Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, както се вижда това ми е първата тема тук, но наистина имам нужда от мнение по моя въпрос и ще съм адски благодарен на малко помощ.

Разполагам със следните компоненти:
- Памет

1 x Kingston 4GB, DDR3, 1600MHz, Non-ECC, Bulk

2 x Kingston 2GB DIMM, DDR3, 1600MHz, CL11, 1.5V, Bulk

-  Хард диск

Seagate Barracuda 1TB, 7200 об./мин, 64MB, SATA3

- Видео 

Radeon HD 7970 3GB ddr5 384bit

- Захранване 

Inter-Tech SL-700 - power supply - 700 Wat

Въпросът ми е към какво дъно и процесор да се насоча за да получа една долу горе добра конфигурация, както и да има съвместимост между компонентите, защото са избирани малко на рандом принцип. Като някакви изисквания бих посочил да вървят чудесно Dota2, CS GO, Starcraft 2, не най новите, но сравнително новите игри.Бюджет 500лв.
Мерси предварително за търпението и вниманието.

Редактирано от Ванко1 (преглед на промените)

преди 8 часа, Ванко1 написа:

Въпросът ми е към какво дъно и процесор да се насоча за да получа една долу горе добра конфигурация, както и да има съвместимост между компонентите, защото са избирани малко на рандом принцип. Като някакви изисквания бих посочил да вървят чудесно Dota2, CS GO, Starcraft 2, не най новите, но сравнително новите игри. Бюджет 500лв.
Мерси предварително за търпението и вниманието.

AMD -

AMD FX-8370E, X8, 3.30GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition 
 GIGABYTE 990X-Gaming SLI, AMD 990X, DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz, M.2 Socket, AM3+ 

Крайна цена 493,83 лв.

Intel

INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 
 GIGABYTE B85M-D3H-A, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 

Крайна цена 499,41 лв.

И двете платформи са стари, но ги предлагам съобразно наличните ти компоненти. Първата е по-производителна и с повече екстри при дънната платка(да се има в предвид, че е ATX размер, а не знам модела на кутията ти).

Успех!

• Автор

Мерси.
Да, кутията поддържа АТХ размер, или поне така пише.
Segotep Blade Mid Tower Gaming Computer Case Support ATX M-ATX ITX.

А разликата между това дъно:

GIGABYTE 990X-Gaming SLI, AMD 990X, DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz, M.2 Socket, AM3+ 

и това
GA-990FXA-UD3

има ли? И второто ще ми свърши ли работа с гореописания АМД процесор. За цокъла ми е ясно, че е същия, но все пак са различни дъна и да попитам...

Енергоспестяващата бройка горе е универсална и може да я монтираш и на салфетка. Само че е същата работа като FX-8350 що се отнася до игрите.

А и за CS GO и подобни не е добра идея да се насочваш към 5 годишните процесори на АМД.

Интелски процесор от Хасуел насам се представя по-добре като говоря за базов I5 а специално последното поколение и I3.

Ако се търси бюджетно решение за видеообработка и чат-пат ще се цъка някоя игричка АМД би имало известен смисъл.

Честно казано и Хасуел не бих купил от магазина. Като е старо нека е втора ръка та поне да се спести някой лев иначе какъв е смисъла?

Skylake си поддържа и DDR3.

Edit; http://obiavi.data.bg/single/566758/fx-8350-охладител + http://olx.bg/ad/asrock-fatal1ty-990fx-killer-v-garantsiya-do-2017g-ID65SPY.html#27d0e061b8

Дънцето принципно е над 300 лв. но ако свалиш още 30 лв. ще ти дойде по-бюджета. Това е ако държиш на АМД но ще трябва и сериозен охладител.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 51 минути, Ванко1 написа:

Мерси.
Да, кутията поддържа АТХ размер, или поне така пише.
Segotep Blade Mid Tower Gaming Computer Case Support ATX M-ATX ITX.

А разликата между това дъно:

и това
GA-990FXA-UD3

има ли? И второто ще ми свърши ли работа с гореописания АМД процесор. За цокъла ми е ясно, че е същия, но все пак са различни дъна и да попитам...

Разликите са много, но основните са захранващата подсистема и охладителите на чипсетите. Първото е също с всичко необходимо присъстващо и в най-новите изпълнения за Интел платформи. 

преди 49 минути, Roujin Z написа:

А и за CS GO и подобни не е добра идея да се насочваш към 5 годишните процесори на АМД.

И защо? Ти кога тества? Нямам нищо против да пишеш каквото намериш за добре, но лошото е, че заблуждаваш търсещите помощ. 

• Автор

Спрях се на това: 

Intel® Core™ i5-4670K Processor

MB ASUS Z97-C

Намерих ги на добра цена, малко по-ниска от бюджета ми дори, разбира се втора ръка. Мисля оставащите 60-70лв да ги вложа в охладител и да клокна процесора до 4.0 - 4.2. Някакви съвети преди да финализирам сделката? 

Не искам да те разубеждавам, но се поинтересувай повечко от човека който продава отсреща. Изискай възможно най-много информация и го накарай да ти направи клип с телефон, как изглежда дъното в кутията и как изглеждат параметрите на процесора на монитора. Мисля че пича ще е точен, но човек трябва да се подсигури когато купува втора ръка онлайн нали тъка. А иначе дъното и процесора ще ти свършат много добра работа. Не знам за какви пари ще ги пазариш но дъното ново струва около 260лв а процесора около 450лв.

• Автор

Да, да, не съм тръгнал да ги вземам на сляпо. Случвало ми се е да ми продадат боклук и наистина после е мега кофти, а всякакви хора има, няма как да знаеш какъв е човека отсреща, затова и винаги има малък риск, но пичът изглежда точен. Накарах му да ми тества температурите на процесора, че бях малко скептичен от към това, защото съм чел, че тоя модел топли малко повече от необходимото, но дори клокнат на 4,4 с NH D14, без голямата перка държи около 60 градуса, разбира се не натоварен 100%, а не клокнат около 45 градуса с боксовото, което са доста добри температури.Предполагам като е натоварен ще са повече, но нищо общо с това, което съм чел - 60-70 градуса в айдъл без овърклок при това. Ще ги взема долу горе на половин цена, което ме удовлетворява. Допълнително към това ние Ивановците не би следвало да се лъжем :D .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.