Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Едно въпросче за ток??

Featured Replies

1472830070245-990251066.jpg1472829963097493779504.jpgСлучая е такъв. Имаме вентилатор вкъщи на който едното копче изхвърча и остава само металната пластина. Въпроса ми е дали тече ток по металната пластина? Защото беше включен в контакта и пак така изхвърча пласмасовото копче и тръгнах да го слагам, но не съм сигурен дали нямах допир до металната скоба. Качил съм и снимка. 

Според мен не тече ток, но определено го занеси на ремонт

Дърпаш щепсела и се опитваш да го сложиш както си е било.

И според мен не би трябвало да има има напрежение там, но ако те е страх не пипай.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 53 минути, shizzaw написа:

Случая е такъв. Имаме вентилатор вкъщи на който едното копче изхвърча и остава само металната пластина. Въпроса ми е дали тече ток по металната пластина? Защото беше включен в контакта и пак така изхвърча пласмасовото копче и тръгнах да го слагам, но не съм сигурен дали нямах допир до металната скоба. Качил съм и снимка. 

Фазомер знаеш ли какво е?

преди 1 минута, eminem_vr написа:

Фазомер знаеш ли какво е?

За кой от "двата" питаш ?

Цитат

Фазомерът е уред за измерване на фактора на мощността (cosφ) в ел.уредби за променлив ток с промишлена честота или за измерване на разликата във фазите на синусоидални ел.сигнали в устройства с висока честота.

Често в практиката неправилно се използва наименованието фазомер за индикаторите (тестери) на напрежение, които най-често представляват лампа с тлеещ разряд, поставена в прозрачен корпус, комбиниран с или наподобяващ отвертка.

• Автор

Няма ли някаква защита в този китаец?  Примерно за бутоните? Знам какво е фазомер, но не ми се занимава с токове, че преди време ме хвърля.....

преди 45 минути, BMW Маниак написа:

За кой от "двата" питаш ?

Познай

Към автора - Няма страшно да пробваш дали има ток с фазомер. Дръж за пластмасовата част и ръчкай смело. Пробвай и в контакта за да си сигурен че фазомера работи. Счупеното копче е за лампата на вентилатора, която и без това за нищо не става. Просто натъпчи нещо вътре дето не провежда ток и залепи отгоре с изолирбанд или лекопласт. И ще си ползваш вентилатора без да ти свети.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор
преди 30 минути, eminem_vr написа:

Познай

Към автора - Няма страшно да пробваш дали има ток с фазомер. Дръж за пластмасовата част и ръчкай смело. Пробвай и в контакта за да си сигурен че фазомера работи. Счупеното копче е за лампата на вентилатора, която и без това за нищо не става. Просто натъпчи нещо вътре дето не провежда ток и залепи отгоре с изолирбанд или лекопласт. И ще си ползваш вентилатора без да ти свети.

Нямам фазомер и бутона, който пада е за въртеливото движение на главата(ляво-дясно). Възможно ли е ако е станало нещо да усещам схващане в прасеца на крака? 

Не е бил пуснат да върти само в контакта беше включен. 

Последно! Какво е хвърчало от тоя вентилатор, че нищо не разбрах???? 

То, просто , та просто! Изключваш от контакта! Ако е направена някоя идиотия - изключваш от предпазителя и започваш ремота! Там лепиш, завиваш и готово! Инак, ток няма там, но горния съвет  е за твоя сигурност и успокоение! 

Схващал му се прасеца!!!!!!!! :no-no: Прасне ли те тока ще разбереш! Усещането е доста разтърсващо и доста болезненно!:)))))

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 12 минути, shizzaw написа:

Нямам фазомер и бутона, който пада е за въртеливото движение на главата(ляво-дясно). Възможно ли е ако е станало нещо да усещам схващане в прасеца на крака? 

Не е бил пуснат да върти само в контакта беше включен. 

Щом е за въртенето значи 100% няма ток там. За другото може да идеш при личния за преглед.

• Автор

Да преместя вентилатора изхвърча бутон от него. И аз не знаех, че е включен в контакта. Тръгнах направо да наместя бутона без да гледам не успях веднага, но по едно време видях, че е включен в контакта и че стърчи метална пластина от мястото където седи бутона. Не знам дали съм имал допир до нея след като се пробвах без да гледам да го сложа на мястото му. Като видях, че е пуснат в контакта веднага го изключих и тогава сложих бутончето. На това му се вика невнимание или след дъжд качулка. 

Е, другия път ще внимаваш! Този бутон пак ще падне, та опитай да го извадиш и капни капчица някакво лепило! Лепилото се слага малко и с акъл, че да не се оплескат нещата т.е да не стане бутона неизползваем! 

Иначе ако въпроса ти е - ударен ли съм от ток, то отговора е категоричено НЕ.:)

• Автор
преди 23 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е, другия път ще внимаваш! Този бутон пак ще падне, та опитай да го извадиш и капни капчица някакво лепило! Лепилото се слага малко и с акъл, че да не се оплескат нещата т.е да не стане бутона неизползваем! 

Иначе ако въпроса ти е - ударен ли съм от ток, то отговора е категоричено НЕ.:)

То бях и с джапанки те май заземяват мисля, че са от гума. Благодаря за отговора, че се бях филмирал. 

Редактирано от shizzaw (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.