Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е глобата за шофиране без книжка

Featured Replies

Здравейте, тъй като съм изкарал курсовете за мотор категория А1 и след около 1, 2 седмици я взимам но искам и сега да си карам мотора но ме е страх да не ме спрът . Моят град не е много голям, брат ми преди години така са му писали акт за 120лв. и с мама са ходили на съд и е отпаднал , дали сега пак ще стане.

Редактирано от Джагдиш (преглед на промените)

Такива джигити като тебе вечер през вечер ги дават по новините. Налягай си парцалите, очупи се на полигон, вземи книжката и чак тогава излизай по улиците :hit:

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Струва ли си за 2 седмици да изгориш?

Еми от моя клас едно момче си плати за бързата поръчка и има книжка. Сега идва на училище с мотор 650 куб. и не са го спирали.

току що, Джагдиш написа:

Еми от моя клас едно момче си плати за бързата поръчка и има книжка. Сега идва на училище с мотор 650 куб. и не са го спирали.

За 650 куб май ти трябва А категория или три години стаж на А1 ако не се лъжа. В училище малко трудно някой ще идва редовен с 650 кубика. Беше то навремето кога даваха А на 18 години.

• Автор
преди 1 минута, BMW Маниак написа:

За 650 куб май ти трябва А категория или три години стаж на А1 ако не се лъжа. В училище малко трудно някой ще идва редовен с 650 кубика. Беше то навремето кога даваха А на 18 години.

Сега А се взима на 24г. Но мисълта ми е че ако го спрът ще му пишат акт за без книжка, но засега не са го спирали

Чакай чакай чакай... Как взимаш A1 като си малолетен?! (под 14 години) За да вземеш A1 ти трябват не по-малко от 16.

• Автор
преди 24 минути, BMW Маниак написа:

За 650 куб май ти трябва А категория или три години стаж на А1 ако не се лъжа. В училище малко трудно някой ще идва редовен с 650 кубика. Беше то навремето кога даваха А на 18 

преди 1 минута, niki292002 написа:

Чакай чакай чакай... Как взимаш A1 като си малолетен?! (под 14 години) За да вземеш A1 ти трябват не по-малко от 16.

Моя грешка

Дееба и децата смотани. Ходи си играй с нещо друго тапак. Още от малки се бутате между шамарите и пълните новините с трагични случаи. Трябва ти един хубав бой. 

преди 24 минути, velony написа:

Дееба и децата смотани. Ходи си играй с нещо друго тапак. Още от малки се бутате между шамарите и пълните новините с трагични случаи. Трябва ти един хубав бой. 

А дали децата са виновни или "умните" им родители, те първа ще става все по-зле и по-зле чалгапоколението баш сега има деца на по 5-10 год. :) Да са ни живи и здрави... Бъдещето на България.
И пак казвам детето няма никаква вина, че тате и мама са го научили, че може всичко па макар и против законите...

на 27 юни 2016 г. в 21:29, BMW Маниак написа:

Така и трябва да бъде. Навремето всички сТе карали без книжки, но тогава бяха далеч по маломощни автомобилите и имаше морал(лично аз почти не съм карал без книжка, а без родител и извън село беше пълен абсурд).

Книжката е най-малкият проблем.

Ако направиш катастрофа дори и не по твоя вина липсата на книжка те прави виновник за инцидента - заплащат освен глобата щетите по машината на виновника, своите ремонти. Изобщо става много много лошо ЗА ТЕБ(дори и ти да не си виновен).

За това трай малко и събирай парици.

преди 3 часа, velinsl написа:

Ако направиш катастрофа дори и не по твоя вина липсата на книжка те прави виновник за инцидента - заплащат освен глобата щетите по машината на виновника, своите ремонти. Изобщо става много много лошо ЗА ТЕБ(дори и ти да не си виновен).

87-ма лично попаднах в подобна ситуация с едно жигули такси. Където с М категория управлявах EZ150 и ми беше отнето предимство на кръстовище където преминавах направо. Като таксито се движеше срещу мен и правеше ляв завой. Нещата стигнаха до следствен отдел където следователя по негово усмотрение оправда водачката понеже бях със счупена ключица и я грозеше дело. (май го почерпиха нещо) Дори и 650 лева щети пак бяха на моя сметка а аз ученик и майка ми работеше за 150 лева цял месец.
Платих ги след 4 или 5 години с лихвите кога вече 1000 и нещо лева не струваха нищо.Късмет изкарах с инфлациите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.