Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация.

Featured Replies

Здравейте, от известно време чета форума и забелязвам, че има доста компетентни мнения по въпроси, които ме интересуват. Реших и аз да пусна една тема, в която да събера (евентуално) някои мнения по въпроса. 
Става дума за нов компютър, на който ще се играят игри, ще се гледат филми, музика и такива обикновени неща. :D  Ето и към какво съм се насочил:
1. MB -  ASUS Z170-P Да, предпочитам да е с този чипсет и дъното да има PCI слот (имам аудио карта, която искам да ползвам поне за сега).
2. CPU - Intel I5-6500 Не държа на "К" процесор... за сега не мисля да клоквам, а и бюджета ме ограничава.
3. RAM -  2X8G DDR4 2400 KINGSTON HYPERX Примерно ... може и да е ADATA все тая ..
4. PSU - PSU FORTRON HE-500+ / 500W 
5. Видео карта - ASUS STRIX R9 380X-GAMING Така, насочил съм се към АМД ( убийте ме с камъни ) :D  Не, защото съм им фен... просто смятам, че в рамките на около 600лв. за видео, АМД предлагат най-доброто съотношение цена - качество.
Бих искал да споделите вашите мнения за цялостния избор на компоненти.

Захранването достатъчно ли е за тази конфигурация?

• Автор
преди 4 минути, X700 написа:

Захранването достатъчно ли е за тази конфигурация?

Да, достатъчно си е, даже в излишък... 

Цитат

A high quality 550 watt unit will work with an Intel cpu or AMD up to FX-8xxx series.

Това прочетох аз, висок клас захранване 550 вата.

Не мисля ,че този модел захранване отговаря на това изискване. Поне не е в този ценови клас.

преди 26 минути, X700 написа:

Не мисля ,че този модел захранване отговаря на това изискване. Поне не е в този ценови клас.

Е хайде по-сериозно де ти пък що да не отговаря. Стига да е 80+ няма причина за притеснение. 

• Автор
преди 44 минути, X700 написа:

Захранването нищо му няма .. а и различно да е, тези 500 вата са си достатъчни. Това в случая не мисля, че е най-интересния компонент. :D

• Автор
преди 1 минута, X700 написа:

Хубаво.

Сега остава да се избере кутията :D

Пропуснах да кажа, че няма нужда от кутия и HDD : )

Можете да видите във олх за gtx 970 сега тъкмо ги гледам за цени от 500~600.лв според мен си супер ех ако искате де. :)

• Автор
преди 1 час, nesa007 написа:

Можете да видите във олх за gtx 970 сега тъкмо ги гледам за цени от 500~600.лв според мен си супер ех ако искате де. :)

Всъщност предпочитам всичко да е ново. Не знам каква разлика ще има при gtx970 и Х380... 

преди 7 минути, Tafkooo написа:

Всъщност предпочитам всичко да е ново. Не знам каква разлика ще има при gtx970 и Х380... 

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_380x_4gb_review,9.html бенчове на 380/Х

Редактирано от nesa007 (преглед на промените)

Intel B150 Chipset, 4 DIMM Socket up to 64GB DDR 4 2133Mhz Memory, 6xSATA III 6GB/s, 2xPCI-Ex16, 1XPCIx1, 1xPCI, 6xUSB 2.0, 4xUSB 3.0, GB LAN
Intel i5-6400 2,7Ghz (max. 3,3Ghz), 4 Cores, 4 Threads 6MB Cache, LGA1151
8 GB DDR 4 2133Mhz (2x4GB) Memory
240GB Solid State Drive SATA III 6Gb
1TB 7200Rpm 64MB Cache SATA III Hard Disk Drive
Optical Drive Device: DVD RW SATA Interface
Video Controller: NVIDIA GTX750 2GB DDR5 PCI-E HDMI, & DVI interface
Realtek ALC888 Audio Codec, 7.1-channel (Integrated)
10/100/1000 Mbps Gigabit Lan Controller (Integrated)
Chassis: ATX Form Factor, 500W PFC Power Supply

Добра ли е? 1000лв

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.