Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройки за пищялката на дъното ?

Featured Replies

Здравейте! Преди може би година, сложих пищялка на дъното, но никога до сега не я бях чувал и помислих че може и да не работи. Та както си гледах филм днес, компютърът изгасна и започна да пищи. Изпищя 2 или 3 пъти продължително и преди да изчакам да видя дали има още, спрях комютъра за да не стане някаква беля евентуално, защото мислих че нещо е дало на късо. Пуснах компютъра, пак изпищя няколко пъти продължително, и излезе черен екран на който пишеше да натисна f2 за биос, не знам си какво и че след 10 секунди ще продължи към AMI UEFI. Проверих дали всички у-ва се разпознават от дъното и всички настроки. Това беше първият и последния път в който чух това "нЯщо" да ми "говори" Има ли натройки, които спират пищялката или де да знам. Дъното е AsRock a75m-hvs

То по принцип спикъра при всяко едно включване, издава стандартен единичен къс звук за стартирането. Ако има проблем, тогава издава различни на брой и продължителност звуци. Като цяло твоята ситуация може да се обясни с прегряване на системата или неподходящи BIOS настройки за системата.

преди 6 минути, m0nss7erKill написа:

Здравейте! Преди може би година, сложих пищялка на дъното, но никога до сега не я бях чувал и помислих че може и да не работи. Та както си гледах филм днес, компютърът изгасна и започна да пищи. Изпищя 2 или 3 пъти продължително и преди да изчакам да видя дали има още, спрях комютъра за да не стане някаква беля евентуално, защото мислих че нещо е дало на късо. Пуснах компютъра, пак изпищя няколко пъти продължително, и излезе черен екран на който пишеше да натисна f2 за биос, не знам си какво и че след 10 секунди ще продължи към AMI UEFI. Проверих дали всички у-ва се разпознават от дъното и всички настроки. Това беше първият и последния път в който чух това "нЯщо" да ми "говори" Има ли натройки, които спират пищялката или де да знам. Дъното е AsRock a75m-hvs

Тя лесно се спира. Включена е на букса на дъното. Махаш я и не пищи. Въпроса е че подсказва за хардуерен проблем, което и е работата.

Влез в БИОС и потърси съответна опция или  премахни физически пищялката.
Манипулациите не са препоръчително, защото начина на писукане ориентира за възникнал проблем при старта/инициализция на периферията.

• Автор
преди 16 минути, Blue Ray написа:

То по принцип спикъра при всяко едно включване, издава стандартен единичен къс звук за стартирането. Ако има проблем, тогава издава различни на брой и продължителност звуци. Като цяло твоята ситуация може да се обясни с прегряване на системата или неподходящи BIOS настройки за системата.

Пищалката никога не е издавала сигнал за преминат POST, никога до сега не съм я чувал да работи. Компютърът няма как да е прегрял, нито да има неподходящи BIOS настройки след като съм с тези настройки от месеци и един филм, от който гледам по няколко серии на ден няма как изведнъж да ми крашне компютъра от него.  Имаше токов удър и за това спря 

Нещо май не ме разбрахте :D Знам как се слага/маха пищялка и какво представлява. (ако е вградена в дъното късмет да я махнете :D ) Според мен не е нормално да не издава звук при POST и за това питам дали не е спряна тази опция от BIOS ако въобще е възможно, защото не съм виждал подобна настройка никгоа. 

...Очевидно до сега не се бях сещял да махна RAM паметта, за да видя дали работи. Въпросът е дали е нормално да не пищи при включване и преминаване на POST

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

преди 29 минути, m0nss7erKill написа:

Пищалката никога не е издавала сигнал за преминат POST, никога до сега не съм я чувал да работи. Компютърът няма как да е прегрял, нито да има неподходящи BIOS настройки след като съм с тези настройки от месеци и един филм, от който гледам по няколко серии на ден няма как изведнъж да ми крашне компютъра от него.  Имаше токов удър и за това спря 

Нещо май не ме разбрахте :D Знам как се слага/маха пищялка и какво представлява. (ако е вградена в дъното късмет да я махнете :D ) Според мен не е нормално да не издава звук при POST и за това питам дали не е спряна тази опция от BIOS ако въобще е възможно, защото не съм виждал подобна настройка никгоа. 

...Очевидно до сега не се бях сещял да махна RAM паметта, за да видя дали работи. Въпросът е дали е нормално да не пищи при включване и преминаване на POST

Нормално е при старта да писне веднъж за кратко. Няколко писукания и/или по продължителни подсказват проблем. То като е имало токов удар не може ли да ти скапе някой компонент? Писал си си модела на дъното за това смело коментираме да я махаш от буксата.

На UEFI биоса има една опция - fast boot при която няма да чуеш пищялката. Предполагам че си я изключил като е крашнал или са се върнали фабричните настройки.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор
преди 20 минути, eminem_vr написа:

Нормално е при старта да писне веднъж за кратко. Няколко писукания и/или по продължителни подсказват проблем. То като е имало токов удар не може ли да ти скапе някой компонент? Писал си си модела на дъното за това смело коментираме да я махаш от буксата.

На UEFI биоса има една опция - fast boot при която няма да чуеш пищялката. Предполагам че си я изключил като е крашнал или са се върнали фабричните настройки.

Ясно, значи за това не пищи. Благодаря за отговорите

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.