Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Приложения за поддръжка на паметта

Featured Replies

След доста ровене в нета четене на статии и боравене открих начин за наистина стабилна поддръжка на паметта на смартфона Сигурно някои от вас се чудят защо постоянно паметта на телефона по-малко или много намалява от кеш или junk/residual files след деинсталация на приложения. Точно заради това ще споделя моят начин за поддръжка на паметта който работи и съм доволен, че вече не ми се трупа.

Първото, което можете да направите, за да си поддържате паметта е чрез използване на поне две различни приложения за почистване на телефона като всяко едно по различен начин чисти защото проверява на различен принцип Тези които ми вършат работа за моят телефон са 360 Security(то освен да почиства осиурява и антивирусна защита и е едно от най-добрите и задължителни приложения в Play Store.) Други две са Storage Analyser, тъй като показва кои потребителски и системни директории заемат памет и SD Maid, която има безплатна версия и почиства отлично junk files и предлага други опции. 

Също така има скрити кеш файлове в Android -> data, които можете да ги откриете като натиснете опцията за показване на скрити файлове.

Edit: Тази тема е важна, особено за хора без карта памет на смартфона.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

За мен най-добрата програма за чистене на андроид устройство е рестарт, производителя направо е сложил такъв бутон....

• Автор
преди 18 часа, Person написа:

За мен най-добрата програма за чистене на андроид устройство е рестарт, производителя направо е сложил такъв бутон....

Защо мислиш, че кеш-а се трие при рестарт?

преди 7 минути, frozener написа:

Защо мислиш, че кеш-а се трие при рестарт?

А защо имате нужда въобще от такива неща? Защо просто не ползвате разумно телефона си и тогава няма нужда да ползвате разни измислени софтуери....

• Автор
преди 1 час, capnemo написа:

А защо имате нужда въобще от такива неща? Защо просто не ползвате разумно телефона си и тогава няма нужда да ползвате разни измислени софтуери....

Такива неща са нужни, защото след определено време, когато потребителят добавя нови приложения и премахва стари свободната памет намалява заради кеш джънк и други неща. Също така това, което съм написал важи особено за хората, които нямат карта памет като мен. Не разбрах кое е неразумното използване на телефона ми? Всеки дърпа и трие приложения, както и всеки използва Интернет. При изтриване на приложения остават residual files в папката Android. При използване на Интернет се трупа cache. 

Edit: На колко години е телефона Ви? Колко свободен internal storage има? Приложенията в карта памет ли ги съхранявате и чистите ли отпадъчните файлове? 

преди 1 час, frozener написа:

Такива неща са нужни, защото след определено време, когато потребителят добавя нови приложения и премахва стари свободната памет намалява заради кеш джънк и други неща. Също така това, което съм написал важи особено за хората, които нямат карта памет като мен. Не разбрах кое е неразумното използване на телефона ми? Всеки дърпа и трие приложения, както и всеки използва Интернет. При изтриване на приложения остават residual files в папката Android. При използване на Интернет се трупа cache. 

Edit: На колко години е телефона Ви? Колко свободен internal storage има? Приложенията в карта памет ли ги съхранявате и чистите ли отпадъчните файлове? 

Не, не всеки постоянно дърпа и инсталира. Това са хлапашки истории. Защо при мен може да има по-малко от 800 мегабайта свободно пространство и да нямам проблем? И телефона го имам от повече от 3 години и приложенията са на вътрешната памет

• Автор
преди 17 минути, capnemo написа:

Не, не всеки постоянно дърпа и инсталира. Това са хлапашки истории. Защо при мен може да има по-малко от 800 мегабайта свободно пространство и да нямам проблем? И телефона го имам от повече от 3 години и приложенията са на вътрешната памет

И аз не дърпам постоянно, всъщност на предишният ми телефон рядко дърпах, точно защото нямаше много памет и нямах карта памет, обаче след 2 години си се напълни благодарение на отпадъчните файлове, а и на ъпдейтите. Точно това ме мотивира да проуча за Андроид на новия ми телефон. Не смятам за безполезно да се кажат няколко думи на тази тема. Все на някого може да му потрябва информация. :)

Не обичам да използвам външни приложения за неща който ги има вградени в андроид.

Браузъра има настройка с която изтрива всички данни от сърфирането.

Стари папки се чистят бързо и лесно ръчно.

Използвам MIUI а в него си има отлично приложение за почистване и оптимизиране.

Скоро ми се повреди картата памет и сега съм само с 8GB ром памет. Ползвам безплатни облачни услуги за снимките. 

Рам рядко ми е заета повече от 60%.

