Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с CPU - не пада под 95%

Featured Replies

Здравейте! Преди 3-4 дена ми се наложи да направя рестарт на лаптопа и той позабави темп на работа. Така до преди 2 дена когато стана почти неизползваем. CPU процесите стоят на 95-100% винаги, като основният, който дърпа най-голям процент е Service Host: Local System (всякакви негови подразделения). Ъпдейтвах драйвари / уиндоуса (8.1 съм), даже спрях всякакви програми (скайп/дропбокс) и без да има каквато и да е активност CPU е на над 95%. Отварянето на броузър и стигане до сайт отнема 10 мин, дори ми насича докато пиша темата. Пробвах да спря всякакъв Service Host и накрая останах без интернет със CPU на 30-50%, но въпреки това бавен лаптоп. Всъщност каквото и да спра нещо друго заема мястото му.

Ако някой е имал подобен проблем и знае решение, ако може да сподели - в момента единствения ми вариант май е преинстал (поне така си мисля) + правя проверка за вируси с 360 TS, знам ли .. може и това да е.

• Автор

Значи 1-во пуснах ъпдейтите снощи, каза ми че има 800 мб, свали ги, инсталира ги, никаква разлика. Пуснах пак, намери още 1 гб ъпдейти, свалих и инсталирах. След 3тата проверка ми показа, че има още 1.5 гб ..., сега ги свалям. Но отнема много време. Вече не знам какво да правя, интересното е, че нямам инсталирана програма предходните дни (когато се появи проблема), но все пак си мисля да не е вирус.

Просто Windows се актуализира и натоварва машината. Изтегли на ръка и инсталирай съответстващия на твоята ОС пакет:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Това ясно, но проблема се появи преди да ъпдейтвам уиндоуса, дори като спрях да го ъпдейтвам беше с 95 % CPU.

Само с разкази няма да стане дай някоя картинка.

И

преди 10 минути, Ixz написа:

Това ясно

кое е ясно? Инсталира ли корекцията? Рестартира ли компютъра? Какъв е резултатът?
Да не би да имаш инсталирана CCleaner, която да се стартира със системата?

И малко инфо за ОС да беше дал! Че кристалната топка е още на ГТП.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Все още корекцията не е инсталирана, чакам я. С Windows 8.1 съм.

CPU.png

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Защо?

360 TS не е стока!

Имаш ли желание да обясниш: Защо?

преди 20 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Питам защо се е наложило да рестартира! 

Въпроса ми е за този коментар:

360 TS не е стока!

Редактирано от Digimon (преглед на промените)

Има 15 процеса под Service Host:

Изтегли  process explorer, разгърни процесите под въпросния хост, снимай и покажи снимката.

• Автор

Съжалявам, че не писах снощи или днес по-рано, занесох лаптопа на ремонт, оказа се че имам лоши сектори на харда и в момента са изолирани + преинстал - надявам се да издържи 1-2 месеца докато събера и си взема настолна машина, аман от лаптопи вече :) Благодаря на всички писали по темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.