Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на климатик до 1000-1100 лева с монтаж

Featured Replies

Добър ден,

Търся си климатик за ставнително малка стая(да кажем 3 на 5 метра. примерно) без изолация. До 1000-1100 лева с монтажа.

Какво бихте ми предложили за тези пари?

Не знам дали за толкова пари може да се намери Японски климатик, но бих предпочел такъв, ако има.

• 4 седмици по-късно...

Значи, за 15 кв.м. можеш да сложиш 9ка или 12, като по-големия дава повече запас. Добрите марки са Дайкин, Мицубиши и някои модели на Панасоник, а в този диапазон като цена, това е оптималното, като втория е 9ка, но от следващ клас, още по-икономичен:  

Daikin FTXB35C:

http://www.klimatvarna.com/bg/product/Климатик-Daikin-FTXB35C-RXB35C-монтаж-varna

Daikin FTX25J :

http://www.klimatvarna.com/bg/product/Климатик-Daikin-FTX25J3-RX25K-МОНТАЖ

• 6 месеца по-късно...

За детската стая си взех климатик MIDEA FAIRWIND MS12FU-12HRDN1 от  https://www.tehnomix.bg/ . Успях да се впиша в бюджета. Цената му беше 829 лева + монтаж. Много съм доволна от този климатик. Използваме го да се разхлаждаме в летните жеги, защото иначе не се живее. Зимата може да го пускаме от време на време, когато децата са сами.

• 2 седмици по-късно...

Предстои ми закупуване на климатици за хол 20кв. и спалня 12кв. Ще бъдат използвани предимно за отопление. Помещенията са южни, тухла, с външна изолация и ПВЦ дограма...Бюджет около 1000 до 1600 лв на климатик...Интересува ме - нисък шум на вътрешното тяло, възможно по висок СОР и естествено надеждност. Марки и модели?

Благодаря за отзивите!

Редактирано от Stiivkool Kadiyski (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
на 12/29/2016 в 18:50, Sowik13 написа:

Добър ден,

Търся си климатик за ставнително малка стая(да кажем 3 на 5 метра. примерно) без изолация. До 1000-1100 лева с монтажа.

Какво бихте ми предложили за тези пари?

Не знам дали за толкова пари може да се намери Японски климатик, но бих предпочел такъв, ако има.

Зависи какво предпочиташ - конвенционален или  инвенторен. И двата вида се делят на 9-ки и 12- ци, което говори за тяхното BTU - това е английска мерна единица за кубатура. Ако имаш помещение от 20 кв.метра умножаваш ги по височината и получваш 60 куб. метра въздух. Значи в случая търсиш климатик с 9 BTU, който е подходящ за помещения до 60 куб. метра въздух. Другия важен фактор за ефективността на климатика е изложението и изолацията на помещението.  Повечето климатични системи са снабдени с прахови и антибактериални филтри. Ако си пушач , праховият трябва се мие на две седмици, а антибактериалният да се сменя на 6 месеца. Задължително веднъж в годината правиш цялостна профилактика.

Важно  е избирането на енергийните класове, които са А, В, С, D, Е, F, G. Разбира се, най-добрият енергоспестяващ е А но и цените са по-солени. Аз обаче не съжалих за избора и дадените пари. Естествено жената направи  сметка веднага още в магазина  - за детската стая , която е   помещение от 20 кв м, зимата ще плащаме около 60-70 лв. ток. При 24 часов работен режим -смятай сам - всеки мери според джоба си, така че: мисли, смятай, оглеждай  и купувай .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.