Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте , дойде време да направя лек ъпгрейт на машината с която съм вече 3 години.

Параметрите и са следните: 

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 

2X4G DDR3 1600 GEIL BL DRAGON 

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M 

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 

PSU CM GX 450W APFC 

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N 

Идеята ми е да сложа още 2х4 рам + SSD , намерил съм изгодно втора hd7850 2gb същата като тази за 100 лв , заслужава ли си да взема втора и да станат в crossfire.

Рам попаднах на тази но незнам дали ще е съвместима по MHz са еднакви но волтажа е различен.

за SSD по това което чета препоръчвате Samsung. Oтворен съм и за други предложенията бюджет нямам но и гледам да е оптимален. Правя го с цел да играя по новите игри на максимална резолюция , разполагам с  DELL U2414H IPS .

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Продайте старата карта.изчакайте малко,да видим как ще се представят новите видеокарти на АМД.И тогава вече се включете.Лично аз съм против две видеокарти на една конфигурация.По-добре само една,но достатъчно силна.Допълнителна рам можете да вземете,стига да има нужда.Пък и не е много изгодна точно сега,на фона на новата ДДР4.За ССД няма особена разлика кое точно ще вземете,само трябва да прецените според контролера.

преди 34 минути, appointmen написа:

Здравейте , дойде време да направя лек ъпгрейт на машината с която съм вече 3 години.

Параметрите и са следните: 

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155 

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 

2X4G DDR3 1600 GEIL BL DRAGON 

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M 

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 

PSU CM GX 450W APFC 

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N 

Идеята ми е да сложа още 2х4 рам + SSD , намерил съм изгодно втора hd7850 2gb същата като тази за 100 лв , заслужава ли си да взема втора и да станат в crossfire.

Рам попаднах на тази но незнам дали ще е съвместима по MHz са еднакви но волтажа е различен.

за SSD по това което чета препоръчвате Samsung. Oтворен съм и за други предложенията бюджет нямам но и гледам да е оптимален. Правя го с цел да играя по новите игри на максимална резолюция , разполагам с  DELL U2414H IPS .

Много добре си дал всички възможни подробности. Само дето не видях бюджета какъв е общо взето.Щом целта е игрите трябва да гледаш видеокартата. От там ще се качат кадрите. Рамта и ssd няма да помогнат с нищо в случая. Освен може би по-бързо да зарежда играта. За 100лв си заслужава ъпгрейд да сложиш втора видеокарта и ще ти помогне доста. Ще трябва и по-мощно захранване обаче. Рамта според мен за момента ти е достатъчно с тази конфигурация. А ssd никога не е излишно, но както казах няма да ти качи кадрите при игрите. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Вместо още памет и втора 7850, по-добре според мен е да се съберат повече пари и да се вземе RX470 като излезе. ССД винаги може да се взе допълнително след време.

• Автор

В основни линии рамта и ссд-то ги вземам заради интернет и ползата от по бързото зареждане , незнам дали проблема в момента е от win10 или малкото рам , но като наотворя 20 таба в хрома и започна да цъкам нещо нещата загрубяват започва едно включване на вентилаторите на макс , превключването (алт / таб) започва да става все по продължително и бавно. Отностно видеото и аз се двуумя за crossfire понеже ще трябва да купя и ново захранване мисля да започна отзад напред , първо рамта/ссд и след време като се поналожат на пазара и някоя видео карта от ново поколение.

Въпрос отностно рам-та с моето дънно немога да мина на ддр4 предполагам  , затова си продължавам с избора по по горе , с него ще имам ли проблеми ? ( всмисъл вземам и ги слагам на свободните 2 места ) 

Втора видеокарта е безсмислено предвид че са с малко памет.  Не е само до парите за ново захранване.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 час, Roujin Z написа:

Втора видеокарта е безсмислено предвид че са с малко памет.  Не е само до парите за ново захранване.

2 гига са човече. Не са баш малко :) И за 100 лв говорим. Другото е да се чака и да се продава сегашната пък после и процесора ще го спъва и става дълга и широка пак :)

За рамта няма да има проблем тази дето си я избрал. Ще изгубиш dual channel дето ти е в момента, а и 16 гига си е овъркил в случая, ама ако ще товариш с браузъра докато играеш има смисъл :) Другото е че може да ти запазва сесията и да затвориш браузъра като играеш и после пак да го отвориш. Да, ще ти презарежда табовете, но ако не си с ограничен интернет не виждам проблем. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.