Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sony Xperia Z4 Tablet LTE 32GB - Мнения и препоръки за работа с него

Featured Replies

Здравейте! Днес си закупих този таблет и не мога да споделя впечатления за него защото в момента се зарежда. Веднага обаче изникна проблем, не зная как да си сложа SD картата. И на таблета е написано, и в ръководство, но никъде не е белязано как се надига за да се сложи. Моля притежателите на този таблет да обяснят. Не искам да прилагам груба сила за да го отворя. Благодаря !

П.П.- Въпроса е как да го отворя, под една планка са, той таблета е толкова тънък, че като го държиш с една ръка те е страх да не се пречупи.

Открих как се отваря: От дясно с нещо тънко (аз с клечка за зъби) надигаш на ляво отварят се две неща първо miniSD картата  и после nanoSIM картата.

Редактирано от Person (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отваряш капачето за сим картата и точно до нея е този за sd картата. Трябва да приложиш съвсем малко сила, тъй като е здраво затворено, защото таблета е водоустойчив.

• Автор

Как да си увелича шрифта в някой от браузерите и в кой ? С Android v.6.0 съм ?

Изтегли си Chrome. После цъкни трите точки > Настройки > Достъпност > Мащабиране на текста.

• Автор

С него съм.  Мащаб 170% + принодително мащабиране. Пак е същото.

П.П.- Направих го на 200% пак е същото дребно..

Реших си проблема, инсталирах си Dolphin браузер, направих го на text size: 150% и се вижда идеално (сега от него пиша).

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте!  Има ли браузер (за Андроид 6.0) в който могат да се записват bookmark в папки ? Имат предвид като Email, Forums и други подобни. Сега съм с CM Browser, в него могат да се създават папки, но не мога да ги вкарам вътре. Въобще като по-нова ОС има много проблеми. Благодаря!!!

Chrome. Със 6.0 съм на S4, за да направиш папка (както и за да я вкараш там) цъкаш трите точки и звездичката. После отдолу ще ти излезе едно поле "Отметката е добавена                                               Редактирай"

Цъкаш на "Редактирай" и от там можеш да я вкараш в папка. 

• Автор

Разбрах това като прочетох този статия: http://news.tablet.bg/review/naj-dobriyat-brauza-r-za-android/, значи в никоя по-нова версия на ОС НЯМА да има стоков браузер на производителите на Андроид устройство, а CHROME е още слаб браузер, а аз се надявах, че с нова ос ще има хубав нов стоков браузер както има във стари версий на ОС.

П.П.- Аз за това съм инсталирал CM Browser, той има добри точки в Google Play

За какво ти е стоков браузър, след като можеш да си инсталираш всеки наличен, по твой избор?... :huh:

ПП. Тази статия е от ноември 2012-а, не знам колко е актуална.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор
преди 4 часа, RudeBoy написа:

ПП. Тази статия е от ноември 2012-а, не знам колко е актуална.

Статията явно е актуална защото предишния таблет беше с версия 4.0.4 и имаше добър стоков браузер на Samsung, но вече избрах с CM Browser и как да си уверича шрифта, как да си правя папки за bookmark, той  ще бъде, за това му се вдига рейтинга в Google Play....

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте!  Мога ли да надстроя стоково приложение без да рутвам таблета. Става въпрос за File Commander Premium (стоково приложение). Приложението не е лошо като 'fie explorer', но можеше и да е по-добро. Ще го купя от Google Play, но ако се наложи да правя reset ще ми отидат парите на вятъра. Очаквам Вашите съвети. Благодаря. ! 

Не. не отиват на вятъра ако го закупиш през Google Play. При евентуален hard reset, после може да свалиш приложението отново от гугъл плей. Същата ситуация при мен, закупил съм си Kernel Toolkit Pro Unlocker. За сега съм активирал Pro версията на 4 устройства (едновременно).

