Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

колко бетон ще ми е нужно за 75кв.

Featured Replies

здравейте искам  да циментирам покрай къщата  си с бетон 75-кв е пространството колко см. трябва да е дебелината и колко кубика ще ми са нужни.благодаря.

B15 става само за подова настилка :) ко исква здрав бетон B20 е минимума .

10санта за пътека са мноого нещо. 5см с подложка бял камък - 3,75~4м3

Тоз минерал-бетон ти ли ще го трамбоваш и валираш :) ? 10 см със арматура 8 мм е идеална комбинация ,разбира се ако има тротоарни плочки после ,може да се намали на 8 см бетона .

Аз ще ти предложа, да не бетонираш, а да си сложиш решетъчни плочки. Насопваш филца, подравняваш, нареждаш

a18cd13671a2e37ec139130b900b3fca.jpg  parking_element_ts_2.jpg

После ги пълниш с пръст и изкарва трева.

И това после как се косе ? С бутаща машина едва ли ще стане...

преди 6 минути, VipKokata написа:

И това после как се косе ? С бутаща машина едва ли ще стане...

Я пак, ама на български.

Най-евтино ще ти е да си купиш бетонобъркачка малка. Там някъде пише пропорцията  и на бетона колко пясък, цемент и вода се слага. Ама трябват и камъни ситни филц.

Щом и копютърните маниаци станаха строители, направо не ми се мисли на къде върви занаята. 

@jhoro, ти знаеш ли как се върви по тези елементи? Ще ти кажа - трудно и некомфортно.

Бетона трябва да ти е В20 минимум и отдоло мрежа N 8 с око 15/15. Под мрежата слагаш полиетилен /найлон/. Мрежата я вдигаш на 2 - 2,5 см от земята. Ако не е уплътнена основата я уплътняваш с трамбовка. Дебелина на настилката мин. 10 см. Аз бих ти препоръчал да си я направиш 15 см.

Количество на бетона: 75 x 0.1 = 7.5 m3. Както ти казаха по-горе поръчваш 8m3

Редактирано от velony (преглед на промените)

преди 1 час, velony написа:

Щом и копютърните маниаци станаха строители, направо не ми се мисли на къде върви занаята. 

Много правилно се е ориентирал къде да пита:) Ако викне един средностатистически "майстор" ще му го направи да издържи до първият дъжд.

Абе, вие луди ли сте? Кви са тия арматури N8 за пътека? Това пътека за слонове или за комбайни ще е?

А бе вие се смеете, ама при едни бомбандировки, ще видим кой ще се смее.

преди 4 минути, sound написа:

А бе вие се смеете, ама при едни бомбандировки, ще видим кой ще се смее.

Тоя, който е под пътеката. :ph34r:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Но пък от друга страна - де тоз късмет строителните фирми да допускат грешки при стандартите и нормите в тази посока: поне в здравината да не се съмняваш, пък и парите ще са по- оправдани, спрямо другия краен вариант, в който просто ти отлеят два пръста бетон  и айде готово.

п.п. на каквито куриози съм се нагледал по тези строежи, такива и в казарма не съм виждал. :Д

преди 6 часа, sound написа:

Но пък от друга страна - де тоз късмет строителните фирми да допускат грешки при стандартите и нормите в тази посока: поне в здравината да не се съмняваш, пък и парите ще са по- оправдани, спрямо другия краен вариант, в който просто ти отлеят два пръста бетон  и айде готово.

п.п. на каквито куриози съм се нагледал по тези строежи, такива и в казарма не съм виждал. :Д

Не е смешно. Тъжно е. Строителният бранш се напълни с олигофрени, които нищо не разбират, и които му е*аха майката. 

Аз само да питам нещо. Какво стана с пътеката? Колата нали минава без да разкалва или ... за пешеходци е било правено?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.