Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автомобил до 5000 лв.

Featured Replies

Привет,

Имам намерението да си купя коля, че старта вече за нищо не става и ще я дам на сестра ми да се учи.

Дайте съвет за кола до 5000 лв. нали като съм си приготвил и 1000 лв. за регистрация и смяна на необходимите компоненти .

Като желая колата да е с 4 врати и да е дизел, но ако си заслужава може и бензин нали . Да между 90-120 коня в този диапазон .

Ще задам още няколко насочващи въпроси, на които ако си отговориш може и сам да си намериш точната за теб :)

Хечбек/Седан/Комби/Ван/Миниван/SUV и т.н. - избери си габаритната големи на колата. Дизел/Бензин аз в този спор не навлизам - който каквото го тегли, аз за мен си знам, че дизел 2 ръка няма да си взема ако е чисто нов с удоволствие - нищо против нямам тази технология.

Какво разстояние най-често ще се покрива с автомобила, за градски или извънградски условия, по планини, села, паланки, за риба ли ще ходиш с него често, само по що годе добър път ли ще караш или ще навлизаш в черни пътища често да речем.

Колко ще я товариш тази кола г/д.

Какъв разход би ти се искало, можеш ли да си позволиш по-скъпа подръжка или гледаш да е нещо по-евтинко.

АСК или РСК, държиш ли на някои конкретни екстри - ако да на кои?

Мале зазвучах все едно продавам коли :D

• Автор
преди 22 минути, icekiller написа:

Ще задам още няколко насочващи въпроси, на които ако си отговориш може и сам да си намериш точната за теб :)

Хечбек/Седан/Комби/Ван/Миниван/SUV и т.н. - избери си габаритната големи на колата. Дизел/Бензин аз в този спор не навлизам - който каквото го тегли, аз за мен си знам, че дизел 2 ръка няма да си взема ако е чисто нов с удоволствие - нищо против нямам тази технология.

Какво разстояние най-често ще се покрива с автомобила, за градски или извънградски условия, по планини, села, паланки, за риба ли ще ходиш с него често, само по що годе добър път ли ще караш или ще навлизаш в черни пътища често да речем.

Колко ще я товариш тази кола г/д.

Какъв разход би ти се искало, можеш ли да си позволиш по-скъпа подръжка или гледаш да е нещо по-евтинко.

АСК или РСК, държиш ли на някои конкретни екстри - ако да на кои?

Мале зазвучах все едно продавам коли :D

Като, цяло ми се ще да е седан или комби, като екстри искам да има само климатик/климатроник и общо взето това е . 

Относно поддръжката, предпочитам да е с по-евтини части .

Колата ще изминава не повече от 100-120 километра на седмица, като изключим 2-3 почивки годишно, до море или някъде на по-дълъг път. 

В този бюджет примерно: Опел Астра, Форд Фокус, както и много добър избор би бил Нисан, но преди 2003/4 (забравих вече от коя година натам ги правят в Турция), като те съветвам да търсиш двигател с верига при това бензинов автомобил, на дизела веригата се разтропва по-бързо, а пък смяната си е не малка сума. Има огромна разлика между климатик и климатроник, като второто е по-добър вариант, особено двуозонов. Мерцедес/БМВ крайно не те съветвам, просто не се вписват в рамките на евтин за поддръжка автомобил, катко и Фиат и Ситроен. Не че Опел и Форд са най-здравите правени коли, ама барем частите са им евтини :)

Конкретен автомобил не мога да препоръчам, просто защото дали аз ще вляза в мобиле или карс, или пък ти сам - разлика няма да има, трябва с много огледи на място, като винаги съм препоръчвал да се закупи автомобил директно от собственик, който автомобил е в ежедневна експлоатация.

• Автор
преди 1 минута, icekiller написа:

В този бюджет примерно: Опел Астра, Форд Фокус, както и много добър избор би бил Нисан, но преди 2003/4 (забравих вече от коя година натам ги правят в Турция), като те съветвам да търсиш двигател с верига при това бензинов автомобил, на дизела веригата се разтропва по-бързо, а пък смяната си е не малка сума. Има огромна разлика между климатик и климатроник, като второто е по-добър вариант, особено двуозонов. Мерцедес/БМВ крайно не те съветвам, просто не се вписват в рамките на евтин за поддръжка автомобил, катко и Фиат и Ситроен. Не че Опел и Форд са най-здравите правени коли, ама барем частите са им евтини :)

Конкретен автомобил не мога да препоръчам, просто защото дали аз ще вляза в мобиле или карс, или пък ти сам - разлика няма да има, трябва с много огледи на място, като винаги съм препоръчвал да се закупи автомобил директно от собственик, който автомобил е в ежедневна експлоатация.

Точно разни опели разглеждах досега .

Нещо такова дали си заслужава, макар че тези ECOTEC съм чувал, че не са най-добрите серии.

http://www.carmarket.bg/opel-vectra-2.2tdi-1558223?rn=5&brand_id=74&power=m100&price_from=2000&price_to=5000&year_from=2003&region_id=23&car_type_id=8&car_door_id=2&sort=1

Иначе гледах и някакви Passat Б5 и Audi A4  2000-2001 год. има някои горе-долу запазени, но има ли смисъл да ги гледам тях изобщо, тъй като при тях май е по-скъпа поддръжката .

Фокуса ми е много грозноват честно казано, иначе има доста приемливи като цена.

преди 1 час, frimby написа:

Точно разни опели разглеждах досега .

Нещо такова дали си заслужава, макар че тези ECOTEC съм чувал, че не са най-добрите серии.

http://www.carmarket.bg/opel-vectra-2.2tdi-1558223?rn=5&brand_id=74&power=m100&price_from=2000&price_to=5000&year_from=2003&region_id=23&car_type_id=8&car_door_id=2&sort=1

Иначе гледах и някакви Passat Б5 и Audi A4  2000-2001 год. има някои горе-долу запазени, но има ли смисъл да ги гледам тях изобщо, тъй като при тях май е по-скъпа поддръжката .

Фокуса ми е много грозноват честно казано, иначе има доста приемливи като цена.

golf 4

на 15.07.2016 г. в 10:13, frimby написа:

Привет,

Имам намерението да си купя коля, че старта вече за нищо не става и ще я дам на сестра ми да се учи.

Дайте съвет за кола до 5000 лв. нали като съм си приготвил и 1000 лв. за регистрация и смяна на необходимите компоненти .

Като желая колата да е с 4 врати и да е дизел, но ако си заслужава може и бензин нали . Да между 90-120 коня в този диапазон .

Mercedes E220 CDI като гледаш с ръчка да е че автоматика (боклук).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.