Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за debit card

Featured Replies

Искам да попитам мога ли да си изкарам дебитна карта за 1 месец? 

Въпроса е зададен неточно и с двуяко тълкуване.
Питате дали за 1 месец ще е готова картата след заявлението или искате да си изкарате карта, която да важи един месец и после да я закриете?

преди 33 минути, algor написа:

Въпроса е зададен неточно и с двуяко тълкуване.
Питате дали за 1 месец ще е готова картата след заявлението или искате да си изкарате карта, която да важи един месец и после да я закриете?

Да си искарам карта която да важи за един месец и да я закрия след това

преди 4 часа, Ивайло Иванофф написа:

Можете просто да не я ползвате. Иначе обикновено валидността (и живота) на една карта е две или три години. Някои банки предлагат опция за виртуална банкова карта, която може би е по-гъвкава в това направление. Можете ли да споделите каква е причината да искате такъв живот на картата?

Може би не му се иска да плаща таксите за поддръжка на картата две или три години, при положение , че ще му трябва един месец. И не е ли редно подобен въпрос да се отправи към някоя банка?

Можеш да си изкараш карта към разплащателна сметка в някоя банка (което отнема известно време, ако не искаш да си платиш, за да стане по-бързо) и да я закриеш след колкото време ти искаш. И в двата случая по принцип (но пак зависи от банката) нямаш такси откриване и закриване.bank 

Debit Master Card на ОББ нормално се чака 10 работни дни. Без такса за подръжка на карта, само такса за сметката.

Visa Electron на Fibank - 1 седмица

DSK - Visa Electron без такса подръжка дебитна карта, само такса за сметката и то намалена, заради картата

BACB - Visa Electrov Международна дебитна карта V PAY - без такса за дебитна карта, само за сметката - Без такса за теглене от банкомати в цялата страна - My Love. 

преди 20 минути, velony написа:

DSK - Visa Electron без такса подръжка дебитна карта, само такса за сметката и то намалена, заради картата

Не, подръжката и обслужването са кошмарни. В доста случай, когато ме пратят в кол центъра, си вися на телефона доста дълго време като в същото време търсят човек който може да ми отговори. (примерно, защо PayPal отхвърля виртуалната им карта)

Виждал съм (но незнам дали тук има) услуга да ти продават (в истинският смисъл на думата) карта с предплатен лимит - примерно плащаш 220 лв и ти дават карта дето има 200лв вътре - като свършат я хвърляш...

А ето нещо подобно:

http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/bank-cards/predplateni-karti/prepaid-gift-cards/

Ако не ти трябва носител:

http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/bank-cards/predplateni-karti/virtual-visa-card/

Това са първите дето ми попаднаха сигурно и други банки предлагат.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 1 час, flare написа:

Виждал съм (но незнам дали тук има) услуга да ти продават (в истинският смисъл на думата) карта с предплатен лимит - примерно плащаш 220 лв и ти дават карта дето има 200лв вътре - като свършат я хвърляш...

А ето нещо подобно:

http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/bank-cards/predplateni-karti/prepaid-gift-cards/

Ако не ти трябва носител:

http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/bank-cards/predplateni-karti/virtual-visa-card/

Това са първите дето ми попаднаха сигурно и други банки предлагат.

Предлагат ги и под формата на ваучери. (Visa)

Предлагам копие на условията на банка ДСК , свързани с въпроса за картите. Веднага е видно, че няма никакъв мотив да се иска нещо друго освен нормална дебитна карта. С минимум разходи може да се използва много време. Отбелязал съм редовете, свързани с темата.

1111.tif

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 9 часа, capnemo написа:

Можете просто да не я ползвате. Иначе обикновено валидността (и живота) на една карта е две или три години. Някои банки предлагат опция за виртуална банкова карта, която може би е по-гъвкава в това направление. Можете ли да споделите каква е причината да искате такъв живот на картата?

Само за Netflix-a както бях питал по-рано в една тема за него. И искам да го пробвам може да е глупаво,но...;д

преди 5 часа, Ивайло Иванофф написа:

Само за Netflix-a както бях питал по-рано в една тема за него. И искам да го пробвам може да е глупаво,но...;д

Ужас...

Говорете с някой приятел, който има карта да ви плати месечния абонамент, а вие му дайте парите на ръка.
Що се вкарвате в излишни разходи и филми, не мога да разбера...?!?!

преди 1 час, algor написа:

Ужас...

Говорете с някой приятел, който има карта да ви плати месечния абонамент, а вие му дайте парите на ръка.
Що се вкарвате в излишни разходи и филми, не мога да разбера...?!?!

Един приятел ми беше казал,че се договяраш с условията (нещо такова беше) и всеки месец, ще дърпа парите без да те пита дали си съгласен или не. И за това искам карта за месец само 

преди 21 минути, Julian Clark написа:

Изкарването на карта не е за месец ,два, а доживот запишете си го! Дори да я закриете след месец ,два ,година когато и изтече валидността и срока на пластиката то сметката остава да виси към кредитният регистър вечно, доживот

Вероятноста да остава не само там ,а и  и в банковите сметки е 100 % Досега няма прецедент да е отворена сметка на име.егн ... и след като е закрита  пласртиката ...даннните с  всички електронни наличности с формалният ви подпис удостоверяващ закриване  да води до пълно унищожение на сметката .

Остават както казах доживот!!!

Аре бе - ти пиян ли си ???

