Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на RAM

Featured Replies

Здравейте! Имам въпрос относно добавяне на допълнителен блок RAM памет.

Става въпрос за настолен компютър (стара щайга), дъното е ASUS P5KPL SE с 2 слота за RAM като в момента разполагам с 1x512 MB и 1х1 GB (DDR2-800). Доколкото съм наясно, дъното позволява използването на до 4GB RAM.

Имам следния въпрос: искам да заменя блока от 512 MB с по-голям, какъв е правилно да избера: 2GB или 4GB? Ще се усети ли някаква разлика, ще работи ли по-добре компютъра след замяната, т.е. доколко си струва начинанието и най-вече намира ли се все още такъв тип памет (DDR2) у нас?

Иначе процесора е Intel E6600 (2x3.06), видеокарта AMD Radeon HD6450, Win7 32 bit.

Щом е 4 GB съпортваният капацитет, имам съмнения че има ограничение на капацитета на слот. И най вероятно ще е 2 GB. Не съм сигурен, трябва да се провери.

• 2 седмици по-късно...

В общия случай както каза techmaniac 2 плочки по 2GB. Втора ръка ще трябва да ги вземеш и е Задължително да имаш възможност да ги тестваш дали ще тръгнат на твоето дъно.

Цитат

По-правилно е да смениш  512мб с 2гб и да станат 3гб. Варианта да смениш 512мб с 4гб модул и да тръгне е нулев.

Ако смениш и двата с 2х2гб пак ще може да ползваш само 3 от тях, плюса ще е само малко по-бързата работа.

преди 28 минути, ined написа:

Ако смениш и двата с 2х2гб пак ще може да ползваш само 3 от тях, плюса ще е само малко по-бързата работа.

Защо ?

Елементарни сметки, при дъната дето могат да адресират само 4гб не можеш да прехвърлиш паметта която се припокрива с адресите на хардуера на по-висок адрес.  от 4-те гигабайта в най-добрия случай с х64 windows да имаш 3.5 гб, ама по-вероятно да са по-малко. Затова е по-добре да си кара с 3гб и 32 битов

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговорите, колеги. Значи се ориентирам към търсене на 1 плочка от 2GB DDR2. Има ли значение производителя, защото тази от 1GB в момента е на A-Data, а другата от 512 MB е на Supertalent?

И още един въпрос - относно тестването, освен да сложа новата плочка и да видя дали ще я отрази има ли и друг начин?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.