Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със инсталацията на windows 8

Featured Replies

Това ми излиза и не ми дава да продължа напреде

IMG_20160328_211025.jpg

• Автор

Нямам windows,изтрих  го ,форматирах, стана това и сега незнам какво да правя без windows  ,как да го оправя този дял

най лесния вариянт е да изтриеш дяла и да го създадеш на нова сметка,само че ще загубиш всичката информация дето имаш по дяловете,пробвай първо да изтриеш тоя системния дето е 100мб и тоя в който ще инсталираш виндовса и след това ги създай на нова сметка и виж дали ще стане,друг вариянт е през hirenbootcd

Редактирано от I love anime (преглед на промените)

преди 29 минути, extazystz написа:

За втория вариант може ли информация

Ето линк  да придобиеш за какво идва реч,в нея има програми който могат да ти обърнат дяла в това в което ти трябва.

преди 2 часа, onogondur написа:

Трябва да конвертирате дялът от диска в MBR. За целта погледнете това упътване.

преди 26 минути, I love anime написа:

Ето линк  да придобиеш за какво идва реч,в нея има програми който могат да ти обърнат дяла в това в което ти трябва.

Я пак (и двамата) - дяла/партишъна или диска ??? шА обръщатИ ?

@onogondur - и си посочил линк "How to Convert GPT Disk to MBR Disk?" Да го превеждам ли?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

@jhoro, защо да не преобразува GPT в MBR. И после си инсталира Windows8? Въпреки, че за Windows 8 не е задължително да е на GPT дял.

@extazystz, покажи същата картинка, но без да е натиснат бутон Next - да се видят дяловете.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

В този прозорец изтрий дялове от 1 до 4 и създай нов на тяхното място.

Продължи с инсталирането.

преди 23 минути, extazystz написа:

Пак същото 

Каква е версията на уиндоуса, която се опитваш да инсталираш? Да не е 32 бита?

Няма да мине без употребата на някой мениджър на дялове.

• Автор

Няма значение,важното е да го оправя,имам дискове само кажете някой.

Стартирали сте инсталационния носител в Legacy режим, затова ви ги прави тези чупки. След като рестартирате влезте буут менюто и изберете инсталационния носител да се стартира в UEFI режим. В противен случай влизате в биос и забранявате UEFI boot mode и активирате Legacy. 

преди 7 часа, ExaFlop написа:

@jhoro, защо да не преобразува GPT в MBR. И после си инсталира Windows8? Въпреки, че за Windows 8 не е задължително да е на GPT дял.

Ти май не разбра какво попитах, затова ще то обясня бавно.

MBR (Master Boot Record) and GPT (GUID Partition Table) are two different ways of storing the partitioning information on a drive.
MBR (Master Boot Record) и GPT (GUID Partition Table) са два различни начина на съхраняване на информацията за разделяне на диск.

Тоест - преобразува се целия диск по отношение инфото за дяловете.

Дяловете от своя страна са в различни файлови системи - fat, (fat12, fat16, fat32), ntfs, ext (2, 3, 4) ...
Вие го карате/предлагате да си преобразува дяла от GPT в MBR ??? WTF ?

PS. Задължително или не - в момента Уиндос-инсталационната програма "се сърди", че диска е GPT.

преди 8 минути, Пуканчо0 написа:

Стартирали сте инсталационния носител в Legacy режим, затова ви ги прави тези чупки. След като рестартирате влезте буут менюто и изберете инсталационния носител да се стартира в UEFI режим. В противен случай влизате в биос и забранявате UEFI boot mode и активирате Legacy. 

А не е ли по-добре, вместо всички гимнастики - да направи това, което инсталатира иска. Да си форматира целия диск в MBR ?

Аз бих го направил под Линукс life CD - при мен програмката "gnome-disks.desktop" (при българско меню "Дискове").
При манипулиране на диск, при форматиране - директно ме пита "GPT или MBR".
При  манипулиране на дял, при форматиране ми предлага избор на файлова система.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

И кво прайм със съдържанието на несистемния дял? Зае****ме го?

Тц

How to Convert GPT Disk to MBR Disk?

How to Convert GPT to MBR or Convert MBR to GPT Disk?

преди 2 часа, jhoro написа:

А не е ли по-добре, вместо всички гимнастики - да направи това, което инсталатира иска. Да си форматира целия диск в MBR ?

Аз бих го направил под Линукс life CD - при мен програмката "gnome-disks.desktop" (при българско меню "Дискове").
При манипулиране на диск, при форматиране - директно ме пита "GPT или MBR".
При  манипулиране на дял, при форматиране ми предлага избор на файлова система.

В по горните постове, питащия беше написал, че е останал без операционна система и че разполага вече само с този диск. Така че, нищо не му коства да направи 3 натискания на 2 бутона от колкото тези гимнастики който му предлагате. Да не говорим че 90% от предложенията са или пълни глупости или напълно излишни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.