В няколко банки съм си откривал по 2-3 сметки, но не едновременно - през различни периоди от време. по независещи от мен причини.

Когато откривам новата - винаги питам "Аз преди време пак имах при вас" Няма инфо, щом е закрита.

Не съм сигурен за България, но в ЮК е закон - всяка лична информация се унищожава след отпадане на необходимостта от нея.

преди 2 часа, jhoro написа:

Не съм сигурен за България, но в ЮК е закон - всяка лична информация се унищожава след отпадане на необходимостта от нея.

Ти къде сравняваш ЮК и България ? Все едно на море в България (пълна мизерия) или пък в Гърция.

ЛСметките се пазят, дори да са закрити. Логовете с действията, които са изпълнявани също. До колко са видими от обикновенните служители в банката е друга работа. Но на по високо ниво всичко се знае. Няма как да е по друг начин.

• 5 седмици по-късно...
на 5/30/2016 в 1:02, Ивайло Иванофф написа:

В ДСК ако не ползваш над месеца картата и по сметката която я съпътства няма постъпления картата и сметката автоматично се закриват.

Разбира се това не значи че няма да дължиш таксите за обслужване на сметка и картови операции. Под картови операции визирам всички такива които се извършват на банкомат като проверка на салдо, тегления и разни др. такива...

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

преди 4 минути, КОЛЯ написа:

В ДСК ако не ползваш над месеца картата и по сметката която я съпътства няма постъпления картата и сметката автоматично се закриват.

Разбира се това не значи че няма да дължиш таксите за обслужване на сметка и картови операции. Под картови операции визирам всички такива които се извършват на банкомат като проверка на салдо, тегления и разни др. такива...

Това са абсурдни глупости. За да закриеш и откриеш някакъб банков продукт се изисква подпис на титуляра. 

преди 3 минути, velony написа:

Това са абсурдни глупости. За да закриеш и откриеш някакъб банков продукт се изисква подпис на титуляра. 

Хайде сега пак кажи че това което казвам са глупости.

Промяна в Общите условия по РС и дебитни карти 15.12.2015 11:43

Уважаеми Клиенти,

Банка ДСК ви уведомява, че считано от 14.12.2015г. се правят изменения и допълнения в Общите условия към договори за откриване и обслужване на разплащателни сметки на физически лица и за предоставяне на платежни услуги по тях, както и в Общите условия по договор за издаване и обслужване на дебитни карти. Извършените промени са както следва:

1. В Общите условия към договори за откриване и обслужване на разплащателни сметки на физически лица и за предоставяне на платежни услуги по тях:

• Въвежда се допълнително изискване за деактивиране на разплащателни сметки, по които няма собствени средства, и в продължение на два и повече последователни месеца не са платени изцяло или частично дължимите месечни такси за поддържане и оперативно обслужване – липса на постъпления по сметката в продължение на 24 и повече последователни месеца.
  • Предвижда се деактивиране и прекратяване на договорите за дебитни карти в случаите на деактивиране на разплащателните сметки, към които картите са издадени. Ако сметката бъдереактивирана, по искане на титуляра се сключва нов договор за дебитна карта.

2. В Общите условия по договор за издаване и обслужване на дебитни карти:

• Съобразно извършените изменения в Общите условия по т. 1 е добавено основание за деактивиране на дебитни карти, издадени към деактивирана разплащателна сметка и за прекратяване на договорите за тях.

С всички промени и с пълните текстове на Общите условия може да се запознаете на следните линкове:

разплащателни сметки:

https://dskbank.bg/repository/documents/OU_accounts.pdf

дебитни карти:

https://dskbank.bg/repository/documents/OU_Debit_cards.pdf

на www.dskbank.bg, както и във всеки офис на Банка ДСК.

В случай че не сте съгласни с извършените изменения, имате възможност да се откажете от договора за ползвания от Вас банков продукт по реда и начина, предвидени в съответните Общи условия.

Банка ДСК

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

Коя банка ще  ме накара насила да ида да си закрия сметката, нали в тяхна полза е да имам повече сметки, че да печелят от мен. Внимавай със слънцето ;)

преди 1 минута, КОЛЯ написа:

Ей сега ще ти изкарам линка към общите условия да видиме глупост ли са или не. Освен това нищо не пречи на банката да те прикани да се подпишеш за закриване на сметка и карта.

преди 1 минута, velony написа:

Коя банка ще  ме накара насила да ида да си закрия сметката, нали в тяхна полза е да имам повече сметки, че да печелят от мен. Внимавай със слънцето ;)

И каква полза имат ако не искаш да си покриваш разходите по карта и съпътстваща сметка?!

Вземи чети. Текста който цитирам по горе не съм си го изсмукал от пръстите на ръцете.

Ми това явно не важи за моята сметка, щото отговаря на условията за деактивиране пък си е активна. Има някаква уловка тука... Пък това е да му предлагаш е от 3 кладенеца вода на човека. 

Редактирано от velony (преглед на промените)

току що, velony написа:

Ми това явно не важи за моята сметка, щото отговаря на условията за деактивиране пък си е активна. Има някаква уловка тука... Пък това е да му предлагаш от 3 кладенеца вода на човека. 

Гледай сега. В интерес на истината служителите на доста банки са зле обучени и не познават продуктите които предлагат. Така стоят нещата и със изпълнението на общи условия и т.н... Разбери едно банките са изпълнителни единствено и само когато имат да прибират пари. Във всяка друга ситуация това не е така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.