Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с RAM памет

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем с РАМ памета на лаптопа ми. Като цъкна на View basic information about your computer  ми излиза Installed memory: 4.00GB (1,89GB usable)  Компютъра е преинсталиран наскоро , има инсталирани всички драйвери, страшно бавен е, зарежда гугъл 5 мин. Пробвахме  и други версии  на Уиндолс, 8.1 , 8, 7 64-bit   не помага. Лаптопа е Acer Aspire E5-511 , с Уиндолс 7 32-bit.Какъв  може да е проблема? Благодаря!

Редактирано от Teodora Raycheva (преглед на промените)

преди 10 минути, Teodora Raycheva написа:

Здравейте! Имам проблем с РАМ памета на лаптопа ми. Като цъкна на View basic information about your computer  ми излиза Installed memory: 4.00GB (1,89GB usable)  Компютъра е преинсталиран наскоро , има инсталирани всички драйвери, страшно бавен е, зарежда гугъл 5 мин. Пробвахме  и други версии  на Уиндолс, 8.1 , 8, 7 64-bit   не помага. Лаптопа е Acer Aspire E5-511 , с Уиндолс 7 32-bit.Какъв  може да е проблема? Благодаря!

Съвсем набързо - тия 4 GB няма как да ги виждате (и ползвате) с 32 битов Уиндоус.

Всъщност 32 бит. си ползва до 4ГБ та няма значение. При 64 бит. вече може и повече но пак има ограничение за количеството в зависимост от версията. 

Единственият ограничен под (на 2ГБ) е Стартер без значение дали е  64 бит.

пс. Нормално е да има заделена за графиката предвид че тя няма собствена памет независимо колко бит. е джама.

Все пак това е доста та си виж настройките. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Къде мога да проверя в настройките?  В момента не го ползваме, защото не може да зареди нищо. Намерих го (ако  е това) - Shared system memory - 711mb

Може да прегледаш тази статия (да не я цитирам, че е доста голяма).

Бавната работа може да е причинена от много фактори - включително бавна интернет връзка.

• Автор

Благодаря! Прочетох я, ще пробвам всичко, дано да стане! 

П.с. Компютъра се затруднява да отвори Контролен панел дори. 

Значи, бих казал - връщаме се в изходна позиция.

преди 17 часа, Teodora Raycheva написа:

Компютъра е ... страшно бавен ...

Причините могат да са много - хардуерни и софтуерни. Не разбрах, защо веднага нарочи паметта.

Казваш, че сте инсталирали няколко Уиндоуса. За да елиминираме една голяма група, аз бих ти предложил следното. Намери си една флашка с liveCD на някакъв Линукс. Стартирай машината в тестов режим. Ако има подобрение - вероятно харда не е добре.

Ако не ти се занимава (или не си работила с Линукс) - може да си направиш един бърз тест на харда.

Отваряш прозореца на командния ред. (Натискаш Windows бутонаWindows-Vista-Start-Button.png, пишеш Command Prompt и натискаш Enter.) В прозореца на командния ред, въвеждаш следните команди, като натискаш Enter след всяка:

WMIC
diskdrive статут GET

Картинката ще е приблизително такава

WMIC-diskdrive-да-статус

Ако всичко работи правилно, трябва да видиш Статус OK. Всичко друго означава, че има проблеми или грешки при извличане на SMART информацията.

Дефрагментирай си хард дискове. Може това да ти е проблема. Menu>Computer>избираш диск> десен бутон> инструменти> дефрагментиране.

преди 3 часа, DDR4 написа:

Дефрагментирай си хард дискове. Може това да ти е проблема. Menu>Computer>избираш диск> десен бутон> инструменти> дефрагментиране.

Това едва ли ще помогне съкественно. На мен ми се струва, че харда си е тръгнал.
Точно същите симптоми имах на един хард - при проверка на S.M.A.R.T. параметрите - № 5 (count of remapped sectors) беше 552 (при допустими 131, праг - 140). Там направо светеше като коледна елха - ПРЕДСТОЯЩА ПОВРЕДА.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте! След няколко опита успях да направя посочените команди. Status OK. Т.е.  и аз не знам вече

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.