Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на монитор 500 - 650 лв.

Featured Replies

Здравейте колеги!

В края на този или през следващият месец ми предстои смяна на 17" CRT монитор с нов 24" - 27", надявам се дотогава да се получи добра тема и да ми помогнете с избора.

Монитора ще се използва за игри, четене и интернет въобще от всичко по малко. Филми гледам на ТВ-то посредством HDMI. 

Не знам и каква резолюция да търся 1920x1080; 1920x1200; 2560x1440 или 2560x1080 ?

Бюджет 500 - 650 лв.

Ами  зависи но по принцип доколкото знам се гледа да има IPS матрица също така е достатъчно 1980x1080 може и 2560х1080 но ако видео картата подържа тази резелюция. Не мога да дам много добро предложение но мисля, че този е добре. http://nikem-bg.net/computer-components/Dell-S2715H-27-1920x1080-IPS-glossy-LED/

преди 5 минути, Kristian Denkov написа:

Не мога да дам много добро предложение но мисля, че този е добре. http://nikem-bg.net/computer-components/Dell-S2715H-27-1920x1080-IPS-glossy-LED/

Този е с лъскав екран - не мисля, че е добре.

Bazrud, няма да ти препоръчам конкретен модел, но гледай, като харесаш някой, дали е flicker free .

• Автор

Само да допълня, че не искам 6 битова матрица, също така съм резервиран към евтините TN матрици като тази на samsung 22d300 - служебният ми монитор. Не съм виждал на живо примерно BenQ XL2411Z предполагам има какво да покаже, ориентирам се също към VA - ACER PREDATOR XZ271BMIJPPHZX UM.HX1EE.019 и IPS (ако са подходящи за игри)

току-що, RudeBoy написа:

Този е с лъскав екран - не мисля, че е добре.

Bazrud, няма да ти препоръчам конкретен модел, но гледай, като харесаш някой, дали е flicker free .

Четох и за това и се оглеждам, благодаря.

Щом и за игри какви игри, като cs:go? Ако е така ще ти трябва 144hz монитор, за да си вътре в играта :D но зависи и какъв ти е компютъра.

преди 41 минути, Bazrud написа:

Само да допълня, че не искам 6 битова матрица, също така съм резервиран към евтините TN матрици като тази на samsung 22d300 - служебният ми монитор. Не съм виждал на живо примерно BenQ XL2411Z предполагам има какво да покаже, ориентирам се също към VA - ACER PREDATOR XZ271BMIJPPHZX UM.HX1EE.019 и IPS (ако са подходящи за игри)

Четох и за това и се оглеждам, благодаря.

• Автор

Всякакви игри - FPS, RTS, RPG, MMO, състезания, компютъра ми не е лош GTX760 ми е картата. От 144 Hz си харесах този http://www.acer.com/ac/en/GB/content/model/UM.HX1EE.019 ако някой го е виждал на живо ще се радвам да сподели мнение. Приемам всякакви съвети и почти всички марки :D

п.п. Не изхождайте от това какво ми е видеото, само ми помогнете с избора на добър монитор, а след време когато видеото остарее ще го сменя. Също така и ако има синхронизация на кадрите е плюс, независимо дали в момента мога да се възползвам или не.

Редактирано от Bazrud (преглед на промените)

преди 5 часа, Bazrud написа:

Избрах ти монитор. Важното е и ти да го харесаш!

U2515H

• Автор

Освен този Dell нещо друго подходящо 16:9 или 16:10 ?

Разгледах няколко теми за U2515H и ме притесни гоустинг ефекта и технологията за увеличаване броя на цвеовете, също така се говори за проблеми с подсветката.

Чудя се дали да не се насоча само към 144 Hz монитори, ако си взема 60 или 70 херцов дали ще е по лош за игри в сравнение със досегашният ми СRT na 75 Hz ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.