Премини към съдържанието
krusto

Как мога да проверя дали един процес съществува

Препоръчан отговор


Здравейте,

 може ли някой да ми каже как мога да проверя дали един процес съществува ?

 примерно : if( Process.name.exists == true){

                             направи това

                     }else{

                             направи това

                    }

В нета търсих функции и кодове които може да помогнат но не намерих нищо :( . Програма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

току-що, krusto написа:

може ли някой да ми каже как мога да проверя дали един процес съществува ?

Процесите са ...хмм неща специфични за дадена операционна система, както и операциите с тях. За коя точно става въпрос?

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

eми трябва да проверя дали дадена конзолна програма на c++ е пусната или не е

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, krusto написа:

eми трябва да проверя дали дадена конзолна програма на c++ е пусната или не е

Добре де, зададох конкретен въпрос - коя е операционната система?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, flare написа:

Добре де, зададох конкретен въпрос - коя е операционната система?

Принципно можеш да извикваш system calls през system функцията да речем system("ps aux"); обаче за да вземеш pid на даден процес ти трябва специална команда в shell ама нз за такава

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, frozener написа:

Принципно можеш да извикваш system calls през system функцията да речем system("ps aux"); обаче за да вземеш pid на даден процес ти трябва специална команда в shell

И това ще работи ли под Уиндоус?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, frozener написа:

Принципно можеш да извикваш system calls през system функцията да речем system("ps aux"); обаче за да вземеш pid на даден процес ти трябва специална команда в shell ама нз за такава

И какъв би бил смисъла да се ползва С за да се изпълни шел програма?

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, flare написа:

И това ще работи ли под Уиндоус?

Вероятно не в уиндоус са други шел командите. Просто трябва да се пренапише.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, frozener написа:

Вероятно не в уиндоус са други шел командите. Просто трябва да се пренапише.

Ами нали това обяснявам още отначало.

Значи, трябва да започнеш първо като осмислиш зададения проблем от всички посоки. Не да скачаш с недомислено решение, което на теб се забелязва, че ти е навик. И в случая аз два пъти съм питал каква е операционната система, като в първия пост даже съм обяснил що, а ти без да ти светне лампичка, директно пишеш код, който не може да гарантираш че ще работи.
 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, flare написа:

Ами нали това обяснявам още отначало.

Значи, трябва да започнеш първо като осмислиш зададения проблем от всички посоки. Не да скачаш с недомислено решение, което на теб се забелязва, че ти е навик. И в случая аз два пъти съм питал каква е операционната система, като в първия пост даже съм обяснил що, а ти без да ти светне лампичка, директно пишеш код, който не може да гарантираш че ще работи.
 

Прав си, но и не си прав ама не ми се спори. Прочетох ти мнението още преди да напиша моето и дадох пример с Линукс просто като пример с това, което се сещам. Това не означава, че е окончателното решение, а просто идея. :)

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Chris Panov
      Здравейте,
      В момента имам сериозен проблем със взимането на броят на елементи в даден вектор.
      vec.size(); и  
      sizeof(vec) / sizeof(vec[0]); не работят. Програмата те пита за брой ключове за даден тест, въвеждаш ключовете, после въвеждаш и отговорите, които са били дадени, и програмата ги сравнява и в зависимост от това колко верни отговори имаш ти дава точки. Ключовете и дадените отговори са тип char. ("A", "B", "C" etc.)
      Ето го и кода, като повечето съм го направил на коментар за да си тествам само функцията която извежда броя на елементите.
      #include "stdafx.h" #include <iostream> #include <vector> #define CONSOLE_LOG(x) std::cout << x; std::vector<char> keys = {'A', 'B', 'C', 'D', 'E'}; std::vector<char> studentAnswers; int n, points = 0; char key, answer; template <typename T> T vecSize(std::vector<T>& vec) { T size = vec.size(); return size; } /* template <typename T1> void enterKeys(std::vector<T1>& k) { CONSOLE_LOG("Please enter the number of keys: "); std::cin >> n; for (int i = 0, counter = 1; i < n, counter <= n; i++, counter++) { CONSOLE_LOG("Key " << counter << ": "); std::cin >> key; k.emplace_back(key); } } template <typename T2> void enterAnswers(std::vector<T2>& stAns) { for (int i = 0, counter = 1; i < n, counter <= n; i++, counter++) { CONSOLE_LOG("Answer " << counter << ": "); std::cin >> answer; stAns.emplace_back(answer); } } template <typename T3> void getGrade(std::vector<T3>& x, std::vector<T3>& y) { for (int i = 0; i < n; i++) { if (x[i] == y[i]) { points++; } } CONSOLE_LOG("Points: " << points); } */ int main() { /* enterKeys(keys); enterAnswers(studentAnswers); getGrade(studentAnswers, keys); */ std::cout << keys.size() << std::endl; std::cout << vecSize(keys) << std::endl; std::cin.get(); std::cin.get(); std::cin.get(); return 0; } Опитах всевъзможни начини, и пак не става. Идеята е да заместя n променливата със броя на елементите от вектора. Програмата върви по един и същи начин, защото все пак в n променливата запазваме големината на вектора, но бих искал да си го направя с функция.
      Както виждате на края на програмата си извеждам тестове. Първият, който си е по конвенционалният метод си работи сам по себе си, но пък във for цикъл не бачка.
      А вторият е функцията която съм направил. Проблемът е че ми извежда непознат символ - "�"
      Проблемът е че типът на елементите във вектора е char, защото като го направих с int тип си работеше както трябва.
      Бих бил изключително благодарен ако някой може да ме насочи и да ми бутне едно рамо :)
    • от Goshko
      Да се напише програма, която създава структура "Book" като имате следните полета - Title(заглавието на книгата), Автор(Author), Цена(Price) и уникален номер на книгата(ISBN-num). Да се ваведе цяло число n и след него n на брой данни за ученика. Да се изведе на монитора данните за книгата с цена по-висока от предварително зададена.
    • от Нели Николова
      Здравейте, имам две готови задачи, но не мога да ги компилирам. Дали може да ги проверите?
      зад.1 Да се състави програма, която да сортира едномерен масив от цели числа тип short  с име X състоящ се от 19 елемента. Сортирането да се извърши във възходящ ред чрез метода пряка селекция.
      #include <iostream>
      using namespace std;
      void sortAsc(short[]);
      int main() {
          short x[] = {123,13,23,31,1,55,36,17,8,9,10,11,6,12,14,15,16,35,184,19};
           
