Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Dual SIM Смартфон, 3G,4G?

Featured Replies

Здравейте,

Имам едно питане: има ли смартфон на нашия пазар, който да поддържа Dual SIM като едновременно да може да бъде пусната 4G и 3G, съответно и 3G и 2G. Проблемът е, че от работата ми дадоха служебна СИМ карта с включени MB, а аз имам допълнително и личен телефон, в който отново имам включени MB. Ползвам телефон с една СИМ карта(htc 310), който е на 2 години и мисля да го заменя САМО ако има подобно нещо на пазара, тъй като не ми се носят 2 телефона. Разгледах предложения на нашия пазар и тъкмо си набелязах един, а именно: Lenovo P70, но за съжаление в единия слот поддържа 4G,3G,2G, а в другия само 2G. Това означава, че постоянно трябва да сменям SIM картите за да мога да изразходвам интернета. За предпочитане е възможно най-нов модел.

Очаквам Вашите мнения, благодаря предварително.

• Автор
преди 33 минути, algor написа:

Какъв бюджет ще заделите?

Има такива модели и то не са един и два.

Да кажем около 500-600 лв.

преди 17 минути, joax написа:

Погледнах за модели - The 20 best dual-SIM phones. Ти си ги търси по магазините, но цитираните в този сайт цени - повечето влизат в лимита.

преди 32 минути, joax написа:

LG G4 Dual 32GB H818N - това е апарата, който си заслужава парите.
По фирмите масово се намира за около 620-630 лева и е апарат с чудесна батерия и една от петте най-добри камери в света.
Когато на единия слот ви плиключи интернета, с два клика пускате нета на другия слот, без излишни дмижения и главоболия и сте в джаза.

Huawei P8 dual sim също е около тази цена и е един много добър апарат.

• Автор

Здравей, Благодаря за предложението. Това и аз го гледах, но никъде не видях да пише, че тези телефони отговарят на моето изискване двата слота за СИМ да поддържат едновременно 4G/3G/2G. Друго, което ми прави впачатление: повечето предложения са от марки и модели, които не могат да се открият в БГ, например: Xiaomi Mi 5.

Не знам защо ти е необходимо "едновременно" да поддържат 4G, като човек може да ползва в даден момент интернет само от едната карта.
Това написах по-горе - като свърши нета на тази карта, с един клик се задава да ползва 4G от другата карта и това е.
Няма апарат, който да дърпа интернет от двете карти едновременно.

Относно Xiaomi Mi 5 - защо да го няма в БГ, като го има и то с две години гаранция?!?!
Цената му, обаче, е друга бира.

Това - за двете активни сим-карти е ... голяма заблуда.

Независимо дали за телефония, дата или друго.

• Автор
преди 15 минути, algor написа:

Не знам защо ти е необходимо "едновременно" да поддържат 4G, като човек може да ползва в даден момент интернет само от едната карта.
Това написах по-горе - като свърши нета на тази карта, с един клик се задава да ползва 4G от другата карта и това е.
Няма апарат, който да дърпа интернет от двете карти едновременно.

Относно Xiaomi Mi 5 - защо да го няма в БГ, като го има и то с две години гаранция?!?!
Цената му, обаче, е друга бира.

Прав си за цената, затова може би се спирам повече на Xiaomi Redmi 3 Pro. Имаш ли представа дали китайските apps могат да бъдат показани с английското им име? Защото забелязах, че в менюто има доста английски, например Calendar, но има и други, които само някой китаец може да разбере за какво са. Това е доста дразнещо :( Иначе като съотношение цена/качество изглежда обещаващ смартфон.

Зависи от това с какъв софтуер е апарата и ако е с мултиезичен, би трябвало всичко да ти е на английски.
Поне английски...

Тук има повече разбиращи от китайските апарати и като мине някой насам ще ти каже това, което те интересува.

преди 11 часа, joax написа:

Прав си за цената, затова може би се спирам повече на Xiaomi Redmi 3 Pro. Имаш ли представа дали китайските apps могат да бъдат показани с английското им име? Защото забелязах, че в менюто има доста английски, например Calendar, но има и други, които само някой китаец може да разбере за какво са. Това е доста дразнещо :( Иначе като съотношение цена/качество изглежда обещаващ смартфон.

Спокойно, това го има само Chinese rom-а. При Global Rom-а ги няма тези китайски неща.

преди 11 часа, algor написа:

Зависи от това с какъв софтуер е апарата и ако е с мултиезичен, би трябвало всичко да ти е на английски.
Поне английски...

Тук има повече разбиращи от китайските апарати и като мине някой насам ще ти каже това, което те интересува.

При Xiaomi е малко кофти работата с ромовете, заключиха бутлоудъра.

Имаме си Бг форум посветен на марката където надълго и нашироко е обяснено стъпка по стъпка как да смениш рома. Има изцяло преведен на Български ром, а скоро излиза и MIUI 8 на 17 юни, вече е достъпна Алфа версия.

Първия сим слот по принцип е предназначен за Дата карта а втория за разговори, нямам две карти с интернет за да изпробвам дали и как се превключва.

От Бг търговец техен телефон не бих купил, цените не са чак толкова надути но масово се продават ментета.

Аз поръчвам от Алиекспрес, Китайците са точни, дават и гаранция, плащането е защитено и ако нещо не е както трябва връщат парите.

преди 1 час, П.е.т.ъ.р написа:

При Xiaomi е малко кофти работата с ромовете, заключиха бутлоудъра.

Имаме си Бг форум посветен на марката където надълго и нашироко е обяснено стъпка по стъпка как да смениш рома. Има изцяло преведен на Български ром, а скоро излиза и MIUI 8 на 17 юни, вече е достъпна Алфа версия.

Първия сим слот по принцип е предназначен за Дата карта а втория за разговори, нямам две карти с интернет за да изпробвам дали и как се превключва.

От Бг търговец техен телефон не бих купил, цените не са чак толкова надути но масово се продават ментета.

Аз поръчвам от Алиекспрес, Китайците са точни, дават и гаранция, плащането е защитено и ако нещо не е както трябва връщат парите.

Съвсем лесно се отключва бутлоудъра, само чакаш около седмица докато получиш разрешение. Примерно, на Mi Pad-а като ми се опъваше с adb, реших, че е заключен бутлоудъра. (проблема беше, че ми липсваше драйвер, бутлоудъра си е отключен) Веднага подадох заявката за отключване и след седмица получих разрешение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.