Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Cerwin Vega !!!

Featured Replies

Здравейте на всички от форома,искам конкретно да разбера за този модел тонколони Cerwin Vega xls 215,както и за самата марка Cerwin Vega,какви са и недостатъците,същевременно и предимствата,пренасочено за тях..........>http://www.cerwinvega.com/<..........напълно вярно ли е това,което се отнася,за продуктите в сайта им,от към реялната мощност,която имат те самите и тн..........очаквам вашите откровени мнения,както за този модел тонколони Cerwin Vega xls 215,които ми харесват от край време,и от далечни времена съм се навил да ги имам,така и за останалите им,апаратури,много несъм на ти с тези неща,затова се обръщам към вас хора,просто от любопиство и то голямо,искам всичко да ми е наясно за тях,благодаря предварително,ако има нещо ме извинете спрямо, допитванията ми за тези техники,но от любезност към вас самите,ще съм ви благодарен да знам нещо повече за ето това..........

xls215.jpg

Редактирано от jega96 (преглед на промените)

Въпросът ти е интересен дотолкова, до колкото те впечатлява външния вид на колоните. Големи по рамер и обем, с 15 инчов басов говорител , ще впечатлят всеки, който обича да създава неприятен шум около себе си. Погледни техническата страна на въпроса и най вече за какво са произведени. Моделите от тези серии са два и единият от тях вече не се произвежда. Фабриката е в Китай, на JBL, като китайците не се стремят да спазват много технологията на производство. Басов говорител 15 инча с тежка мембрана и намотка на шпулата от много дебел проводник може да ти говори много. С две думи, се търси максимална мощност за жамбурета, а не за добро домашно слушане.В домашни условия , любителите на качествена музика много често  слушат на 3-5 вата мощност, но добре знаят какво трябва ,да изберат за акустични системи. Среда - обикновен хартиен говорител с мембрана от "кора за яйца", непретенциозен във съответния звуков тракт. Не съм сигурен за това, дали последният се намира в собствено звуково пространство, защото  басовият, силно ще му влияе на хода на мембраната. Стигаме до високите -  непознат евтин куполен или рупорен говорител, който явно се "произвежда" от Китай. За бас  рефлекса. Едва ли на два говорителя от 15 инча е достатъчен отвор от 10 см за доброто звучене на нискочестотният спектър, а и едва ли избраното им "място " е най удачният вариант. За филтъра на колоната не мога да кажа нищо поради факта, че няма от къде да го погледна. Но като за китайско производство, трябва да е добре. За по доброто им звучене в домашна обстановка ще е важно колоните да не са директно на пода, отдалечени от стената на разтояние и особено обзавеждането или интериора на помещението. За дървенията - може би това е най доброто, което може да се направи дори и от китайците.Тя не впечатлява сериозните слушатели на качествена музика а такива, които създават гирултия и разправии с околните. В заключение - трябва много да се занимаваш с аудиотехника и да знаеш какво точно искаш да постигнеш с различните модули. Затова на пазара има "тонколони за 100 лева, има и такива, за по 300000. Ти остава да прецениш, в коя категория ще се развиваш. Накрая. Написах ти този коментар независимо че беше ми "заповядал" да не пиша в темите , но като ги чета, се оказва че още не си навлязъл в основата на аудиотехниката, камо ли да те правим разбирач!
Но то така се почва. Като потрошиш една купчина пари на баща си и накрая той ти разбие главата с някоя дъска или...магнит от говорител!

За филтрите на Вегите съм писал тука в една друга тема. Индуктивностите за нискочестотните говорители /както се прави във всички евтиняци и за спестяване на материал/ са навити върху метални сърцевини /защо да разходват 1 кг. бакър за въздушни индуктивности, като могат да минат и с много по-малко/. Ползват се и електролитни кондензатори. Като цяло за качеството на звук - това не са колоните. Тези колони както каза и Стефан имат голяма мощност  и стават за хеви-метъл и фолк веселби. За в къщи са прекалено мощни, а за профи са слаби.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.