Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ContextBerry 2.5 (Stop Windows 10 Update)

Featured Replies

662640166425180c81a79283037f4193.png

Лиценз: Безплатен

Интерфейс: Български и Английски

Описание: Приложението ContextBerry ще ви предостави бърз достъп до някои полезни функции за манипулация с файлове и настройки. С негова помощ може да забраните автоматичните ъпдейти, които окупират компютъра ви точно в момент, в който сте го стартирали за да свършите някаква спешна, неотложна или специална задача, изискваща също солиден ресурс. По този начин обновяването се разрешава ръчно, само когато вие прецените, че е подходящо време за пачовете на Микрософт.

File Extensions - Показване и скриване разширения на файловете
Hidden Files - Показване и скриване на скрити файлове
Hidden All Files - Показване и скриване на всички (скрити и защитени системни файлове)
Windows Update - Спиране и пускане сервиза за актуализация на Windows
Speak Text - Гласово прочитане на копиран в клипборда текст
Sound Switch - Задаване устройство по подразбиране между слушалки и тонколони
LAN On/Off - Спиране и пускане на интернет връзката
Start Screensaver - Стартира вашият настоящ скрийнсейвър. Ако в свойства не сте заложили изпълнение на скрийнсейвър по подразбиране, командата няма да се изпълни.
Turn Off LCD - Заспиване на монитора
Control Panel - Отваряне на Контролен Панел

Линк за изтегляне: ContextBerry.exe (1.21 МБ)

6e727c5e77d319a2d6e3a888a75ba3c2.png

Официална страница?

Като си говорим за благинки в контекста:

1. ClipName - добавя няколко възможни начина на копиране името на файл.
http://www.pctimewatch.com/en/downloads.htm#ClipName
ClipName_en.png
2. Attributes Menu - възможност за управление на атрибутите на файл от контекста - Само за четене, Скрит файл, Системен файл, Архивен файл
http://www.pctimewatch.com/en/downloads.htm#AttrMenu
attributes_en.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 11 часа, ExaFlop написа:

Като си говорим за благинки в контекста . . . . . . .

Е то това другото са глезотии, отколкото благинки. То и за Windows Firewall има управление, но сегашните модерни програми изискват манипулации да се случват от Local Security Policy, до сега никога не съм използвал Firewall за програма и не ми е вършела работа откакто имам компютър!

Edit PS: Менюто е самоделка и няма конкретен сайт на този етап.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

Аз направо не мога да дишам на компа без ClipName - няма такова удобство.

• Автор

Какво ли трябва да е това занимание за да има нужда от ClipName? Да не вадиш поименен списък на всички файлове в компютъра? Нещо много мътно ми се вижда тази екстра, ако може да я наречем такава. :ohmy:

При писане на bat  файлове с участието на имена на файлове, при писане на ключове в регистрите и още много области на прилагане на конкретни имена/пътища. 

Ето един гъдел за копиране съдържаниието на bat cmd css html inf ini js reg txt vbs xml от контекста на файла, без да се отваря самия файл. Изпълнява се в административна конзола:

Spoiler

rreg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\batfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\batfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\batfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\CSSfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\CSSfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\CSSfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\cmdfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\cmdfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\cmdfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\htmlfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\htmlfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\htmlfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\inifile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\inifile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\inifile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\JSFile\Shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\JSFile\Shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\JSFile\Shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\regfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\regfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\regfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\txtfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\txtfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\txtfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\VBSFile\Shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\VBSFile\Shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\VBSFile\Shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\Word.RTF.8\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\Word.RTF.8\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\Word.RTF.8\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\shell\copycontent" /f /ve /t REG_SZ /d "Copy Content"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\shell\copycontent" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "shell32.dll,-243"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\shell\copycontent\command" /f /ve /t REG_SZ /d "cmd /c clip < \"%%1\""

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Ето един гъдел за копиране съдържаниието на bat cmd css html inf ini js reg txt vbs xml от контекста на файла, без да се отваря самия файл. Изпълнява се в административна конзола:

Ако трябва да сме прецизни на ниво операционна система файловете всъщност се отварят от командния интерпретатор и се подават като стандартен вход на командите (за това е символа <)

.... < \"%%1\"" ....

