Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Водно или въздушно охлаждане

Featured Replies

Здравейте

След като писах тема и прочетох тук там предобих представа и избрах почти всичко, но се чудя да сложа водно охлаждане на процесора или въздушно. Ето за тези става въпрос: Водно - Въздушно.

• Автор

Ами на ето ТОЗИ процесор ще свалям температурата.

И машината ще се исползва за игри и други графични обработки.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

И двата вида имат предимства и недостатъци, но както вероятно знаеш водното охлаждане

държи малко по-ниски температури от качествените въздушни охлаждания, но за сметка на това

има опасност от протичане, също така трябва да се съобразиш и с размерите на кутията си, а не просто

да избереш даден охладител, защото ти харесва.

Друг е въпросът до каква степен смяташ да overclock-ваш, но Този охладител ще ти свърши отлична работа и да, 

аз смятам, че въздушното е по-удачен и сигурен избор.

• Автор

Ами кутията съм си я избрал тази(midi tower) защото във едно видео сложиха същият охладител и аз си харесах идеята от там и също защото водното поддържа по-ниска температура, предполагам corsair са качествени едва ли ще има теч, но ако взема въздушно ще е голямо облекчение за бюджета..

Охладителя от никем май не е съвместим със сокет 1151, или малка разлика във четирицифрените числа не е от значение.?

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

преди 2 часа, Mr.n0b0dy написа:

Охладителя от никем май не е съвместим със сокет 1151, или малка разлика във четирицифрените числа не е от значение.?

Съвместим е със сокет 1151, аз ползвам такъв. За справка погледни тук. Винаги проверявай и в сайта на производителя за даден продукт, защото много често описанието в българските онлайн магазините не е пълно и може да те подведе.

А някой помислил ли е ако се сложат на водното вентилаторите отпред, кой вентилатор ще вкарва свеж въздух ? Минимум два вентилатора за отпред, са нужни да ги има за свежия въздух които да вкарват в кутията. Аз казвам че тази кутия НЕ става за водно охлаждане. Какво се получава ако карта загрее от натоварване в кутията? Има кой да дърпа ама кой ще бута толината от нея? Или да дойда аз да духам в кутията. Но за сметка на това става за въздушно като се лепнат две перки отпред и една отгоре. Споменатия кулер Noctua NH-U14S е бюджетно решение за целта.

Едит: Ако все пак държиш на водно FRACTAL DESIGN DEFINE S 141лв , ако държиш на прозорец ще платиш по висока цена FRACTAL DESIGN DEFINE S - Window = 161лв , ако държиш на прозорец и цвят ще платиш много по висока цена Fractal Design Define R5 White Window = 211лв.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Да прав си, ами може и така да направя да мина без водното. Или друга кутия да потърся?

преди 28 минути, goodly написа:

А някой помислил ли е ако се сложат на водното вентилаторите отпред, кой вентилатор ще вкарва свеж въздух ? Минимум два вентилатора за отпред, са нужни да ги има за свежия въздух които да вкарват в кутията. Аз казвам че тази кутия НЕ става за водно охлаждане. Какво се получава ако карта загрее от натоварване в кутията? Има кой да дърпа ама кой ще бута толината от нея? Или да дойда аз да духам в кутията. Но за сметка на това става за въздушно като се лепнат две перки отпред и една отгоре. Споменатия кулер Noctua NH-U14S е бюджетно решение за целта.

Едит: Ако все пак държиш на водно FRACTAL DESIGN DEFINE S 141лв , ако държиш на прозорец ще платиш по висока цена FRACTAL DESIGN DEFINE S - Window = 161лв , ако държиш на прозорец и цвят ще платиш много по висока цена Fractal Design Define R5 White Window = 211лв.

Ами да исках да е прозрачен и т.н. Но не ми е чак толкова "трябва да го имам".

Искам просто заради  по-ниската температура която водното поддържа, а иначе външният вид тук може да го поорежа за да не ми излезе солено.

Кутията на NZXT не е чак толкова лоша, много ми харесва изработката на здравината на ламарината. Но FD за мен е решение за всичко, ако не броим избор на цветове. Тъка че или ползвай NZXT с въздушно ако държиш на прозорец и цвят. Или дай 11лв. отгоре и се радвай на удобствата.

• Автор

Ами искам да е бяла защото бюрото ще е бяло и обзавеждането в стаята е светло. Но пък може и да жертвам цвета.. Все пак водно за процесора ще е добре въпреки, че е по-скъпо.

Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk

Аз също харесвам NZXT , смятам че е добър избор. Погледнал ли си кракен охладителя който е на същата марка и следователно не би имал проблем да се фитне в неговата си кутия?

• Автор

Ами не съм, сега ще погледна.

• Автор

Изглежда доста добре. И това се монтира отпред? Само охлажда водата за процесора или също вкарва въздух и в машнината. Защото до сега не съм работил с водно охлаждане.

Преден монтаж, вкарване на въздух доста здрави компоненти 6 години гаранция за разлика от другите охладители на по-достъпни цени но не толкова качествени. тези 37 децибела макс ще ти ги искарва на макс процесорно натоварване.

• Автор

Значи да не се притеснявам от наводняване. :D

Когато си купиш водно за 100 лева или тръгнеш да си правиш къстъм с евтини компоненти, тогава си е за притеснение. Когато купуваш 2 пъти по-скъпи продукти се очаква да спиш спокойно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.