Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поръчка на компютърна част от Amazon.de

Featured Replies

Здравейте! Решил съм да си поръчвам от Amazon.de GTX960 или AMD RX480 (разбира се като излезе), но и на двете карти цените са 199 евро, което прави 380~390лв. Ако поръчам една от двете карти до България, ще ми се начисли ли мито/ддс и т.н някви данъци или ще си платя 199 евро и евентуално доставката (разбира се ако не е безплатна) и къде мога да видя дали е free shipping?

• Автор
преди 1 час, The Piper написа:

По евтино ще ти излезе ако си я купиш от България.

Не, не ми излиза по-евтино. Тази 960-ка която искам да си взема струва 550лв. тук, а там е 380лв. интересува ме има ли мито или ддс и има ли начин да ги избегна?

Дали ще е по-ефтино или не - все тая. Въпроса беше

на 2.06.2016 г. at 20:21, Djani_Varna написа:

... интересува ме има ли мито или ддс и има ли начин да ги избегна?

Зависи само от кой сайт на Амазон ще поръчваш. Ако е от Amazon.com - ще има, щото е в USA.

Ако обаче пазаруваш от Amazon.co.uk или Amazon.de (или друг европейски) - няма да има.

Щото се води "вътреобщностно придобиване" и няма - нито мито, нито ДДС.

Ей, аман бе ...

Цитат

... Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Питай митничарите, те ще ти кажат. Можеш да се свържеш с някоя митница много лесно. Скоро четох, че за електроника не се налага мито и за външна търговия - от Китай или Америка!

преди 1 час, Mlechko написа:

Скоро четох, че за електроника не се налага мито и за външна търговия - от Китай или Америка!

Излъгали са те. Друг е въпроса че не всичко го хващат на митницата.

преди 6 минути, maxim4o написа:

Тук не лъжат!

преди 7 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Амазон не доставя електроника да България.

Amazon не доставя почти нищо до България, с изключение на няколко групи.

преди 8 часа, maxim4o написа:

Всякаква електроника (част за компютър, лаптоп, компютър, телефон, таблет и т.н.) има Мито 0%. В митницата на таблета ми начислиха само ДДС.

• Автор

Значи дали от амазон или ebay ако има co.uk мога да си по поръчам до България и няма да имам мито :)

преди 9 минути, Djani_Varna написа:

Значи дали от амазон или ebay ако има co.uk мога да си по поръчам до България и няма да имам мито :)

Да, мито няма да имаш.

Но ще имаш наложено ДДС, ще имаш транспортни разходи/ също се облагат с ДДС/, ще имаш няколко ходения до митницата, до нотариус и до фирма,която ще подготви документите за освобождаване от митница. Пресметни си и транспортните разходи за тия разходки.

Накрая като теглиш чертата, ще установиш, че ти е излязло малко по-скъпо, отколкото ако си я купил от България. Без да броим досадните разходки до разни институции.

преди 1 час, niki292002 написа:

Amazon не доставя почти нищо до България, с изключение на няколко групи.

Тия групи? За американската амазонка май е само "тая" група! Аз знам за книги! И те пък виж - писани на английски! :emoji_smiley-03:

преди 47 минути, ivo464 написа:

Да, мито няма да имаш.

Но ще имаш наложено ДДС, ще имаш транспортни разходи/ също се облагат с ДДС/, ще имаш няколко ходения до митницата, до нотариус и до фирма,която ще подготви документите за освобождаване от митница. Пресметни си и транспортните разходи за тия разходки.

Накрая като теглиш чертата, ще установиш, че ти е излязло малко по-скъпо, отколкото ако си я купил от България. Без да броим досадните разходки до разни институции.

:emoji_symbols-18: За първи път виждам компетентен отговор, всичко казано от теб трябва да е подчертано, защото е важно и то без пропуски! ;)

Сига обърквахте човека. jhoro вече му отговори правилно.

Цитат

Като потребител - физическо лице, което пазарува в ЕС, вие трябва да платите ДДС само веднъж и то в държавата, където правите покупката.

(!) Изключение за автомобилите - когато купувате нов автомобил от друга страна в ЕС, заплащате ДДС там, където регистрирате автомобила.

Т.е. ще се плати само доставката до България. Имам приятел, който пазарува много от amazon.de (задължително Prime)и наистина, не всичко се доставя до тук, но то си го пише преди поръчката.Никога не са му взимали ДДС или Мито. Цял компютър си поръча от там (въпреки протестите ми) и плати само доставка.

преди 1 час, firestarter написа:

Сига обърквахте човека. jhoro вече му отговори правилно.

Т.е. ще се плати само доставката до България. Имам приятел, който пазарува много от amazon.de (задължително Prime)и наистина, не всичко се доставя до тук, но то си го пише преди поръчката.Никога не са му взимали ДДС или Мито. Цял компютър си поръча от там (въпреки протестите ми) и плати само доставка.

Не вярвам да съм объркал някого.Аз говоря не от името на някой си,а от мое име, т.е. ОТ ЛИЧЕН ОПИТ, и то не веднъж.

Вярно е, че има някъкъв шанс да мине без да плаща ДДС, но е минимален, най-вече за стоки с доста по-ниска стойност.

При покупки от Европейския Съюз, където България е страна член, ДДС-то се плаща при покупката, а не на митницата в България!

Цитат

If you enter a non-German delivery address, the VAT automatically changes to the rate that is applicable in your country. For EU customers outside of Germany, amounts of VAT charged are in accordance with the local legislation in each country. You will be able to see your final price inclusive of applicable VAT before you confirm your order, when you have completed your order information (including your delivery address). Please remember that VAT charges only apply to orders being sent to member countries of the EU.

Цитата е с ясно и недвусмислено съдържание от Amazon.de

Тук има още полезна информация за правата на потребителите в ЕС.

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

Аз пазарувам ежеседмично, понякога по няколко пъти в седмица от европейските амазон-и, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, de.buyvip.com, es.buyvip.com, it.buyvip.com. Абсолютно никога не се плаща мито, никога не се минава през митница, нито пък се налага вадене на каквито и да било документи или допълнителни разходи, освен за транспорта. VAT си плащаш стандартно при самата покупка, все едно си купуваш от магазин в Бг. За повечето ми поръчки доставката е безплатна, за някои не. Относно мястото на доставка, на мен ми изглежда random, не откривам твърда логика - понякога е до пощенския клон на адреса ми, понякога ми го носят до вратата. Не всичко се доставя до Бг, но е възможно за един и същ продукт, различни продавачи да имат различна политика - някои изпращат, други не. То си го пише. Напр. - Kaspersky TS за 5PC не се изпраща, Kaspersky TS за 3PC, няма проблем - това е от един и същ изпращач. Също в случаите при промоция за съответната държава - напр. пазаруваш от .co.uk, промоцията е само за UK и дори да дадеш английски адрес, пак не ти дава да го платиш.

преди 7 часа, firestarter написа:

При покупки от Европейския Съюз, където България е страна член, ДДС-то се плаща при покупката, а не на митницата в България!

Цитата е с ясно и недвусмислено съдържание от Amazon.de

Тук има още полезна информация за правата на потребителите в ЕС.

Те затова, много "глупави" хора, си поръчват книги през ЮК. Щото тук, на книгите - ставката на ДДС е 0%.

И после си ги препращат в България.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.