Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изравнителна сметка

Featured Replies

Здравейте,

Днес ми дойде изравнителна сметка за отопление и топла вода със заглавие на листа “ Индивидуална справка за отопление и топла вода“. Периода на отчитане е 01.05.2015 г. - 30.04.2016 г. Най-важното, което ме интересува е „Сумата за доплащане (с вкл. ДДС) : 188,34 лв. Интересуваме това трябва да заплатя за този период или да очаквам към по-късен етап друга сметка с по-ниски стойности. До момента съм напълно изряден и нямам забавяния към топлофикация. Съответно не знам от къде идват тези 188,34 лв.

Поздрави 

Явно от скоро ти се налага да плащаш ТЕЦ (предполагам София), до сега 11 месеца си плащал само прогнозем дял отопление и енергия за подгряване на вода.

Минали са да те отчетат Април и ти казват реално колко е изхарчено на този абонатен номер от предходният такъв отчет през 01.05.2014 до 30.04.2015 - което се явява реално изразходваното - и така като са теглили чертата са видяли, че имаш да даваш още 188,34 лв.
Не се плащат сега, то и да искаш да ги платиш ги няма още в системата - сега се дава 1 месец период за обжалване и след това Септември излиза окончателната изравнителна сметка и нея вече трябва да я платиш - доволен или не, плащаш пък чак тогава ако искаш обжалваш.

преди 2 часа, icekiller написа:

Не се плащат сега, то и да искаш да ги платиш ги няма още в системата - сега се дава 1 месец период за обжалване и след това Септември излиза окончателната изравнителна сметка и нея вече трябва да я платиш - доволен или не, плащаш пък чак тогава ако искаш обжалваш.

Има някаква промяна в правилата! Макари да говоря за друг ТЕЦ в различен град то изравнителните сметки вече са окончателни т.е. който има да довнася, то довнася а, койтио има да получава, то получава! Във вашия случай явно ще трябва да доплатите 188лв.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Ще изчакам окончателната изравнителна сметка Септември месец. Но не разбрах, тази окончателна изравнителна сметка същата ли ще е (като сума) или (надявам се) по-ниска?

преди 11 часа, plmen88 написа:

Ще изчакам окончателната изравнителна сметка Септември месец. Но не разбрах, тази окончателна изравнителна сметка същата ли ще е (като сума) или (надявам се) по-ниска?

Никой не може да каже, идеята на тази "окончателна" е сега да се даде 1 месец на всички хора, които не са съгласни да подадат жалба-заявление за преразглеждане и да изложат своите мотиви. Примерно в твоят блок сте 10 човека, 9 сте доволни, обаче 1 не е пуска си жалба и ако недай си боже при повторното разглеждане вярно нещо са му объркали и му сега му е 90 лева по-малко (докато абонатната станция на вашият вход си показва същата Х сума като първият път), то обезателно тези 90 лева ще се преразпределят по другите апартаменти. Но това е само научна фантастика, защото не знам дали до сега някой е хванал спатиите на топлинните счетоводства, аз се опитах 2-3 години, но не успявах да разбера как точно се изчислява - отстрани изглежда лесно, но не е така.
В 90% от случаите това, което ти е дошло сега ще е абсолютно същото и после (+- някакви дребни левчета).

• 1 месец по-късно...
  • Автор

icekiller оказа се прав. 188 лв. + някакви дребни левчета, които се явяват 40 лв. Общата сума беше 220 лв. Не обжалвах ме, защото на месец това се явява по около 18 лв., което реално не е много, но на месец. След една година като дойдат накуп и става кофти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.