Телефона го ръчкам ежедневно, инсталирам и трия приложения. Имам го от година и половина но често сменям ромовете, горе долу през месец излиза нова версия на ОС.

• Автор
преди 5 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Не обичам да използвам външни приложения за неща който ги има вградени в андроид.

Браузъра има настройка с която изтрива всички данни от сърфирането.

Стари папки се чистят бързо и лесно ръчно.

Използвам MIUI а в него си има отлично приложение за почистване и оптимизиране.

Скоро ми се повреди картата памет и сега съм само с 8GB ром памет. Ползвам безплатни облачни услуги за снимките. 

Рам рядко ми е заета повече от 60%.

Телефона го ръчкам ежедневно, инсталирам и трия приложения. Имам го от година и половина но често сменям ромовете, горе долу през месец излиза нова версия на ОС.

Да и аз принципно не обичам, обаче съм със стоков ром и виждам огромна разлика във вградените инструменти и външните като сравня файловете особено скритите които трият. Съществуват misc files свързани с кеша, но тях не можеш да изтриеш напълно само от Settings -> Storage. Предполагам че ти е руутнат телефона?

Странно е как при доста хора се случва това на първа страница в Гугъл. Ето още няколко начина чрез набиране *#9900# се отваря скрито меню в телефона

https://www.quora.com/I-still-have-a-lot-of-space-left-in-my-phone-memory-and-on-my-external-card-but-I-cant-download-apps-from-the-Play-Store-It-just-shows-an-error-about-a-lack-of-space-Why-is-this-happening

• 4 седмици по-късно...

Още една добра програма за почистване на RAM от Google Play - 'RAM Cleanup'. 

• 2 месеца по-късно...

Както се споменава по-горе исползвайте разумно телефоните. Има си опция за чистене на кеш вградена в телефона, а другото са просто приложение с анимаций и блестящи апчета който ви хабят батерията.

Едно просто приложение като "Greenify" спира автоматично избраните от вас приложения и така се израсходва по-малко батерия. Има приложения който се разхвърлят из целия телефон дори след прейнсталация пак остават файлове,

в такъв случай може да исползвате "SD Maid" ако знаете как да го исползвате е много полезно и мощно приложение.

• 1 месец по-късно...

Здравейте!  Коя е по-добрата програма за чистене на остатъци в Андроид устройство: Security Antivirus или SD Maid Pro, втората май е добра за рутнати телефони. Макар да имам много памет на телефона ( таблета)  искам да е чист......

• Автор
преди 7 часа, Person написа:

Здравейте!  Коя е по-добрата програма за чистене на остатъци в Андроид устройство: Security Antivirus или SD Maid Pro, втората май е добра за рутнати телефони. Макар да имам много памет на телефона ( таблета)  искам да е чист......

Аз използвам втората в безплатната и версия и съм доволен. Не е нужно да ти е руутнат.

преди 1 час, frozener написа:

Аз използвам втората в безплатната и версия и съм доволен. Не е нужно да ти е руутнат.

Понеже съм рускочетящ добре в един руски сайт SD Maid Pro я дават само за рутнати телефони за това питам...., а това в Google Play не го пишат...

Редактирано от Person (преглед на промените)

Така е защото тя сканира за остатъци и във root/data/data където са данните на всички приложенията и не може да достигне там ако телефона не е руутнат, а ако нямаш руут единственото нещо което може да направиш е да проверяваш ръчно в достъпните директрий и да чистиш кеша, сигурен съм, че има ап за това. Но пак е полезна дори и без руут, но истинската мощ на SDMaid се разкрива когато телефона е руутнат.

• 1 месец по-късно...

'Mr.n0b0dy' за мен след близо 10 год. работа с андроид, най-добрата програма за почистване на паметта си остава 'SD Maid Pro' (със ключ). Няма значение дали е рутнат или не телефона. Почиства всичко.

Редактирано от Person (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Темата е стара,но се зачетох в нея и реших да си напиша мнението.Не препоръчвам на никого да ползва програми за триене на кеш памет от рода на 360 security,никаква работа не вършат а само хабят батерия и ресурси от системата.Най добре се чисти кеш памета на андроидите от настроики-приложения-на всяко едно приложение е дадена опция за триене на кеш памета.Правете го всяка седмица и всичко ще е ок с вашите андроиди.Също така рестарта на телефона е много полезен за цялостната работа на андроид смартфоните.Рестартирайте си телефоните на всеки два дена и те ще работят отлично

Sent from my STV100-2 using Tapatalk

• 4 месеца по-късно...

Няма нужда да ползвате такива "оптимизиращи приложения" за Adnroid. Пълна простотия е. Паметта на телефона си е настроена така, че да се ползва у-вото нормално без забавяне

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.