Да, правилният изказ трябва да е "без показване съдържанието на файла". Икономисва се отваряне на бележника, маркиране на съдържанието, копиране в буфера, затваряне на бележника.

Clipname е полезен само от WindowsXP нагоре, където файловите имена в WindowsExplorer ги вади с негови си съкращения, не с пълният път до активната директория. За файловите разширения и скритите файлове има някакъв смисъл, ако се бърника по OS. За всичко това има много други начини да се извади.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

\\PETABYTE\D\Download\1_Nesesery\Microsoft\DirectX\DX90610\DXSETUP.exe това е файл на локалния ми диск, който преди малко прратих като линк на друга машина в мрежата ми - костваше ми два десни и два леви клика .
Когато трябва в регистратурата да се постави име на файл, ведно с пълния път до него е също толкова удобно.
На мен ми е удобно, на нищоказващи като в горния пост, много им здраве. 

• Автор

Какво е това "машина в мрежата ми"? Държиш компютърен клуб ли? Не знам да са останали такива, но може все още да се срещат в туристическите градове и столицата, но със сигурност мрежата я има в зали на счетоводители. Колко от нас са счетоводители? Само бай Иван. :wink12:

Нищо лично, приятелю ExaFlop, просто се замислям за ползата.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

преди 50 минути, ExaFlop написа:

\\PETABYTE\D\Download\1_Nesesery\Microsoft\DirectX\DX90610\DXSETUP.exe това е файл на локалния ми диск, който преди малко прратих като линк на друга машина в мрежата ми - костваше ми два десни и два леви клика .
Когато трябва в регистратурата да се постави име на файл, ведно с пълния път до него е също толкова удобно.
На мен ми е удобно, на нищоказващи като в горния пост, много им здраве. 

Достатъчна е следната конструкция - cmd.exe /c type "%1" | clip.exe Обяснявам командата - cmd.exe /c стартира нов процес cmd който извършва командата type изобразява файл от текстови тип в командният прозорец,  "%1" е параметър на командният ред - пълно файлово име, а |clip.exe извежда резултата от командата и я подава за обработка на друга команда, което се извършва чрез оператора "pipe" или по нашему - вертикална чертичка. Сефте виждам синтаксис \"%%1\" Това ще е нещо ново и извънземно.
Нищо казващият може да ти каже, че така си се надул, че ще се пукнеш. Хилядите редове от предната страница можеше да ги спестиш с един .reg файл, а отделно не всяка версия на Windows има "clip". В WindowsXP такова жувотну няма!
Няма да коментирам хилядите безсмислени reg add-а с единствена цел да има иконка в контектното меню, което го води до забавяне, дори и с много много малко, понеже и иконка има за изобразяване, а освен всичко това грешката в началото, където е написано rreg
Не е хубаво да копираш на готово. И в предната тема можеше да кажеш на потребителя как да си създаде акаунт с user привилегии и да си върне достъпа до Administrator, вместо да коментираш какво било и що било в регистрито.
Наскоро се преквалифицирах и на power shell. ;)
Да се има предвид, че всеки допълнителен запис в контекстното файлово меню води до забавяне в изобразяването му!!!!
За капак - Hive-а(клона) HKLM изисква администраторски права за писане. HKCU от друга страна ще мине без да е необходим администраторски достъп. Едва ли всеки потребител(профил) на компютъра ще иска досадното допълнително съдържание в контекстното меню. Научете се да НЕ бърникате на  глобално ниво по системата, ами само на лузърско.
Поздрави от един, който нмяа нищо да каже! И яде доматите с колците! Нали!?

