Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с графични файлове

Featured Replies

Здравейте! От известно време ми се получи един много странен проблем. Компютъра ми е с Windows 7 Ultimate. Превюто но графичните файлове, тоест да се показва малък образ на това какво представлява снимката на десктопа, с формати-jpg, bmp, pgn и  други вече не работи, показва ми само иконата на файловия формат. Това важи за всички графични формати. Пробвах да инсталирам различни  програми, за обработка на снимки и да давам да ги отваря като програма по подразбиране та белким се оправи, но пак нищо. Проблемът ми всъщност е когато се опитвам да отворя някоя снимка ми дава  "Windows explorer спря да работи" . Всички други файлове и програми работят. На какво може да се дължи това?

Какво е положението със свободното място в  дял - windows ?

За всеки случай да се проверят folder options :thunbnails.PNG   и Advanced system settings->Performance->settings tab :  thumbnails1.PNG

• Автор

Здравейте! Благодаря за отговора. Папката Windows е с размер 7,60 GB има 13 gb свободни дяла C е 80GB. Да наистина  беше отбелязано Always show icons never tumbnails, като го махнах и се показа, но само на някои файлове.. Когато се отвори папка с повече файлове и тръгне да ги показва един след друг, отново забива и се показва Windos explorer спря да работи . Установих и че програмата Paint  не тръгва/ не работи. В  >Performance->settings tab са ми отбелязани всички опции но Windows -а ми е на български и има 15 квадратчета с опции. Тези отбелязаните не успях да ги открия..

Редактирано от ivomx3d
пропуснах да напиша нещо (преглед на промените)

Грешка от типа "Windows explorer спря да работи" е тревожен признак, че има проблем с ядрото на операционната система. Не е само графичните файлове. Иначе, бих ти предложил да си инсталираш FastStone Image Viewer , и да ползваш нея за разглеждане и редактиране на снимки. С много повече възможности и по-лесна за употреба е от вградените в ОС.

Иначе, какво предпочиташ - да преинсталираш, и да започнеш на чисто, или да се опитваш да поправяш настоящата си система?... 

13GB ot 80, за мен са малко и от там може да идва проблема, но нека и други се включат в темата. За сега пусни един Cleanmng и почисти C: /или там на който дял е windows/

преди 26 минути, ivomx3d написа:

Здравейте! Благодаря за отговора. Папката Windows е с размер 7,60 GB има 13 gb свободни дяла C е 80GB. Да наистина  беше отбелязано Always show icons never tumbnails, като го махнах и се показа, но само на някои файлове.. Когато се отвори папка с повече файлове и тръгне да ги показва един след друг, отново забива и се показва Windos explorer спря да работи . Установих и че програмата Paint  не тръгва/ не работи. В  >Performance->settings tab са ми отбелязани всички опции но Windows -а ми е на български и има 15 квадратчета с опции. Тези отбелязаните не успях да ги открия..

За колко файла в директория говорим? Защото ако са над 1000 е най-малкото неразумно да товарите ОС с такава дейност. Защо не ползвате външна програма?

• Автор

Здравейте! След дълго ръчкане с антивирусни програми, се убедих че проблемът не е вирус или настройка, а следния:

Име на приложение с грешки: DllHost.exe, версия: 6.1.7600.16385, времево клеймо: 0x4a5bc6b7
Име на модул с грешки: PhotoMetadataHandler.dll, версия: 6.1.7600.16385, времево клеймо: 0x4a5bdae0
Код на изключение: 0xc0000005
Отместване на грешка: 0x000190b3
ИД на процес на грешка: 0xa9c
Начален час на приложението с грешки: 0x01d1bfcda6425ecd
Път на приложението с грешки: C:\Windows\system32\DllHost.exe
Път на модула с грешки: C:\Windows\system32\PhotoMetadataHandler.dll
ИД на доклад: e3fd38c3-2bc0-11e6-ba2c-001485604396

Всички грешки са със същия  произход 

Има някакви варианти за оправяне в интернет, но не знам какво точно да предприема. Някой да има идеи

преди 12 минути, ivomx3d написа:

Здравейте! След дълго ръчкане с антивирусни програми, се убедих че проблемът не е вирус или настройка, а следния:

Име на приложение с грешки: DllHost.exe, версия: 6.1.7600.16385, времево клеймо: 0x4a5bc6b7
Име на модул с грешки: PhotoMetadataHandler.dll, версия: 6.1.7600.16385, времево клеймо: 0x4a5bdae0
Код на изключение: 0xc0000005
Отместване на грешка: 0x000190b3
ИД на процес на грешка: 0xa9c
Начален час на приложението с грешки: 0x01d1bfcda6425ecd
Път на приложението с грешки: C:\Windows\system32\DllHost.exe
Път на модула с грешки: C:\Windows\system32\PhotoMetadataHandler.dll
ИД на доклад: e3fd38c3-2bc0-11e6-ba2c-001485604396

Всички грешки са със същия  произход 

Има някакви варианти за оправяне в интернет, но не знам какво точно да предприема. Някой да има идеи

Пробвахте ли дали го имате проблема ако ползвате външна програма за разглеждане на снимки?

Можеш да потърсиш проблемния файл в Интернет, и да опиташ да го заместиш със здраво копие. Не съм сигурен дали ще стане.

Струва ми се, че в крайна сметка ще се стигне до преинсталация.

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Можеш да потърсиш проблемния файл в Интернет, и да опиташ да го заместиш със здраво копие. Не съм сигурен дали ще стане.

Струва ми се, че в крайна сметка ще се стигне до преинсталация.

Стана и всичко се оправи -Свалих и смених файла  PhotoMetadataHandler.dll, в папка System 32 и всичко се оправи

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ВНИМАНИЕТО! УСПЕХ И ВСИЧКО ДОБРО!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.