Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е разликата в цената на SSD ?

Featured Replies

Привет.

Имам намерение скоро да взема един SSD диск и започнах да разглеждам каталози . Прави ми впечатление, че еднакви по капацитет и скорост дискове са с коренно различни цени. Вярно, разделя ги техния производител, но на какво друго се дължи разликата в цената ?

Когато скоростта за четене и запис е еднаква, на преден план излиза надежността. Колко цикли запис/четене допускат, каква част от клетките се повреждат , колко време издържат без захранващо напрежение, без да губят данни. Аз на този компютър имам SSD  Toshiba 120 GB и на него съм мигрирал едната оп. система ( Уиндоус 10), до сега, половин година не съм се сещал за него-много добре работи. Настрана, че ОС се зарежда за 8 сек. Общо взето лев на гигабайт е нормално. Разделил съм го на два дяла, на единия е Уиндоуса, на другия голяма част от програмите( отварят се мигновено). Много добра идея! Като го купиш, ако не знаеш как да го инсталираш , пиши, ще помагам.

11.JPG

Каква е разликата между Мерцедес и Трабант? Технологията!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Мда. Наистина интересни четива. Ще трябва да отделя време за четене. А ваше мнение от посочените в линка ?

Редактирано от 2249
Поправена грешка (преглед на промените)

За какво ще го ползваш, че няма да ти стигне ? Търси тогава 240 ГБ, цените на ССД-тата вече доста паднаха...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, techmaniac написа:

За какво ще го ползваш, че няма да ти стигне ? Търси тогава 240 ГБ, цените на ССД-тата вече доста паднаха...

Линк към 240 ГБ съм дал още в първия си пост. Зададох и въпрос. Доста неща ми станаха ясни от препратките на другите потребители. Сега вече търся съвет кой точно диск да си купя.

Sandisk X400 ако го откриеш някъде.

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=4_33&product_id=12857&sort=p.price&order=ASC

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

на 2.06.2016 г. at 10:38, zarere написа:

И аз съм със същия купен ноември и успешно сложен в лаптопа и ползван от няколко дена само цената малко ме учудва...

https://www.amazon.co.uk/Samsung-inch-Solid-State-Drive/dp/B00P736UEU/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1464987554&sr=1-1&keywords=ssd+samsung

Moя е грешката, всичко е ОК с цената

на 1.06.2016 г. at 12:36, 2249 написа:

Привет.

Имам намерение скоро да взема един SSD диск и започнах да разглеждам каталози . Прави ми впечатление, че еднакви по капацитет и скорост дискове са с коренно различни цени. Вярно, разделя ги техния производител, но на какво друго се дължи разликата в цената ?

Ако говорим за характеристики е едно, ама за цени - съвсем друго.

Да не забравяме и различните търговци, надценки, клиентски (таргет) групи към които е насочен конкретния търговец ... Много неща, които са след производителя.

Проблем не е в смисъл обратно съвместими са и ще функционира но не с пълните си възможности.

С тия стари чипсети и sata 3 да е много вероятно би имало разлики ако си направиш труда да тестваш и сравниш с актуална машина.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Проблем не е в смисъл обратно съвместими са и ще функционира но не с пълните си възможности.

С тия стари чипсети и sata 3 да е много вероятно би имало разлики ако си направиш труда да тестваш и сравниш с актуална машина.

Благодаря.

Значи онзи ADATA от горния ми пост ще свърши работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.