          sortAsc(x);
          
          return 0;
      }
      void sortAsc(short x[]){
          for(short i = 0; i < 19 ; i++) {
              for(short j = i; j < 19; j++) {
                  if(x[j] < x) {
                      swap(x[j], x);
                  }
              }    
          }
          
          for(int i=0; i<19; i++)
          {
              cout << x << endl;
          }
      }
      зад. 2 Да се състави програма,която реализира динамичен стек от реални числа тип float. Стекът да се преобразува в два нови стека, един стек P за четните и един стек O за нечетните числа от стек едно. Стековете да се извеждат на екрана.
      int main() {
          stack<float>numbers;
          stack<float>p;
          stack<float>o;
          
          for(short i = 1; i <= 200; i++) {
              numbers.push(i);
          }  
          
          numbers.push(200.64);
          numbers.push(203.34);
          
          while(!numbers.empty()) {
              int number = numbers.top();
              
              if (number % 2 == 0) {
                  p.push(number);
              } else {
                  o.push(number);
              }
              numbers.pop();
          }
          
          cout << "EVEN NUMBERS:" << endl;
          
          while(!p.empty()) {
              cout << p.top() << endl;
              p.pop();
          }
          
          cout << "ODD NUMBERS:" << endl;
          
          while(!o.empty()) {
              cout << o.top() << endl;
              o.pop();
          }
          
      }
      Много Ви благодаря :)
       
    • от Georgi Kirchev
      Здравейте имам да предам курсова работа утре ,но не мога да я реша , ще бъда изключително благодарен ако може някой да ми помогне.

      Дефинирайте клас Телевизор, който да е родител на клас Самсунг и клас Сони. Клас Телевизор да има цена и брой продадени за година в сектор private. Класовете Самсунг и Сони да имат в сектор public функции за определяне на общата сума от продажби за година (цена * брой продадени за година). Всички класове да имат конструктори по подразбиране.
       
      Благодаря предварително !
    • от Магдаленаг
      If smb has time to spare please I'd would be very greatful :))
      Дадена е следната класификация:
                                      __________             
                            _______|__________|
      Медицина-|   
                           |          __________             
                           |________|__________|                
      Класификацията да се продължи поне на още две нива. Да се състави йерархия от класове, отразяваща класификацията. Да се декларират съответните класове.
      Да се дефинира виртуална функция, която извежда характеристиките на обект от всеки клас на йерархията. Във функцията main да се изгради масив от обекти от произволни класове в йерархията. Да се разработи функция, която обхожда масива и извежда информация за признаците на включените в него обекти.
      Декларациите на всеки клас от йерархията да бъдат оформени в отделни заглавни (.h) файлове. Дефинициите на всеки клас и функцията “main” да бъдат оформени в отделни модули (.cpp файлове).  Във всички файлове, съдържащи дефинициите на класовете и функцията “main”, чрез директивата #include да се включат съответните заглавни файлове, съдържащи декларациите на класовете. Да се създаде проект, състоящ се от създадените модули.
      Обяснителната записка съдържа заданието, пълно описание на декларираните класове, алгоритми и листинги на модулите.
       
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.