Премини към съдържанието
kpetrov.ibox

Проблем с връзка към базата данни

    Препоръчан отговор


    Свалям старата база данни от друг акаун, импортвам я е новият.

    Защо, защо не мога да се конектна към новият хост...
    свалих старата база и php файловете и т.н. качих ги на новият хост, смених името на базата, пароли и така както трябва но не ми дава достъп..

    <?php
    error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);

    function run_q($sql) {
    mysql_query("SET NAMES utf8");
    return mysql_query($sql);
    }
    function db_init() {
    mysql_connect("mysql7.000webhost.com", "фтпюзърнейма", "паролата") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("иметонабазата") or die(mysql_error());
    //mysql_connect('localhost', 'root', '') or die("Няма връзка с сървъра!");
    //mysql_select_db('truereader') or die("Немога да избера база данни!");
    }

    ...
    Access denied for user 'фтпюзърнейма'@'10.1.1.27' (using password: YES) 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А права на потребителя за новия адрес на базата кой ще даде?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Преди 2-3 години го правех и не съм се занимавал оттогава и съм забравил много неща...

    Ето кода

    function db_init() {
       mysql_connect("mysql7.000webhost.com", "a8736809_user", "паролата") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("a8736809_db") or die(mysql_error());
        //mysql_connect('localhost', 'root', '') or die("Няма връзка с сървъра!");
        //mysql_select_db('a8736809_db') or die("Немога да избера база данни!");

    Въртях насам, натам, какво трябва да направя?

     

    R4znyi.jpg9im1OR.jpg

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    GRANT ALL PRIVILEGES ON a8736809_db TO 'a8736809_user'@'10.1.1.27';

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това не съм го ползвал, но в другият акунт, който е със субдомейн на 000webhost си работеше.

    Сега съм с безплатен акаунт хост в 000сайта а със платен домейн,който е вързан с безплатният хост. индекса ми просто взема функциите от function.php файла.

    Само sql адреса, юзернейма и паролата са различни, базата е същата я преместих...

     

     


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Събдомейна mysql7.000webhost.com отговаря на адрес 10.1.1.27. След като потребителя ти няма описани права за този адрес - защо го използваш и как очакваш да получиш достъп? Ако пък имаш права за localhost, защо не го ползваш? Ако не разбираш какво ти пиша, то няма смисъл да си губим времето... Прочети си основите при работа с бази данни...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 2 часа, LinKuei написа:

    Събдомейна mysql7.000webhost.com отговаря на адрес 10.1.1.27. След като потребителя ти няма описани права за този адрес - защо го използваш и как очакваш да получиш достъп? Ако пък имаш права за localhost, защо не го ползваш? Ако не разбираш какво ти пиша, то няма смисъл да си губим времето... Прочети си основите при работа с бази данни...

    Не помня да съм давал изрично права, преди. Просто индекса изкарва базата само с адрес, име и парола, същият код който на другият акаунт мога да ти покажа че работи. Явно, че нещо не правя както трябва, иначе нямаше да питам:)

    Ето го старият акаунт, взема си базата...

    http://treader.netai.net/

    <?php
    error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);

    function run_q($sql) {
        mysql_query("SET NAMES utf8");
        return mysql_query($sql);
    }
    function db_init() {
       mysql_connect("mysql13.000webhost.com", "a5777934_root", "парола") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("a5777934_treader") or die(mysql_error());
        //mysql_connect('localhost', 'root', '') or die("Няма връзка с сървъра!");
        //mysql_select_db('db') or die("Немога да избера база данни!");
    }
    function bg_date($dateFormat,$timestamp=null) {
        if ($timestamp == null) $timestamp = time();
        if (strstr($dateFormat,"l")) {
            $dayFullName = array("1" =>
    "Понеделник","Вторник","Сряда",

    "Четвъртък","Петък","Събота","Неделя");
            $dateFormat =
    str_replace("l",$dayFullName[date("N",$timestamp)],$dateFormat);
        }
        if (strstr($dateFormat,"D")) {
            $dayShortName = array("1" =>
    "Пон","Вт","Ср","Чет","Пет","Съб","Нед");
            $dateFormat =
    str_replace("D",$dayShortName[date("N",$timestamp)],$dateFormat);
        }
        if (strstr($dateFormat,"F")) {
            $monthFullName = array("1" =>
    "Януари","Февруари","Март","Април","Май","Юни",

    "Юли","Август","Септември","Октомври","Ноември","Декември");
            $dateFormat =
    str_replace("F",$monthFullName[date("n",$timestamp)],$dateFormat);
        }
        if (strstr($dateFormat,"M")) {
            $monthShortName = array("1" =>
    "Ян","Фев","Март","Ап","Май","Юни","Юли","Авг","Септ","Окт","Ноем","Д
    ек");
            $dateFormat =
    str_replace("M",$monthShortName[date("n",$timestamp)],$dateFormat);
        }
        return date($dateFormat,$timestamp);
    }

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Влезе ли в phpmyadmin и изпълни ли първия ред?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 4 минути, LinKuei написа:

    Влезе ли в phpmyadmin и изпълни ли първия ред?

    Мерси за отговорите, Хаха, да както обикновено при мен - елементарна греша, разменил съм в акъла си паролата за фтп усъра и за дб юзъра.....

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.