Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека изстискаме Intel Celeron Dual Core E1400 2GHz

Featured Replies

Здравейте всички,

понеже у нас имам една старичка щайга реших да се пробвам с начинанието "оувърклок". Поизчетох някои работи въпреки, а сега се обръщам към вас да кажете какъв OC е възможен, и дали изобщо, със следните компоненти:

CPU-от заглавието; Дъно-ASUS P5GC-MX/1333; Охладител-от снимките долу. RAM:DDR2 Dual channel 333 МHz

Целта ми е поне 30% клок (2,6GHz). Ако може и с малко повече обяснения кое как. Ще добавя още някои шотове от CPU-Z. 

20160210_200909.jpg

20160210_200926.jpg

CPU-Z.JPG

CPUZ.JPG

Забрави точно с тоя чипсет както и с боксовия охладител. 

• Автор
преди 34 минути, VipKokata написа:

Забрави точно с тоя чипсет както и с боксовия охладител. 

Разби ми детските мечти. Какво му е на чипсета? Волтажа или?

Просто чипсета е адски орязан, направен е колкото да запали системата. То като цяло процесора си е слаб та с овърклок и без овърклок файда 0

Ако ти позволява дъното ,единствения вариант е да пипаш по честотата на шината ,не множителя

Като гледам сега е на 200 mhz ,ако има вариант за промяна пробвай на 220 :)

Чак 220 от раз не слагай. 205/210 на първите две стъпки. Но с тоя охладител наистина рискуваш.

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/27283-memory-timings-explained-w-suggested-timings-memset-vs-bios.html

http://www.tweakers.fr/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ето ти едно клипче, ако не ти помогне, поне ще си подобриш настроението...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

преди 16 часа, Yordan Videnov написа:

Здравейте всички,

понеже у нас имам една старичка щайга реших да се пробвам с начинанието "оувърклок".

Здравей!

Целта на занятието само обучение по овърклок ли е или се цели да подкараш нещо като хората - най-вероятно игра/и? Питам просто от любопитство.

• Автор
преди 8 часа, Agentpat™ написа:

Здравей!

Целта на занятието само обучение по овърклок ли е или се цели да подкараш нещо като хората - най-вероятно игра/и? Питам просто от любопитство.

Целта е придобиване на рутина И да подкарам Project Reality-мод за BF2 (бивш, вече standalone). Знам, че звучи смешно, но сами разбирате, че машината не е кой знае какво. А и енджина на играта е работи само с едно ядро, та не се знае дали изобщо ще стане. 

И да попитам: има ли разлика от боксов охладител до боксов охладител, защото имам под ръка още две машини от същото поколение, ако не и със същия процесор (чиста проба Плюшкин).

• Автор

Добре, сложих шината на 205 MHz после на 210 MHz. След последното действие t на CPU се покачи с 1-2 градуса. РАМта не съм я пипал. Тя от 333MHz стана 350 MHz. Не можах, обаче, да нямеря менюто за таймингите и нищо не съм пипал. Седят си така. Също не намирам меню за волтажа на процесора в BIOS. Предполагам няма.

cpu.JPG

cpu-z.JPG

Редактирано от Yordan Videnov (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново. Извинявам се за двете поредни мнения.

Така, днес сложих шината на 215 MHz. Всичко е цвете с изключение на паметта. Без да съм пипал нищо, FSB:DRAM отношението от 3:5 стана на 1:1 и таймингите се вдигнаха. Като върнах на 210 MHz, отношението пак си е 3:5 със съшите тайминги като по-горе. Въпросът ми е къде да търся отношението в BIOS-а за да го направя на 3:5, а като стигна 400 МHz-3:4 и как да оставя таймингите.

Редактирано от Yordan Videnov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.