Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електронен четец

Featured Replies

Здравейте първо искам да кажа, че не само аз ползвам този профи. Казвам това поради другите мнения на някакви теми. 

Искам да си купя електронен четец за около 200 лв. Също така искам да попитам там имали всяка една книга.   

Благодаря за отговорите предварително.

преди 5 минути, Йдйфй Дйдх написа:

Здравейте първо искам да кажа, че не само аз ползвам този профи. Казвам това поради другите мнения на някакви теми. 

Искам да си купя електронен четец за около 200 лв. Също така искам да попитам там имали всяка една книга.   

Благодаря за отговорите предварително.

Можете да си вземете примерно Киндъл, доста е добър И с него идва само ръководство как да го ползвате и най-много една книга подарък. Вие трябва да се грижите да си купувате/намирате книги

И защо не си направите отделни акаунти?

преди 1 минута, Йдйфй Дйдх написа:

Исках да попитам дали книгите са за безплатно теглене.

Зависи. Тези с изтекъл срок на авторски права са. Освен това в Амазон можете да намерите доста безплатни.

• Автор

Но на мен ми трябват на български език 

Чувала съм,че ако имам wi-fi на четеца могат да се теглят безплатно

току-що, Йдйфй Дйдх написа:

Но на мен ми трябват на български език 

Чувала съм,че ако имам wi-fi на четеца могат да се теглят безплатно

Можете да намерите и на български. Разбира се има и други източници. И ако има безжична връзка могат да се теглят безплатно. Но това не означава че те самите са безплатни

преди 1 минута, Йдйфй Дйдх написа:

Аз търся определена книга 

Фенката от Рейнбоу Роуъл 

Е тази няма да я намериш легално безплатна на български. Електронното издание е 15лв.

Ми то за още 1.90 ще си вземе книжното издание и няма да и се налага да дава 200 лева за четец.

преди 3 минути, ined написа:

Ми то за още 1.90 ще си вземе книжното издание и няма да и се налага да дава 200 лева за четец.

Тази логика е също толкова приложима и ако конкретното електронно издание беше безплатно. :P

П.П. За мен предимството на четеца изобщо не е в цената му или в наличността на безплатни книги за него.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 8 минути, ined написа:

Помисли си още веднъж. АКо имаш електронното издание получаваш гъвкавостта да носиш само (примерно) 200 грама и да имаш 100-200-1000 книги. И да няма нужда да помниш до къде си стигнал. И да можеш да си взимаш бележки, които да съпровождат (лесно) книгата. И ред други неща

На мене няма нужда да ми го обясняваш това, аз имам даже две книги и едната съм я пуснал за продажба.

Въпроса е дали авторката на темата не си мисли, че като си купи електронен четец за 200 лева ще тегли всяка книга безплатно.

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 2 минути, ined написа:

На мене няма нужда да ми го обясняваш това, аз имам даже две книги и едната съм я пуснал за продажба.

Въпроса е дали авторката на темата не си мисли, че като си купи електронен четец за 200 лева ще тегли всяка книга безплатно.

Точно това си мисли. Но както знаеш нещата далеч не са така :)

Фенка на Рейнбоу Роуъл, може да се намери в читанката, но пише, че ще бъде готова в началото на 2019 г.
Във въпросния сайт има всякакви безплатни електронни книги и лесно можеш да намериш най-известните автори и техните произведения.
Иначе, аз ти препоръчвам Kindle от amazon.de.
Аз съм си поръчал от там Kindle Paperwhite и съм много доволен от качеството. Четеца е много удобен, а осветлението изобщо не дразни окото.
Има също и Wi-Fi, и е полезен особено, когато те интересува някаква дума, а wikipedia автоматично търси значението и.
Другото което трябва да отбележа, че не е много препоръчително да се свалят книги директно от устройството, за тази цел компютър е много по-добре.
С помощта на calibre, книгите се конвертират и качват автоматично в устройството.
Ако ти трябва конкретно само книгата на Рейнбоу Роуъл, тогава по-добре е да си я купиш онлайн в хартиено издание, но ако мислиш, че ще четеш много книги, тогава е много по-добре да си избереш четец за 200 лв. отколкото да даваш пари за всяка книга, освен ако имаш постоянен доход и можеш си позволиш поръчка на книги в хартиено издание.

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.