Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся част от ел. схема на бойлер???

Featured Replies

Търся  принципната и ел. схемата за двойната индикационна светлина на бойлер Теси!!??

Ще съм признателен!!!!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 51 минути, ice_lion__01 написа:

Предполагам имаш на предвид тази индикация?

Да!

Не намирам обаче нищо като материал т.е. принципна и електрическа схема!

преди 52 минути, Кумчо вълчооо написа:

Да!

Не намирам обаче нищо като материал т.е. принципна и електрическа схема!

На теб каква схема ти трябва - принципна блокова (или електрическа) на бойлера или схемата на самата индикация.

• Автор
преди 16 часа, jhoro написа:

ххххххххххххххххх

Процесор, памет,  ОС - не са ли нужни????

Казвате - не знаем и точка! Аман от глупости!!!!!!

http://vimax.bg/image/information-pages/rakovodstva/pdf/Tesy/bilight.pdf

Схемите са накрая

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 4 минути, дръндю написа:

браво

ined

Ново Bitmap изображение.png

@Кумчо вълчооо - тази схема ли ти трябваше? Че ти и за нея, ако търсиш джокер - по-добре не пипай.

Тук е съвсем условно казано, че имаш две светлинни индикации - кога е включен бойлера и кога е готова водата.

преди 50 минути, дръндю написа:

Жоро, той е прав да търси схема, па дори само две жици да са, сме свидетели в постове, как стават грешки
Смятам, че щом търси схема, това говори много за него, като един съвестен и добър електричар

Това, че търси схемата е едно, а това че не я знае - друго. Тези неща - насън да ви бутнат, трябва да ги знаете (както казваше един преподавател н техникума). Ако сте електротехници де.

Какво има на тази - прекъсвач с индикация, токова защита, термостат и нагревател. И втора индикация - кога термостата е изключил.

Виж - ако имаше някаква допълнителна електроника ...

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

Процесор, памет,  ОС ...

• Автор
преди 5 часа, jhoro написа:

Това, че търси схемата е едно, а това че не я знае - друго. Тези неща - насън да ви бутнат, трябва да ги знаете (както казваше един преподавател н техникума). Ако сте електротехници де.

Какво има на тази - прекъсвач с индикация, токова защита, термостат и нагревател. И втора индикация - кога термостата е изключил.

Виж - ако имаше някаква допълнителна електроника ...

Отворко! Я, ми обясни схемата бе! Тия светодиоди ще изплющят на мига свързани по показания начин! Има едно, но във схемата!!!!! Та ... ???

преди 6 часа, ined написа:

Това ми бе нужно! Благодаря!!!!!

преди 6 часа, дръндю написа:

Жоро, той е прав да търси схема, па дори само две жици да са, сме свидетели в постове, как стават грешки
Смятам, че щом търси схема, това говори много за него, като един съвестен и добър електричар

Така е! Хората казват, че "2 пъти се мери и 1 реже"!!!!

На теб също благодаря за допълвищите схеми!

преди 58 минути, Кумчо вълчооо написа:

Отворко! Я, ми обясни схемата бе!

Когато (и ако) си оправиш начина на общуване - тогава ще разговарям с теб.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Тия светодиоди ще изплющят на мига свързани по показания начин! Има едно, но във схемата

Тези светодиоди няма логическа причина да "изплющят". Просто ще индицират състоянието на електрическата схема.

• Автор
преди 11 минути, brusko написа:

Тези светодиоди няма логическа причина да "изплющят". Просто ще индицират състоянието на електрическата схема.

Захранени - 220V???? Ако можеше така просто да ги "бодем" щеше да е прекрасно ,но ......!!!!

Да, може. Чрез токоограничаващ резистор които в схемата не е изобразен. За Ваша голяма изненада, аз съм бодвал светодиоди по този начин използвайки резистор за целта.

• Автор
преди 19 минути, brusko написа:

Да, може. Чрез токоограничаващ резистор които в схемата не е изобразен. За Ваша голяма изненада, аз съм бодвал светодиоди по този начин използвайки резистор за целта.

Така вече съм съгласен! То, за това и спора беше! 

" За Ваша голяма изненада, аз съм бодвал светодиоди по този начин използвайки резистор за целта."

Аз също! Въпроса тук обаче е къде т.е. в кое от 3 те  "рамена"

• Автор
преди 6 часа, дръндю написа:

ххххххххххххх

Нищо не е излишно! Говорим за елементарна схема, и питания на ,които не намирам отговор, но за сметка на това чета доста философски фермани! Мнозина, ако попитам дори няма да могат да отговорят принципно как, кога и коя индикация ще светне и при какво условие! Схемата ще се използва за друга цел и за това бе нужна!

Сега ако някой знае на кое рамо да се поставят резистора / резисторите, то нека сподели! Принципно се досещам, но - мнение повече не вреди!

преди 7 минути, дръндю написа:

първо: двата индикатора са в паралел и е достатъчно да се разгледа работата само на единия

Другите две точки са ясни, ама ако обясниш - защо са два (в паралел) ? Що не е само един (или 3, 5, 15 ...) ?

преди 4 минути, дръндю написа:

внимавай Жоро ...ъ-ъ-ъ... много трудни въпроси задаваш, дето не са за моя акъл :no-no:

Ам размърдай го малко де - ти си го хибернирал и работи само телефонния секретар и бот-системата.

преди 2 минути, дръндю написа:

... едно време, когато бях млад, някъде преди 20-30 години ...

Помниш, кога си бил млад ?  :ohmy:    Поздравления.  3d-bravo.gif~c200

преди 1 минута, дръндю написа:

те сега взимам дебелата книга ...

Предполагаш, че си отбелязал, докъде си стигнал с четенато ли ? Нямаше ли нещо, по-подходящо?

Остави книгите - вземай една каса бира и започвай да пиеш  :beer:  
В един момент ще се сетиш или отнякъде ще прокапе. Търси в тази област.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.