Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ! Имам следните въпроси:

1.При закупуването на външен HDD с него ми е 2-ния кабел който трябва да го свържа на HDD и ТВ-то ( защото като цяло ще го ползвам за гледане на големи филми ) или трябва да закупя нещо отделно за да свържа външния с тв-то ? 

2.За гледане на големи 3D филми след закупуването трябва да го направя в NTFS формат за да ги чете ?

3.Мога ли да заключвам папки в този външен хард , и след като се влезе през тв-то да не може да се отвори от друг а само от мен ?

4.Трябва ли да инсталирам на латопа или тв програма или нещо за да е добре всичко с връските или просто то си е като флашка ?

Благодаря предварително !

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, StuFFFF написа:

Здравейте ! Имам следните въпроси:

1.При закупуването на външен HDD с него ми е 2-ния кабел който трябва да го свържа на HDD и ТВ-то ( защото като цяло ще го ползвам за гледане на големи филми ) или трябва да закупя нещо отделно за да свържа външния с тв-то ? 

2.За гледане на големи 3D филми след закупуването трябва да го направя в NTFS формат за да ги чете ?

3.Мога ли да заключвам папки в този външен хард , и след като се влезе през тв-то да не може да се отвори от друг а само от мен ?

Благодаря предварително !

1. Втория кабел обикновено е за допълнително захранване, не за втора машина или телевизор

2. Зависи от това дали телевизора ви поддържа NTFS

3. Как да ги заключвате? Ако е с криптиране няма да стане защото ключа ще е само в в компютъра ви. А и не мисля че телевизорите колкото и да са смарт поддържат такива опции

• Автор

1.Смисъл ,че с хдд-то ще има просто 1 кабел и др няма да ми е необходим ?

2.Ами щом чете флашка в NTFS формат.. защото как иначе ще гледам тези филми които спец за тях ще взема голям размер хдд.

3.Просто да сложа на папката парола от компа и на тв-то да не я отваря.

4. ? 

преди 5 минути, StuFFFF написа:

1.Смисъл ,че с хдд-то ще има просто 1 кабел и др няма да ми е необходим ?

2.Ами щом чете флашка в NTFS формат.. защото как иначе ще гледам тези филми които спец за тях ще взема голям размер хдд.

3.Просто да сложа на папката парола от компа и на тв-то да не я отваря.

4. ? 

1. Вие не четете ли? Втория може да ви е нужен за допълнително захранване на диска! Има и модели, които могат да се свържат към два комп'търа, но това не е нещо стандартно

2. Ако чете флашка форматирана под NTFS не би трябвало да има проблем да чете и твърд диск

3. Слагането на парола е обвързано с функционалност на операционната система. И в 99% от случаите телевизора няма да може въобще да види папката. Но не е ясно дали няма да помаже нещо

• Автор

Ахам ясно . Само по 1. не разбрах това допълнително захранване за какво служи . И по 4. ако може да обясните нещо .  Благодаря.

4. Допълнителен софт не е нужен. Принципно може да се инсталират програми за автоматична синхронизация, която улеснява работата.

п.п.

по точка 1. Хард дисковете имат механика, задвижвана от мотор. За задвижването на този мотор, има нужда от захранване с ток.

Не съм много по смарт телевизорите или такива с вградени плеъри, та не знам кои имат възможност да захранят  HDD...

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

преди 18 минути, StuFFFF написа:

Ахам ясно . Само по 1. не разбрах това допълнително захранване за какво служи . И по 4. ако може да обясните нещо .  Благодаря.

Написах го, но нека го повторя!

Някои дискове имат нужда от по-голям ток отколкото може да се получи от един USB интерфейс. Заради това се свключва втори за да подаде допълнителен ток

преди 1 минута, StuFFFF написа:

И последен въпрос с които завършвам темата - Как се прави в NTFS формат ?

Десен бутон на устройството (увери се че е външният харддиск, а не някой друг дял), избираш формат, отметката за бърз формат и избираш файловата система да е NTFS.

ако не искаш да форматираш - тоест вече имаш нещо записано и не искаш да го губиш.

convert <устройство>: /fs:ntfs 

но е по-бавно.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.