,

Имам DVD плеър LG HT303, който временно използвам на един старичък телевизор Филипс, на десетина години, та и малко повече сигурно (стар, демек с кинескоп).

Поради малкото входове и изходи на телевизора, единственият вариант да включа DVD-то в него, беше посредством един единствен, единичен чинчов кабел. ТВ-то няма SCART, а за HDMI е излишно да говорим. Та на въпроса - функцията Progressive Scan на DVD-то какво точно прави и трябва ли да я включа? Честно казано, на първо четене, не виждам разлика със или без нея, но и не съм имал време да тествам. До сега е била изключена, чак тази вечер я пуснах. Оказва ли влияние при гледане на филми от флашка? Питам, защото ако сложа на флашка филм с малко по-високо качество, плеъра се мъчи на кадрите с повече визуална информация и резки движения и започва да насича

Ето ви инфо по първият въпрос:  https://en.wikipedia.org/wiki/Progressive_scan_DVD_player

" Питам, защото ако сложа на флашка филм с малко по-високо качество, плеъра се мъчи на кадрите с повече визуална информация и резки движения и започва да насича " Явно софтуерният плеар за четене на инфо от флаш памет съчетан с процесорчето за това са слабички за четене на  видео формати  в по добрите резолюции. това лесно можете да го установите, като "прочетете" флашката с модел плеар от висок клас или на много по добър по технически параметри DVD плеар.

• Автор

Тоест, ако разбирам правилно, в моя случай няма никакво значение дали опцията ще е пусната или не.

Пропуснах да кажа, а може би трябваше, че за изкарване на образ използвам една букса, именувана Monitor отзад на DVD-то, която е в графата Component Video. Другите 3 букси в тази графа са си YPbPr. От буксата Monitor, чинчовия кабел го бутам  в буксата Video In на телевизора.

От статията в уикипедия ми изникнаха едни въпроси: тази букса на ДВД-то спада ли към Component Video, или е Composite video :)

Дано съм се изразил поне малко разбираемо

Един чинч е композитно видео и повечето телевизори поддържат само презредова развивка от него дори и да имат прогресивно сканиране ако сигнала е от SCART-a.  Ако ще пускаш прогресивно сканиране на него, първо виж как се връща обратно на презредова развивка, че ако изчезне картината на телевизора ще трябва да го правиш насляпо. Примерно навремето имах едно DVD Daewoo - имаше си съответната настройка в менютата ама за подобни случаи имаше и връщане в презредова развивка със задържане на един от бутоните на дистанционното.

• Автор

Имам картина на телевизора, независимо дали опцията е включена, или не. :)

Имам преходник SCART към чинч. Тоест ръгам SCART преходника в ДВД-то, а от преходника вадя чинчов кабел. Предполагам пак няма да има разлика (аз поне като го правя, не виждам никаква) :)

Бе как може да не сложат SCART на телевизора бе :D:D

преди 32 минути, tremal написа:

Имам картина на телевизора, независимо дали опцията е включена, или не. :)

Имам преходник SCART към чинч. Тоест ръгам SCART преходника в ДВД-то, а от преходника вадя чинчов кабел. Предполагам пак няма да има разлика (аз поне като го правя, не виждам никаква) :)

Бе как може да не сложат SCART на телевизора бе :D:D

Навремето така се процедираше. Когато телевизорът не е предназначен за европейския пазар, не му се слага скарт куплунг. Ако отвориш капака, почти съм сигурен, че е предвидено и готово мястото на скарт куплунга на дънната платка, но последният не е монтиран. Това е стар модел телевизор и от най непретенциозните.

"Предполагам пак няма да има разлика (аз поне като го правя, не виждам никаква) :)" Както и да го включиш, няма да видиш разлика!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.