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Днес 12.07.2016 година успях да си регистрирам дебитната карта в Google Play (таблета е  андроид) и да си закупя File Commander Premium (стоков explorer) който е наистина много добър. Сега няма реклами и постоянни напомнящи за Premium. В Google акаунта ми веднага пристигна e-mail за покупката, но може да не е последната. ПИТАНЕ - от къде мога да видя какви покупки съм направил ? 

П.П- Открих къде се записват покупките:  Google Play - профил и това: 

Профил.png

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Прочетох тук: http://blogs.sonymobile.com/2016/08/23/sony-xperia-and-android-7-0-nougat/, че ще имаме Андроид 7.0 и съм доволен, и без това версия 6 не ми допада много.....

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Кои версий на Viber за Андроид v.6.0.1 вървят на тази версия.?   До сега бях с Viber v.3.1.1.15 и караше с тази, от август 2013 г. до  днес  карах с него, но днес след reset системата ми казва, че версията е стара да си избера нова. Избрах от Google Play,  но не ми изпраща с sms активация да код и не се синхронизирани всички контакти от Google акаунта. Какво да правя? 

• 2 седмици по-късно...

Аз още се колебая между Windows 10, MIUI и RemixOS за MiPad 2. (не точно MIUI, a една негова руска преработка MiRu)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте!  Не знам да ли тук трябва да го споделя, но имам проблем с USB кабела за зареждане: точно във входа на зарядното явно има прекъснат кабел и не зарежда редовно. Все пак зарежда, но след много наместване, така или иначе трябва да се вземе нов. Таблета е гаранционен, но не зная това дали влиза в гаранцията, а не знам от къде да купя такъв кабел. Предполагам, че всички Sony Xperia телефони зареждат с такъв. Моля за Вашата помощ. Благодаря.!

Не подлежи на подмяна. Аз бих ти препоръчал ето този кабел - качествен е. Ползвам такъв от доста време, постоянно го пъхам набързо в раницата (обикновенния кабел се прекърши), но нищо му няма. Работи безотказно. Недостатък е само, че се чака малко дълго. (моя дойде за месец) Но си струва - доста устойчив е на човешкия фактор.

• Автор
преди 17 часа, niki292002 написа:

Не подлежи на подмяна. 

Утре ще отида до Tehnopolis там преди го имаше (като таблета го имаше в продажба) на същата цена, но те имат телефони Sony Xperia и сигурно ще имат и кабела....

П.П.- Проблема е решен, купих си кабела за 5,00 лв. от един компютърен магазин. За сега ми върши работа, колкото и да издържи все файда, за толкова пари.....

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Как се правят папки за отметки в стоковия браузер 'Chrome'. Имах проблем с големината на шрифта, но след многократно писане до Google Play големината горе-долу я оправиха и сега искам да се науча да работя с него. Chrome има много добро синхронизиране и имаше отметки от преди 5-6 години когато имах друг таблет, но със същия акаунт. Заличлих всички папки и отметки да ги вкарам на ново, но не мога да си направя папки за отметки. Google е решил след ОС андроид 6.0 и нагоре да бъде само Chrome и производителите на андроид устройства да не слагат свои браузери. Така, че трябва да се науча. Моля за Вашата помощ.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Скоро ще видим Андроид 7: http://www.xperiablog.net/2017/01/13/android-nougat-certified-for-xperia-z5-and-z3-plus-series-32-3-a-0-372/

П.П.- Какви нови неща има в Андроид 7: http://www.digital.bg/12-golemi-promeni-koito-shte-nastapqt-v-android-70-nougat-article523458.html

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес прочетох за андроид 7.0 и нашия таблет това: http://www.phonearena.com/news/Sony-stil...et_id90390 .

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Sony бяха спрели update до Андроид  7.0 Нуга, но днес го възобновиха:  http://www.xperiablog.net/2017/02/09/android-nougat-rollout-re-starts-for-xperia-z5-z3-plus-and-z4-tablet-32-3-a-0-376/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.