Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване относно и-нет свързаност - Jitter

Featured Replies

Здравейте,
 Днес напраивх пингтест към 1 сайт и имам загуба на пакети (само към него), a към google, kaldata, abv, facebook и т.н.  -нямам, всичко си е нормално, но за 1 път видях тази графа ,,Jitter" при пингтест  и не съм запознат с товя понятие не знам какво точно измерва и каква стойност е нормалнo и ненормално да имам за Бълггария и международно, бихте ли ми казали понеже не намирам информация освен на английски и не разбирам особено добре.

преди 7 минути, ground написа:

Здравейте,
 Днес напраивх пингтест към 1 сайт и имам загуба на пакети (само към него), a към google, kaldata, abv, facebook и т.н.  -нямам, всичко си е нормално, но за 1 път видях тази графа ,,Jitter" при пингтест  и не съм запознат с товя понятие не знам какво точно измерва и каква стойност е нормалнo и ненормално да имам за Бълггария и международно, бихте ли ми казали понеже не намирам информация освен на английски и не разбирам особено добре.

jitter е термин с който се означават девиации, отклонения от това как се предават пакетите от сорса и как те стигат до целта. Имайки предвид колко разнороден като мрежи, устройства, канали е интернет това е нещо нормално

• Автор

Мерси за информацията. Но пък на обяд към сървър в България ,,Jitter" показваше 20 ms, сега пак към БГ е 0 или 1. Не трябва ли да държи еднаква стойност какъвто ми е постоянно пинга - 7 ms ? защо толкова скача с 15+ това проблем ли е? ако е от доставчика ми тая нестабилност да ги информирам или е нормално? понеже нямам никакви загуби на пакети само това скачане на ,,Jitter" ме притесни. Мерси отново.

преди 2 минути, ground написа:

Мерси за информацията. Но пък на обяд към сървър в България ,,Jitter" показваше 20 ms, сега пак към БГ е 0 или 1. Не трябва ли да държи еднаква стойност какъвто ми е постоянно пинга - 7 ms ? защо толкова скача с 15+ това проблем ли е? ако е от доставчика ми тая нестабилност да ги информирам или е нормално? понеже нямам никакви загуби на пакети само това скачане на ,,Jitter" ме притесни. Мерси отново.

Няма нищо ненормално в това. Защото като начало интернет не е е статична мрежа, постоянно стават промени, някой маршрутизатор се рестартира, някой админ добавя правила, които променят "цената" на пътищата до дадена точка. Освен това има протоколи, които са базирани на възможност за съществуване на много пътища между две точки. И освен ако не се строймват в реално време сериозни потоци видео (и няма или е малко буферирането) тези 20 милисекунди можете спокойно да ги игнорирате

• Автор

Много ви благодаря за изчерпателния отговор :) 
Всичко добро на вас и на целия ви екип.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.