Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с javascript код.

Featured Replies

Ползвам един  код за коледни лампички в хедъра,но от няколко месеца не работи.Може ли някои да каже къде е проблема и как да го оправя? 

1. $(function(){$(function(){
  2.   var padTop = true,
  3.   frame = document.createElement('IFRAME'), body = document.body, s = '';
  4.   frame.setAttribute('style','position:absolute;left:0;right:0;top:0;width:100%;height:100px;border:none;z-index:1000;');
  5.   frame.src = 'http://opensource.olympe.in/lights/?size=tiny';
  6.   frame.id = 'schillmania-lights';
  7.   body.insertBefore(frame, body.firstChild);
  8.  
  9.   if (document.getElementById('fa_toolbar')) {
  10.     frame.style.top = '28px';
  11.     document.getElementById('fa_hide').onclick = function() { frame.style.top = '0px' };
  12.     document.getElementById('fa_show').onclick = function() { frame.style.top = '28px' }
  13.   }
  14.   if (padTop == true) {
  15.     if (body.getAttribute('style')) s = body.getAttribute('style');
  16.     body.setAttribute('style',+ 'padding-top:100px !important;');
  17.   }
  18. })});

• Отговори 51
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 28 минути, smurfavr написа:

Ползвам един  код за коледни лампички в хедъра,но от няколко месеца не работи.Може ли някои да каже къде е проблема и как да го оправя? 

1.   frame.src = 'http://opensource.olympe.in/lights/?size=tiny';

Сайта от който си зареждал тия лампички не зарежда:

http://opensource.olympe.in/lights/?size=tiny

• Автор

Може ли да се качат ресурсите на друго място за да тръгне кода?

Принципно не трябва ли да го апенднеш към родителски елемент? Също така не можеш ли за улеснение да си създадеш фрейма в html-а и в css да го скриеш с display: none; ?

Редактирано от frozener (преглед на промените)

• Автор

Нищо не разбрах от това което каза. :) Причината е че не разбирам нищо от javascript.Ако можеш го направи  за да работи.

преди 2 часа, smurfavr написа:

Нищо не разбрах от това което каза. :) Причината е че не разбирам нищо от javascript.Ако можеш го направи  за да работи.

Какво показва фрейма понеже на мен не ми зарежда този сорс(линка)?

• Автор

Ето ти линк към тестов форум да видиш какво показва. http://vracatestforum.bulgarianforum.net/forum

псп

Показва черна лента.

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

преди 23 часа, smurfavr написа:

Ето ти линк към тестов форум да видиш какво показва. http://vracatestforum.bulgarianforum.net/forum

псп

Показва черна лента.

Ако искаш да ти зарежда нещо този фрейм, напиши:

<iframe src="" width="400" height="300"> <p>Your browser does not support iframes.</p> </iframe>

като между кавичките при src си сложи линка

Кодът, който беше пратил в първото ти мнение добавя стилизация, тоест дизайн на фрейма чрез javascript, което е по-трудно отколокото да си напишеш css. Ако не ти трябва украса, това което ти пратих трябва да свърши работа.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

• Автор

Ако имаш време може ли да ми направиш нов код и да го дадеш тук защото аз няма да мога да го направя.

• 2 седмици по-късно...

Явно е, че не работи сайта, от който зареждаш фрейма. Като цяло с фрейм не е добра идея. Дай снимка или линк какво искаш да се показва като коледни лампички. Малко код на js и си готов.

• Автор

Ето снимка на лампичките.Лампичките премигват и като се сложи курсора на мишката върху някоя лампичка тя се троши(гърми).

псп

Лампичките могат да се тестват на линка които съм дал.Това е линка към оригиналния код.

http://www.schillmania.com/projects/snowstorm/

lambi_10.jpg

Е той човека е дал сорса под BSD лиценз. Сваляш може и от гитхъба. Качваш при тебе и то тръгва. Има и описание как се качва.

Ако не съм разбрал правилно поправи ме. Виж ако не можеш ти да имплементираш кода трябва да се свържеш с човек, който може.

• Автор

На мен ми трябва код подобен на този които съм дал в първия ми пост или друг подобен които да се използва на фрее сайтове.

Ами той кода е напълно безплатен :).

Цитат

Bonus smashable christmas lights demo, using SoundManager 2 and YUI DOM/Event libraries

Това е от сайта, който ти даде. Използва тези файлове/библиотеки. След като си ги качиш на твоя сайт ще имаш работещо приложение. Цената за един фрейм е твърде голяма според мен.

Фрейма зарежда много информация, ненужна и ти бави сайта. Другото, което се случва е, че при всяко посещение на твоя сайт ти генерираш трафик към сайта донор. Поради което рано или късно ще те отрежат. Иначе човека е дал самостоятелна страница с бумкащите ламби http://www.schillmania.com/projects/snowstorm/lights/index.html. От тука си дай зареждането на фрейма и си готов, но това е нерационално.

• Автор

Явно не ме разбра.Знам,че кода е безплатен,но проблема е,че на фрее сайтовете няма пълен достъп до всички  файлове на сайта и за това не мога да  кача файловете от кода на фрее сайт.

Да сега вече разбирам. Все пак можеш да си редактираш index.html файла нали. Вземи кода от библиотеките и го зареди в индекса

<script type="text/javascript">съдържание на файла</script>

Иначе с фрейма са те блокирали и не ходи в тая насока.

• Автор

index_body и index_box са файловете до които имам достъп.Аз от кодове не разбирам и ако може да го направиш и да го дадеш ще съм благодарен.

<script type="text/javascript">document.getElementsByTagName("body")[0].style.background = "#666"</script>

Сложи това в единия от файловете и кажи дали се променя фона на сайта?

• Автор

Сложих го наи отдолу в  index_box  и няма никаква промяна.Явно трябва да се сложи на определено място между  другите кодове в бокс  файла.

Ако няма промяна значи не позволява хостинга ти изпълнение на js код. Значение къде се слага няма.

• Автор

Позволява  js защото има такива работещи в момента.

преди 3 минути, hristonev написа:

Ако няма промяна значи не позволява хостинга ти изпълнение на js код. Значение къде се слага няма.

javascript не се ли изпълнява от браузъра ?

преди 1 минута, Ken написа:

javascript не се ли изпълнява от браузъра ?

Да изпълнява се от браузъра и с един регулярен израз се изрязва от конкретния файл преди да бъде подаден на браузъра ;).

преди 2 минути, smurfavr написа:

Позволява  js защото има такива работещи в момента.

Това е много проста проверка и не я ли накараш тя да тръгне няма как да заработи и 500 реда JS.

Smurfavr намери някой програмист у ваше село да погледне така е малко хвърляне на боб.

преди 3 минути, hristonev написа:

Да изпълнява се от браузъра и с един регулярен израз се изрязва от конкретния файл преди да бъде подаден на браузъра ;).

Има ли подобни хостинги ? Не съм попадал на такива.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.