Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

No Signal - проблем при връзка на конфигурация към монитор

Featured Replies

Здравейте

Ще опитам да обясня възможно най-обширно проблемът с който съм се сблъскал и ако на някой му заприлича на ''прекалено дълго съчинение'' искам да поясня че описвам всичко което съм направил със системата (за да не се пишат мнения от - рес на БИОС/промяна на настройките за onboard/ext GPU/разместване на РАМ и т.н.)

Преди известно време след като се прибрах от работа и стартирах компютъра си монитора си стоеше в sleep режим. Отворих цялата машина и и направих основно почистване от прах и прочие. След нов boot отново продължи да си дава без сигнал към монитора.

Извадих рамта - почистих слотовете и сложих дори само 1 плочка - отново БЕЗ СИГНАЛ

Свързах монитора към onboard видео картата на дъното без да вадя другата видео карта - БЕЗ СИГНАЛ

След което извадих допълнителната видео карта и монитора се включи свързан само към onboard-a

Реших че проблема е именно във видеото - ATI Radeon HD5450 512MB 64bit (което от известно време мислех да сменям) и си взех ново - Palit GT630 1GB 128bit.

Проблема остана същият. Тествах видео картата на друга конфигурация и се оказа че проблемът не идва от нея (работи без проблем) затова пробвах да свържа конфигурацията на нова дънна платка (старата Foxcon M61PMX) - Gigabyte GA-M56S-S3 но отново монитора дава без сигнал. 

Свързах нов монитор - отново БЕЗ СИГНАЛ и дори пробвах да пусна машината на празен HDD за самия boot - но пак нищо.

Компонентите са:
CPU - Athlon II x3 440 3.0ghz

MB -  Foxcon M61PMX / Gigabyte GA-M56S-S3

GPU - ATI Radeon HD5450 512MB 64bit / Palit GT630 1GB 128bit

RAM: Kingston HyperX 4GB DDR2

PWRS - Logisys ATX 550W

HDD - WD 1TB green / Hitachi 160GB

Редактирано от Stoqn Petrov (преглед на промените)

Това са често срещани проблеми (не само със антични дънни платки) и се оправят именно с обновяване на биоса стига да има такъв (ако е нова по-някое време изкарват ако е стара и няма няма и да има).

В случая с "новата" проблема (серия HD5xxx за Nvidia-та няма информация) се решава с F6H - http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m56s-s3_f6h.exe

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Смисъл защо тогава на Radeon-a на Foxconn дъното спря от нищото просто да работи като преди това от като я имам тази конфигурация не го е правила този проблем. А на Gigabyte дъното е абсолютно същото - и с Nvidia-та и с Radeon-а - No signal.

Не мога да тествам вграденото на Gigabyte-то защото разполагам само с VGA кабели.

Благодаря отново!

преди 1 час, Stoqn Petrov написа:

Не мога да тествам вграденото на Gigabyte-то защото разполагам само с VGA кабели.

С какви кабели разполагаш няма значение понеже Gigabyte GA-M56S-S3 няма вградено видео

а ако искаш да подкараш HD5450 първо трябва да обновиш биоса с последния за които ти дадох линк.

За Foxcon M61PMX няма решение а предвид че поддръжката е зарязана преди много години няма и да има.

То има вградено видео тоест ще вади картина стига видеокартата да не е монтирана.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Мерси пак за отговора и окей старата видео карта (HD5450) казваш да обновя биоса на Gigabyte-то - но как като със него дъно не мога да получа никакъв сигнал както ти каза, че то няма онбоард видео така че това наистина отпада с кабелите (не го бях разгледал това, че няма вградено), а защо HD5450 просто спря да работи на Foxcon-а ей така от нищото.

Другото което забелязвам е че като буутвам Palit GT630 на Foxcon-а първите няколко секунди при стартирането вентилатора ту се усилва ту намаля (няколко поредни пъти) - на Gigabyte-то няма такива работи но и на двете не тръгва.
И още нещо ново - след като има сложена карта (било то палит-а или радеона) на Foxconn-а при стартиране с кабел включен в onboard картата - компютъра се включва но след около 15 секундно закъснение (смисъл получава първия сигнал монитора след ~15 секунди) а иначе докато е PCI слота която и да е от картите не я открива нито в биоса на Foxcona нито в хардуерните настройки.

преди 30 минути, Roujin Z написа:

То има вградено видео тоест ще вади картина стига видеокартата да не е монтирана.

точно това открих че дори при монтирана карта вградената пак вади видео но с леко закъснение... странна работа

Ще го закараш в сервиз (може и само дънната платка) да ти го обновят. 

Не че не може без видеокарта ама трябва да го имаш биоса на харда или дискета ако имаш флопи (с флашка не знам ще стане ли).

• Автор

То се е видяло, че ще се стига до сервиз явно, но аз пак питам така и не разбрах кое може да е било това че да накара радеона да спре да работи от самосебе си на Foxcon-а.

В момента компютъра е сглобен със старата конфигурация и работи на вграденото видео (както е през последните седмици)

А и това което си казал относно че когато е свързан към вграденото трябва да е махната другата карта за да вади картина (и аз така си мислих до преди малко) но в момента дори и да добавя карта на Foxcona когато съм свързан с вграденото видео пак си показва картина но само от него а дори да пробвам да търся хардуер в това време с "нови устройства" не ми отчита нищо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.