Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Escom TP Link router OpenWRT Парола?

Featured Replies

Здравейте.

Притежавам обикновен TP-Link router WR740N, ако не се лъжа, но това не е толкова важното.

Проблема ми идва от доставчика, който го е заключил и незнайно защо е сложиш OpenWRT  Luci и ми е заключил рутера.

Сега, когато се опитам да отворя някой порт за някой сървър или каквото и да е не мога, защото са ми заключили рутера.

Ако някой е от Хасково и околността и ги използва услугите на Escom, ако може да сподели що за пароли слагат.

Обадих им се да попитам поддръжката те вдигнаха ръцете, отделно да не говорим, че ми обясняваха за паролата на рутера за достъп до нета, едвам се разбрахме след 10 минути обяснение и прехвърлиха топката към незнаен колега, който е оправял нета(рутера)

Съши, ако някой знае защо слагат OpenWRT  Luci нека пише, ще съм благодарен на всякаква информация.

Звъниш на еском и искаш да ти отворят порт еди кой си за локален адрес еди кой си.

Само не стана ясно рутера подарен ли е, или е закупен с твои пари от теб?

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Звъниш на еском и искаш да ти отворят порт еди кой си за локален адрес еди кой си.

Те портовете дори и да му отворят, като има DHCP сървър, те са отворени за следващото устройство в мрежата, което в случая е рутера. Ако от него не пренасочи за кой IP адрес, кой порт да отговаря, няма да има никакви полза и ефект.

Я пак...Ще му отворят 

преди 2 часа, ExaFlop написа:

порт еди кой си за локален адрес еди кой си

и от компютъра като си зададе твърд IP  адрес и няма да му мине заявката?

Локалните му IP адреси са си локални за DHCP сървъра на рутера. Оператора няма достъп до тях, освен ако последния не е изключен, или рутера не е операторски и той не управлява нещата!

А как мислиш, дали щом операторът е задал негова парола няма достъп отвън до настройките.

И в рутъра ако не се зададе пренасочване за порт/ip и машнате не е със статичен ip адрес адрес ще мине заявката на програмата от машината му? Айде, че пак започваш да пишеш само, колкото да си в джаза.

Ще има дефиниран(и) порт(ове) за пренасочване и ip адрес и даже и да е пуснат DHCP,  ако компютърът е с твърдо зададен адрес, ако няма конфликт на адреси, ще си мине както трябва заявката. А за да няма конфликт на адреси, се дефинират тези изключения.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

За първото ти твърдение, няма как да сме сигурни. Колкото до второто, това при повечето оператори, особено тези използващи IP.Acct няма да даде никакво отражение!

Добре, твоята крава да е мъжка, въпреки, че изобщо не е така. А и не помагаш в случая.

И изобщо на моменти само търкаш клавиатурата...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, ExaFlop написа:

Това по смъртно няма да го направят, защото те не ми запушват портовете, а рутера.

Отделно някой попита дали е закупен или подарен, ами рутер като рутер в смисъл каква е разликата?

преди 16 минути, Y. Kirev написа:

Това по смъртно няма да го направят

А опита ли? Ще останеш учуден.

Вариант е ако работи рисет бутона да го реснеш по подразибиране и да си го пренастроиш по твой вкус или ако не работи да го отвориш и през конзола да смениш паролата.Кардинално и лесно решение е да си купиш твой рутер и да го подмениш .... никога не бих ползвал рутер за мрежата ми настроена от някой без право на достъп!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.