преди 1 час, simtech написа:

cmd.exe /c type "%1" | clip.exe

Я обясни как горната конструкция ще копира пътя, като копира съдържание на файла?
Що на тая конструкция какво й е за копиране на съдържание?
cmd /c clip < "%1"
И защо уеkо се iзнесе встрани от тезата за clipname.  Нали за нея говорехме?
А колкото до доматите - всчки ги обичаме с колците заради доставените фибри...

преди 15 часа, ExaFlop написа:

Що на тая конструкция какво й е за копиране на съдържание?
cmd /c clip < "%1"

Мислех, че искаш да копираш съдържание, не път, нали така? Какво по дяволите си написал по-горе и отново те питам каква е тая конструкция "\%%1\" която я писа няколко мнения назад, като видиш ли регистри добавки, с които да копираш съдържанието на файл на текстова база, без да го отваряш? А нищо й няма на последната изброена конструкция, но не това написа ти по-рано, много ти се моля, не ме прави на 2 и половина.
Последно - не всеки Windows има clip. WindowsVista e първият, който го има. И да, приема както стандартен вход/изход, така и чрез пайп. Интересува ме обаче каква е тая мистериозна конструкция

Цитат

cmd /c clip < \"%%1\"

Сега видях за какво говориш - това са записи, създадени от Right.Click.Enhancer, които съм извлякъл , без да променям.. И работят, колкото и странна да е конструкцията.

преди 6 минути, simtech написа:

Мислех, че искаш да копираш съдържание, не път, нали така?

После се говореше за ненужността на Clipname... Е, с въпросната команда няма как да стане, нали?
И, моля, укроти тона си!

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Сега видях за какво говориш - това са записи, създадени от Right.Click.Enhancer, които съм извлякъл , без да променям.. И работят, колкото и странна да е конструкцията.

Не знам, но такъв синтаксис не съм чувал никъде описан, дори в сайта на Microsoft и не съм чувал нещо с 2 процентчета, а не с 1. И отново - clip го няма в WindowsNT/2000/XP/2003.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Още от самото начало съм забелязал, че изключването на монитора не е полезно действие. Изключването му води компютъра до процес "бездеен" или поне аз така си мисля, при което харда винаги започва хъркане и си мисля, че в това време работи Maintenance функцията, при която дори се упражнява дефрагментация на диска. В този момент не желая никакви дейности, а просто да изгася монитора. Някой наясно ли е какво се случва и имате ли същия симптом?

• 1 година по-късно...
  • Автор

Наздраве! :emoji_smiley-04:

Не знам дали работи спирането на актуализацията, но ръчно пускане на проверка за обновяване тръгва без да са разрешени опциите. Надявам се @DarkEdge да е оцелил конеца...

Малко не вдянах какво имаш предвид с

преди 13 часа, Mlechko написа:

@DarkEdge да е оцелил конеца

на 11/7/2016 в 11:04, Mlechko написа:

Още от самото начало съм забелязал, че изключването на монитора не е полезно действие. Изключването му води компютъра до процес "бездеен" или поне аз така си мисля

TurnOffLCD изключва само монитора, без връзка с диска.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, DarkEdge написа:

Малко не вдянах какво имаш предвид с

Помъчих се да проверя дали някой друг вече не е съставил команда за спиране на актуализацията, но не открих никъде. Има нещо уникално в това занятие и не зная до колко може да е работещо, при мен работи. Но с ръчно актуализиране от контролния панел на Windows 10 системата се обновява въпреки всичко заложено.

Пробва ли със забраняване на груповите политики? Нямам такъв проблем - задал съм само провери и ъака си работи.

Пробвай и с Winaero tweaker

Работа върши и Windows update minitool

Само не разбрах защо пишеш тук за ъпдейтите на Виндолз.

• Автор

В една друга тема се разискваше спиране на автоматичните актуализации. За какво са ни тези туиикъри?

Упоменал съм инструменти, с чиято помощ с по 1-4 клика се решава проблемът и не се нуждаят от инсталиране.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.